Ep! no t'ho pots perdre

17 de desembre de 2020
5 minuts de lectura ràpida

Berna guanya la Menció Ciutat Orientadora en els Premis Educaweb 2020

PER SABER-NE MÉS

ENTREVISTA Vera Rentsch, directora regional de la xarxa de centres d'orientació professional de Berna.

MONOGRÀFIC Els desafiaments de l'orientació i l'educació davant el COVID-19

SUBSCRIU-TE

.....................
educaweb

cursos, màsters, infermeria...

.....................
SUPLEMENT DEL BUTLLETÍ D'EDUCAWEB
.....................
NOTICIAS
.....................

Berna guanya la Menció Ciutat Orientadora en els Premis Educaweb 2020

TEXT DE Redacció de Educaweb

Berna ha rebut la 5a Menció Ciutat Orientadora durant la 13a edició dels Premis Educaweb d'orientació acadèmica i professional, celebrada el passat 3 de desembre. Es tracta d'un reconeixement d'abast internacional atorgat per Educaweb i la Diputació de Barcelona amb l'objectiu de donar visibilitat a ciutats orientadores i posar en valor el compromís del món local  amb l'orientació acadèmica i professional de la ciutadania.
 
La ciutat suïssa ha guanyat aquest reconeixement perquè ofereix serveis d'orientació accessibles per a persones de totes les edats, a través d'una xarxa de vuit centres d'orientació professional,  anomenats BIZ Berufsberatungs und informationszentren, i que ja han complert més d'un segle d'existència.
 
Cada any, aquests centres acullen més de 70.000 persones i professionals de l'orientació els proporcionen informació sobre professions i ofertes formatives, reflexionen amb elles sobre les seves perspectives professionals i els donen suport en el seu objectiu de formar-se, desenvolupar-se professionalment o reciclar-se.
 
El jurat de la Menció ha valorat positivament l'enfocament integral i la qualitat dels serveis d'orientació municipals de Berna. Ha destacat especialment el programa d'orientació acadèmica i professional que s'ofereix en col·laboració amb els centres educatius i també com es connecta amb altres serveis per a joves i col·lectius vulnerables. El jurat ha posat en valor la capacitat d'adaptació dels serveis d'orientació per donar resposta a les necessitats generades per la COVID-19.
 
"Ens va impressionar la claredat de com s'ha posat a disposició dels ciutadans una oferta d'orientació per a totes les edats, garantint la visibilitat i l'accessibilitat dels serveis. El seu model està recolzat per la legislació local", ha assenyalat durant l'entrega de premis Siobhan Neary, professora associada i directora de l'International Centre for Guidance Studies (iCeGS) de la Universitat de Derby, membre del jurat de la Menció.
 
El jurat de la Menció Ciutat Orientadora 2020 ha estat conformat per: Siobhan Neary; Inga Andreassen, professora emèrita de la Facultat d'Educació, Arts i Esports de la Western Norway University of Applied Science; i per Màrius Martínez, doctor en Ciències de l'Educació i docent en les titulacions de Pedagogia en el Màster de Formació de Professorat de Secundària de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 

Vols descobrir com funcionen els serveis d'orientació acadèmica i professional a la ciutat de Berna?

.....................
educaweb
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2024