Especial Idiomes 2012


Especial Idiomes 2012
Especial Idiomes 2012

maig

2012

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Dominar idiomes, la nostra assignatura pendent

El coneixement d'idiomes continua sent la nostra assignatura pendent. L'Estat Espanyol es troba a la cua dels països desenvolupats quant a l'aprenentatge d'un idioma estranger. Segons dades de l'Eurostat, és el quart país de la UE en el qual menys adults parlen idiomes malgrat que, paradoxalment, els espanyols inverteixen el doble que la resta del món a estudiar una llengua estrangera, generalment l'anglès. Per què ens costa tant d'aprendre anglès? Com podem aprofitar al màxim aquesta inversió en idiomes?

En aquest especial t'orientem perquè escullis l'oferta formativa que més s'adapta a les teves necessitats.

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








L'anglès, un idioma necessari per trobar feina

El "Baròmetre d'Idiomes 2012" elaborat per IE Business School i el portal Busuu.com a partir de dades recopilades de més de 45.000 persones de 230 països mostra que el 84% dels espanyols considera que saber idiomes potencia el seu desenvolupament professional i el 79% creu que els idiomes poden contribuir a millorar la seva situació econòmica, facilitant-li l'accés a feines millors.

La importància que atorguem als idiomes també es nota en les persones que cerquen feina. Actualment, el 18% de les persones que estudien alguna llengua estrangera es troben en situació de desocupació a l'Estat, mentre que a la resta del món només el 9% dels aturats cursen aquest tipus de formació.

Quan es pregunta als enquestats per les llengües amb més futur, el 47% trien l'anglès i el 32% el xinès mandarí. A més a més de considerar-lo estratègic, l'anglès és l'idioma més estudiat pels espanyols (54%), seguit per l'alemany (15%) i el francès (12%).

Així doncs, estudiar anglès és una aposta segura per millorar el futur professional. De fet, el 20% de les ofertes de treball que apareixen en el portal Infojobs demanen coneixements d'anglès als candidats. En alguns sectors, com per exemple Màrqueting i Comunicació, Enginyers i tècnics i Legal, gairebé un 40% de les empreses que ofereixen feina sol·liciten el domini de l'anglès.

Però no solament se cerquen professionals amb aquest idioma, les dades amb què treballa Infojobs constaten una tendència general a demanar més competències lingüístiques als candidats i, malgrat que el percentatge encara és baix, cada vegada hi ha més ofertes que posen com a requisit un cert domini de l'alemany o el xinès.

Aquesta última dada coincideix amb la informació presentada pel Centre d'Estudis CCC, pioner des de fa 73 anys en l'ensenyament d'idiomes a distància, que mostra un augment de l'interès per estudiar altres idiomes, com el francès, l'alemany o el xinès. Segons la seva opinió, la necessitat d'afegir valor al currículum i diferenciar-se de la resta de candidats és el que impulsa els professionals a aprendre altres llengües.

Selecció de cursos

    No tens temps per estudiar idiomes? Hi ha moltes opcions!

    Ja saps que dominar una llengua estrangera és molt important avui dia, però estudiar-la sempre et planteja dubtes: Tindré temps d'anar a un centre? Com combino la feina i la vida personal amb els estudis? Com puc aconseguir resultats ràpids en l'aprenentatge d'un idioma?

    No hi ha cap fórmula màgica, els requisits bàsics per aprendre un idioma són la motivació i la constància. Per sort, les escoles d'idiomes, acadèmies i centres educatius ofereixen una gran varietat de cursos i metodologies didàctiques que et facilitaran l'accés a la formació:

    - Formació a distància: Pots estudiar un idioma des del lloc que vulguis i en l'horari que més et convingui.
    - Cursos d'estiu: Aprofita les vacances! Les universitats i escoles oficials ofereixen cursos intensius d'estiu.
    - Estudiar a l'estranger: és l'opció ideal per a aquells que volen perfeccionar un idioma en un entorn d'immersió lingüística.

    Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

    Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
    © Copyright Educaonline S.L. 1998-2012