Especial Sanitat i Salut 2012


Especial Sanitat i Salut 2012
Especial Sanitat i Salut 2012

maig

2012

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Cerques feina? Forma't en sanitat i salut

Per treballar com a professional de la salut és necessari tenir una vocació molt marcada, interès pels temes relacionats amb la salut humana, vetllar pel benestar personal i per ajudar els altres… i no tan sols això! Has de tenir clar que la formació contínua és fonamental per estar al dia i capacitar-te amb les competències adequades per exercir el lloc de treball.

Si t'interessa treballar en una professió relacionada amb la sanitat i la salut no et perdis aquest especial, en el qual t'expliquem quines són les noves professions del sector sanitari i la formació necessària per accedir-hi.

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Cerques feina en la branca sanitària? No t'oblidis la formació contínua

En altres especials ja hem defensat la importància de la formació contínua. En la branca sanitària és fonamental perquè els professionals es mantinguin competents al llarg de la seva vida laboral.

Tal com explica Daniel Vilosa, periodista i community manager de Grupo ISEP, el mercat laboral requereix professionals capacitats, bé sigui en les professions sanitàries (infermeria, farmàcia, geriatria, etc.) com en les que se centren en la salut i el benestar de la població a través de l'atenció física i emocional (acupuntura, osteopatia, quiromassatge, balneoteràpia, etc.).

Les noves tendències del mercat laboral i les noves necessitats sanitàries comporten que els especialistes hagin de siguin capaços d'adaptar-se a un entorn professional en evolució constant, sense que els seus coneixements se'n vegin afectats. L'única forma d'aconseguir-ho és impulsant la formació contínua i potenciant les competències més sol·licitades per a un lloc de treball: les habilitats comunicatives, la disposició envers l'aprenentatge continu, l'ideari professional i ètic, la capacitat de lideratge i gestió, etc.

Per a Daniel Vilosa, els centres de formació especialitzada en salut i teràpies manuals han d'oferir al seu alumnat tres branques de competències transversals com a part del seu projecte formatiu: capacitat d'adaptació i recerca de noves oportunitats laborals, habilitat per conèixer les tendències del sector i, finalment, demostrar sensibilitat i compromís social.

Mobilitat internacional: obre la ment i cerca feina més enllà del teu país

Les circumstàncies econòmiques actuals i l'escassetat d'ofertes d'ocupació han propiciat que molts professionals cerquin feina o formació fora de les seves fronteres. La mobilitat internacional és una opció a tenir en compte, especialment per als professionals del sector sanitari, ja que són perfils molt sol·licitat arreu d'Europa.

Segons dades del Saló 2012 d'Educació, Formació i Ocupació de Saragossa, metges o infermeres amb idiomes són els perfils laborals més sol·licitats a Alemanya, Anglaterra o Suècia. En aquests països hi ha vacants per a professionals d'alt nivell i cerquen candidats a la resta de la Unió Europea. Això sí, a més a més de tenir els coneixements necessaris i homologats, és imprescindible dominar idiomes, especialment l'anglès i l'alemany, però també es valora molt positivament el suec, perquè permet treballar no tan sols a Suècia, sinó també a Dinamarca i a Noruega.

Veient aquestes dades, et planteges treballar a l'estranger? Et recomanem que aprofitis el temps i et formis en idiomes. Per sort, les escoles d'idiomes, acadèmies i centres educatius ofereixen una gran varietat de cursos i metodologies didàctiques que et facilitaran l'accés a la formació.

Selecció de cursos

    Noves professions del sector sanitari

    Les professions del sector de la sanitat i la salut són algunes de les que tenen millors sortides professionals. Si estàs pensant a cursar una titulació d'aquesta branca aquest és un punt a tenir en compte, però no només les professions tradicionals (medicina, infermeria, logopèdia, etc.) tenen bones perspectives, el sector no ha parat de créixer i apareixen noves professions relacionades amb noves necessitats com, per exemple, bioinformàtics, terapistes respiratoris, neurobiòlegs, experts en homeopatia, experts en nanomedicina, etc.

    Si t'interessa conèixer les noves fonts d'ocupació relacionades amb l'àmbit sanitari i la formació que requereixes et recomanem dos recursos útils:

    - Buscador de cursos d'Educaweb: Tota la formació reglada i no reglada sobre sanitat i salut. Contacta directament amb els centres i informa't dels cursos que t'interessen.

    - Qestudio: la revista d'orientació per a joves t'ajudarà a conèixer en profunditat les professions de la branca sanitària, així com les noves fonts d'ocupació en el sector.

    Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

    Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
    © Copyright Educaonline S.L. 1998-2012