Especial Educació Infantil


Especial Educació Infantil
Especial Educació Infantil

abril

2014

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Educació Infantil: prepara't per educar durant la primera etapa de la vida

L’Educació Infantil és l’etapa educativa que atén els nens des del naixement fins als sis anys. Es tracta d’una època molt important! Els educadors especialitzats paren esment en la diversitat de nens i en la detecció precoç de les necessitats educatives específiques, de manera que propicien la cooperació estreta entre els centres i les famílies.

Ets una persona extravertida, dinàmica, comunicativa, empàtica, pacient i imaginativa? T’agradaria treballar amb nens petits i participar en el seu desenvolupament físic, intel·lectual i emocional? T’interessa la formació en Educació Infantil!

espai patrocinat per:



Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Ja tinc el títol d'Educació Infantil. On busco feina?

Les sortides principals de la formació en Educació Infantil són els centres educatius públics, privats i concertats, per a nens i nenes de 0 a 3 anys i de 3 a 6 anys. A més, els titulats poden exercir la seva carrera professional en l’àmbit de l’educació no formal i en departaments educatius d'institucions educatives com museus, teatres, acadèmies de formació…, o bé elaborant contingut educatiu per a editorials i material divulgatiu.

Una bona part dels titulats tenen l’objectiu de treballar en l’administració pública. En aquest sentit, les ofertes vacants que solen ocupar-se mitjançant una oposició no es limiten als centres educatius; també es pot treballar en corporacions locals, diputacions, hospitals, institucions penitenciàries, biblioteques… Si aquest és el teu cas, has de saber que el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport prepara un document que inclou canvis en l’accés a les places de funcionariat docent.

Novetats per als mestres d’Educació Infantil en l’escola pública

El Ministeri d’Educació ha enviat als sindicats un document oficial en el qual reafirma que «per a l’ingrés al cos de mestres seran requisits indispensables estar en possessió del títol universitari de grau en Educació Infantil o de grau en Educació Primària, i superar el corresponent procés selectiu».

Les novetats principals fan referència a les oposicions per accedir a una plaça pública:

- Prova de llengües. Els futurs docents que vulguin opositar «hauran de fer una prova de llengua estrangera en la qual s’acrediti un nivell adequat del domini de les capacitats orals i escrites en la llengua corresponent». Aquest examen no s’ha dut a terme fins ara i serà imprescindible superar-lo per part dels mestres d’Infantil i Primària i els professors de Secundària. Tot i que encara no s’ha aprovat el decret, et recomanem que et formis en idiomes per poder superar l’examen amb èxit.

- Acreditar les competències tecnològiques. L’altra novetat és que es requerirà que els futurs mestres dominin les TIC: «la fase d’oposició ha de permetre acreditar per part de tots els aspirants una competència digital suficient, apropiada a la pràctica docent». Per acreditar aquest coneixement encara no s’ha fet públic si es durà a terme un examen o caldrà presentar un certificat de competències.

La implantació d'aquests requisits pot variar en funció de la comunitat autònoma. Et recomanem que estiguis atent/a a la pàgina del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Selecció de cursos

    Titulacions especialitzades

    Si vols treballar en aquest sector és imprescindible que cursis un dels estudis següents:

    Grau en Educació Infantil. Prepara els futurs mestres d’Educació Infantil tant per centres públics com privats. Pots accedir-hi des del Batxillerat i la selectivitat, o bé després de cursar el cicle formatiu de grau superior en Educació Infantil. Has de tenir en compte que la nota de tall en algunes facultats públiques supera el 8 de mitjana, com ara a la Universitat de València (UV) (8,0); a l’Euskal Herriko Unibertsitatea (EHU) (8,180); a la Universitat de Sevilla (US) (8,5); a la Universitat de Barcelona (UB) (9,0), i a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) (9,10).

    Tècnic superior en Educació Infantil. Capacita per programar, intervenir i avaluar programes d’atenció a la infància, concretament de nens i nenes de 0 a 6 anys, per tal d’afavorir-ne el desenvolupament de l’autonomia. Es pot dir que el tècnic superior complementa la feina del mestre, ja que duu a terme tasques d’ajudant. Les formes d’accés més comunes són tenir el Batxillerat; haver cursat un cicle formatiu de grau mitjà i la prova d’accés o haver estudiat un altre cicle de grau superior.

    A més, hi ha un gran nombre de màsters i cursos d’especialització que et permetran aprofundir en el coneixement i desenvolupar les teves competències en aquest camp.

    Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

    Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
    © Copyright Educaonline S.L. 1998-2014