Especial Estètica, maquillatge i Imatge Personal


Especial Estètica, maquillatge i Imatge Personal
Especial Estètica, maquillatge i Imatge Personal

març

2014

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Formació en estètica, maquillatge i imatge personal

El sector Estètica, maquillatge i imatge personal engloba tots els serveis relacionats amb la millora de l’aspecte físic. Actualment, dones i homes busquen productes i serveis que uneixin l’estètica i el benestar (coneguts com a wellness), i que donin resposta a les seves necessitats d’imatge personal. En aquest context, les empreses contracten professionals especialitzats que coneguin les exigències dels clients, la competència en el mercat i les últimes novetats.

Si vols treballar en aquest sector, l’especial t’orientarà perquè triïs la millor formació.

espai patrocinat per:



Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Oportunitats laborals en el sector de la imatge personal

La societat està cada vegada més preocupada per la imatge i, malgrat la crisi, es requereixen serveis d’atenció personal de qualitat.

Segons l’Informe sectorial 2013: Benestar i imatge personal, de Barcelona Activa, per trobar feina en aquest sector resulta fonamental ser polivalent. Els professionals de l’estètica, maquillatge i imatge personal han de ser capaços de dur a terme tasques variades i heterogènies (per exemple, combinar coneixements de maquillatge, perruqueria, depilació, cura de la pell, etc.) i, a més, han d’estar permanentment actualitzats. El sector de la imatge personal sempre ofereix novetats pel que fa a tècniques i productes i, per això, cal reciclar-se i formar-se contínuament.

Les competències més valorades

L’informe sectorial de Barcelona Activa mostra que els professionals dels àmbits de la perruqueria, l’estètica, el maquillatge i l’art corporal, així com del benestar i dels tractaments alternatius, han de tenir coneixements d’estilisme, anatomia, fisiologia i patologia humanes aplicades a l’estètica, i dominar també tècniques d’electroestètica, de massatge, de microimplantació de pigments, de comunicació i usos socials, etc. Pel que fa a les competències transversals, un professional d’aquest sector ha de tenir habilitats com l’orientació al client, el bon tracte, l’empatia i la capacitat de comunicació.

On s’ha de cercar feina?

Actualment, l’àmbit del manteniment físic és un dels que ofereix més possibilitats d’inserció laboral dins el sector de l'estètica. Com hem dit anteriorment, es busquen perfils polivalents que siguin capaços de tractar el benestar físic i psicològic alhora, sobretot assessors i assessores d’estètica que tinguin coneixements de Ioga o del mètode Pilates, de nutrició

Per començar la cerca de feina pots adreçar-te a centres d’estètica de la teva localitat i consultar pàgines especialitzades en recursos humans. La formació complementària et permetrà accedir a llocs de treball en laboratoris i firmes comercials; serveis d’estètica decorativa; clíniques de medicina estètica; centres de fisioteràpia, fent massatges estètics; centres geriàtrics, i empreses de serveis fúnebres.

Selecció de cursos

No saps què estudiar? Qestudio t'orienta

L’àmbit de l’estètica, el maquillatge i la imatge personal ofereix moltes possibilitats formatives: formació professional de grau mitjà i grau superior, cursos d’especialització i formació contínua. T’agradaria formar-te però no saps quin curs triar? Abans de decidir-te, et recomanem que llegeixis atentament les característiques dels diferents cursos i analitzis quin perfil s’adapta millor a tu.

Qestudio t’explica les característiques, les sortides professionals i les vies d’accés dels estudis i la professió següents:

- Cicle formatiu de grau superior en Estètica
- Cicle formatiu de grau mitjà en Perruqueria i cosmètica capil·lar
- Especialista en maquillatge i perruqueria per a teatre, cinema i espectacles

En el cercador de cursos d’Educaweb trobaràs una gran varietat de cursos especialitzats. Recorda que la formació contínua és molt important per estar al dia!

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2014