Especial en Gestió i Direcció d'Empreses


Especial en Gestió i Direcció d'Empreses
Especial en Gestió i Direcció d'Empreses

gener

2014

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Formació en gestió i direcció d'empreses

T'interessen l'administració i la direcció empresarial? T'atrauen la cultura emprenedora i la creativitat i et planteges muntar un negoci propi? En aquest cas, t'interessa adquirir les competències relacionades amb la comprensió de l'àmbit empresarial, amb la interpretació de la realitat econòmica i amb els coneixements aplicats per a una gestió eficient de l'empresa.

Com pots aconseguir-ho? Forma't! Pots accedir als graus i als cicles formatius sobre gestió i direcció d'empreses, als cursos, màsters i postgraus i a la formació Master in Business Administration (MBA).

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Responsabilitat social i recursos humans, claus en la gestió d'empreses

Un dels efectes de la crisi és que ha fet replantejar el model d'empresa i de directius i directives. L'ètica i els valors han començat a prendre força en el món empresarial davant un model de negoci agressiu centrat en els guanys. Ja no són funcionals les organitzacions que tan sols pretenen satisfer els seus interessos. El compromís amb la societat, el respecte pel medi ambient, la sostenibilitat financera, la gestió adequada dels recursos humans... són elements fonamentals perquè una empresa tingui èxit avui dia.

Segons Anna Mercadé, directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, «urgeix un canvi en el model empresarial i que estigui en consonància amb el paradigma que vivim. Hem de construir una economia productiva i sostenible, que estigui al servei de les persones, i generadora de riquesa. Cal tornar a l'essència de l'empresa, la qual cosa hauria de ser el veritable sentit: 'què produeixo i/o quins serveis ofereixo'».

Aquest canvi de model implica que empresaris i empresàries hagin de tenir una nova perspectiva pel que fa a la gestió de la seva organització i, per tal d'aconseguir-ho, la formació és fonamental. A Educaweb trobaràs cursos especialitzats en la gestió i la direcció d'empreses i informació sobre els graus i la formació professional relacionats amb el tema.

De tota manera, si es pretén trobar un nou model productiu, quins són els aspectes que no poden faltar en la formació en gestió i direcció d'empreses?

- RSC. La formació en responsabilitat social corporativa no tan sols és una guia per aplicar les polítiques en qualsevol empresa sinó que ha de permetre que els alumnes entenguin el concepte de responsabilitat social i els seus avantatges per a l'organització, ha de facilitar les eines necessàries per aplicar aquests criteris i, sobretot, ha d'obrir la ment de les empreses i dels empresaris i empresàries vers un nou model de gestió basat en el respecte, l'ètica, la sostenibilitat i la coherència amb l'entorn.

- Recursos humans. Davant aquest nou model de gestió, els empresaris han de gestionar més i millor el talent. Per tant, el fet d'identificar el valor intern per aprofitar-lo millor és un dels objectius prioritaris dels gestors que disposen d'un equip de recursos humans que empra estratègies com mapes de talents, avaluacions i reconeixements. Per a Marta Zaragoza, membre de la Mesa de l'Observatori Dona, Empresa i Economia, «la direcció estratègica de l'equip humà, en clau de competències, és el model empresarial que aporta més garanties d'èxit en aquest nou context».

Et recomanem que busquis la formació que tingui en compte aquests aspectes i que s'adapti millor a les teves necessitats i al teu perfil professional. Navega per l'ampli ventall formatiu i tria d'una manera conscient el teu curs!

Selecció de cursos

MBA i rànquings

Si estàs interessat per la formació relacionada amb la gestió i l'administració d'empreses i ja tens experiència laboral o un títol universitari, un MBA ajudarà a impulsar la teva carrera professional. L'objectiu tradicional d'un programa d'aquest tipus és proporcionar als estudiants una visió global de les funcions de les empreses i desenvolupar-ne una orientació estratègica.

Els especialistes en recursos humans continuen considerant que els MBA són la millor garantia per accedir al mercat laboral, ja que algunes de les escoles més prestigioses de l'Estat, com ESADE i IE Business School, presumeixen de col·locar el 92% dels seus estudiants en menys de tres mesos.

Tens dubtes? No saps quin MBA triar? Els rànquings poden ajudar-t'hi, ja que serveixen per classificar les universitats i les escoles de negocis en funció d'una sèrie d'indicadors que mesuren la qualitat del centre i els programes que ofereix. Precisament, Financial Times ha publicat fa poc temps una classificació de les millors escoles de negocis del 2013.

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2014