Especial Graus 2014


Especial Graus 2014
Especial Graus 2014

juny

2014

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Ha arribat l'hora d'escollir carrera. Informa-te'n!

S’acosta el moment de matricular-te i encara tens dubtes sobre el grau que has de triar? A Educaweb trobaràs molts recursos que et facilitaran la presa de decisions. No et perdis el test GR. Eina d’autoaplicació per a l’orientació acadèmica i professional, una aplicació en línia gratuïta que et permetrà conèixer les teves habilitats, competències i interessos. També pots accedir al diccionari d’estudis i al diccionari de professions, que et donaran informació sobre els graus i les sortides laborals.
 
Com més informació recopilis de les titulacions, millor compararàs totes les opcions.

espai patrocinat per:



Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Estudiar a l'estranger

Un dels aspectes que has de tenir en compte quan tries un grau és la possibilitat que t’ofereix la universitat de completar els teus estudis a l’estranger, sigui amb beques Erasmus+ o amb un altre tipus d’activitat (convenis de pràctiques, cursos intensius d’idiomes, etc.). Per a Anna Rodríguez i Óscar Mateos, de la Universitat Ramon Llull, «els anys de la universitat són una porta oberta a noves possibilitats que, per primera vegada, vinculen l’experiència personal amb l’acadèmica i de futur professional dels estudiants, una etapa plena d’opcions –nacionals i internacionals– que aniran perfilant el present i el futur de les persones que poden i decideixen aprofitar-les».
 
Molts universitaris es plantegen estudiar a l’estranger com un fet natural que forma part del seu aprenentatge dins un món globalitzat. Si aquest és el teu cas, has de saber que disposes de diverses opcions:
 
Programes de mobilitat universitària
 
- Erasmus. Una de les opcions clàssiques per als estudiants és el programa Erasmus, que el 2014 ha actualitzat les condicions i els requisits per adaptar-se a l’estratègia Europa 2020 de la Comissió Europea. A principis d’any, el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport va anunciar que els estudiants que sol·licitin una beca per al programa Erasmus+ han de complir uns requisits més exigents: posseir el nivell d’idioma B-2  (equivalent al First Certificate), tenir aprovats com a mínim 60 crèdits del grau i gaudir d’un bon expedient acadèmic (no s’hi especifica la nota).
 
- Programes específics de cada universitat. Cada centre té el seu programa de mobilitat internacional i estableix convenis bilaterals amb diferents institucions. Són programes adreçats als seus estudiants, per la qual cosa cal que t’informis al Departament de Relacions internacionals de la teva universitat.
 
- Estudiar en una universitat estrangera. En aquest cas, has de tenir en compte el país al qual t’agradaria viatjar i la universitat. Cada centre té el seu procés de sol·licitud; et recomanem que iniciïs els tràmits un any abans (homologació del títol de Batxillerat, formularis i documentació, acreditació del nivell d’idiomes…) i que et preparis a consciència per als exàmens d’accés, que seran en la llengua del país escollit.
 
- Altres beques. A més d’Erasmus hi ha altres beques, impulsades pel Ministeri d’Educació o per entitats privades, que ofereixen des d’estades per perfeccionar una llengua en països europeus, beques de grau i postgrau a Hispanoamèrica, o en països asiàtics, fins a pràctiques per a titulats acabats de graduar. En aquesta secció podràs trobar-ne la llista completa.

Selecció de cursos

Neix un nou rànquing universitari

La Comissió Europea ha creat U-Multirank, una eina virtual que compara més de 850 centres d’educació superior i 5.000 programes d’estudi de més de 70 països. L’objectiu d’aquesta nova classificació és oferir a l’alumnat una guia per orientar-se davant les diverses opcions acadèmiques internacionals, ja que s’hi identifiquen els punts forts i els punts febles de cada centre.
 
Els rànquings et poden servir per triar universitat, ja que analitzen la qualitat de la docència, la internacionalització, la innovació i transferència, la qualitat de la recerca i la repercussió de la producció científica de cada centre.
 
En aquesta classificació, les universitats estatals que gaudeixen d’una posició més bona són la Universitat Pompeu Fabra (UPF), en la posició 18, i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en el lloc 23.

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2014