Especial Màsters Oficials 2014


Especial Màsters Oficials 2014
Especial Màsters Oficials 2014

juny

2014

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Prepara't per al futur amb un màster oficial

Estudiar un màster oficial propicia unes millors perspectives laborals. Segons l’estudi «Impacte de la formació en les retribucions», elaborat per La Salle Campus Barcelona-URL i la consultora de recursos humans ICSA, la diferència de salari entre un jove amb formació bàsica i un jove amb un màster o postgrau és del 40,5% (25.875 euros de retribució anual bruta, davant de 18.399 euros, aproximadament).
 
Si pretens cursar un màster oficial, ara és el moment de recopilar tota la informació i començar el procés de preinscripció. En aquest especial et donem les pistes clau per orientar-te en la tria.

espai patrocinat per:



Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Tria el millor màster oficial

Com ja saps, l’objectiu del màster oficial és oferir una especialització professional o acadèmica a l’estudiant o bé la iniciació en activitats de recerca. Els màsters oficials estan adaptats a l’Espai europeu d’educació superior i tenen una extensió mínima de 60 crèdits europeus i una màxima de 120. Per accedir-hi, cal disposar del títol oficial de grau o un altre d’equivalent.
 
L’Estadística de l’Ensenyament Universitari a Espanya, elaborada per l’Institut Nacional d’Estadística, destaca que el nombre d’alumnes que es matriculen en màsters oficials no para de créixer. Les últimes dades posen de manifest que van matricular-s’hi 108.433 alumnes, un 29,5% més que en el curs anterior. D’aquests, 8 de cada 10 alumnes van triar una universitat pública.
 
Busques un màster i no saps per on començar? Educaweb ha actualitzat la seva pàgina de màsters oficials amb la incorporació de més de 2.000 cursos. Hi trobaràs fàcilment l’oferta formativa de màsters i postgraus, classificada per temes d’estudi, modalitat, província i preus, i podràs afinar la teva cerca.
 
Estudiar un màster oficial a l’estranger
 
Et planteges cursar un màster a l’estranger? Molts joves ja es proposen estudiar a l’estranger com si fos un fet natural que forma part del seu aprenentatge en un món globalitzat; aquesta opció s’ha convertit en una oportunitat interessant per a les persones que acaben de graduar-se.
 
Per accedir a un màster oficial en una universitat estrangera cal tenir el títol de grau o un altre expedit per una institució d’educació superior inclosa en l’Espai europeu d’educació superior. A partir d’aquí, el procediment de matriculació és similar al que duus a terme al nostre país, però la documentació que hi has d’aportar és diferent:
 
- Informa’t a la universitat del país sobre el procés de sol·licitud i matrícula. Tingues en compte que pot ser un procés llarg i que, per tant, has de començar a recopilar dades com a mínim un any abans.
- La documentació que demana el centre ha d’estar traduïda a l’idioma del país (títol i expedient acadèmic; cartes de recomanació si són necessàries…).
- Certificat d’idiomes: en algunes universitats de parla anglesa exigeixen tenir el TOEFL, el IELTS o els exàmens oficials de Cambridge (Proficiency o Advanced). En alguns llocs duen a terme un examen d’ingrés.
- Pots sol·licitar beques, però abans de plantejar-te fer un màster a l’estranger has de saber que hauràs de pagar tu mateix certes despeses: la traducció de la documentació, els exàmens (si n’hi ha), etc. 

Selecció de cursos

Matricula't en un màster oficial. El termini comença aquest mes

Aquest mes de juny és el moment adequat per informar-se sobre les matriculacions en màsters oficials. Recorda que, abans de triar la formació més adequada per a tu, és positiu que t’informis sobre els continguts del curs i els comparis amb els diferents centres que ofereixen estudis similars en el mateix camp professional.
 
Com que en la majoria dels centres la matrícula es pot formalitzar fins a mitjan juliol, cal que t’afanyis si no vols quedar-te sense plaça. Com ho has de fer? Adreça’t a la universitat o al centre de postgrau que imparteix el màster i informa’t del que esmentem a continuació:
 
requisits específics (si n’hi ha)
documentació que has d’aportar
import i modalitats de pagament
– terminis de preinscripció i matriculació

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2014