Especial Selectivitat


Especial Selectivitat
Especial Selectivitat

maig

2014

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Recursos per aprovar la selectivitat 2014

Com cada any, els estudiants de batxillerat i de formació professional que volen accedir a la universitat s’han de preparar per superar les proves d’accés a la universitat (PAU). Si aquest és el teu cas, tens menys d’un mes per estudiar les matèries i triar grau i centre.

De moment, la Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE) no modificarà la selectivitat, i, per tant, la prova es dividirà en dues fases: una de general i una d’específica, que tria l’alumne.

En aquest especial t’oferim la informació clau perquè puguis afrontar els exàmens i aprovar-los.

espai patrocinat per:



Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Recursos útils per accedir a la universitat

Ja s’acosta la selectivitat i no saps per on començar? Encara no has triat el grau al qual et vols matricular? No t’amoïnis, hem recopilat els recursos més útils perquè t’organitzis i resolguis tots els teus dubtes.

1. Característiques de la selectivitat

Qestudio, la revista d’orientació per a joves, t’explica totes les novetats de la selectivitat per al curs 2013-2014: les dates dels exàmens, els paràmetres de ponderació, què cal fer si no s’obté la nota necessària, què cal fer per reclamar un examen, etc. A més, pots consultar-hi exemples d’exàmens, consells i recomanacions.

2. Tècniques d’estudi

La selectivitat és un examen important que no pots afrontar amb improvisació i estrès. Cal que t’organitzis, que determinis la dedicació i l’esforç en funció de la matèria, que aprenguis a concentrar-te... Les tècniques d’estudi i les estratègies d’aprenentatge et permetran treure profit del teu temps.

3. Totes les titulacions

Vols saber quina diferència hi ha entre ADE i el grau d’Economia? El Diccionari d’estudis et mostra la titulació concreta, les característiques que té, el pla d’estudis, les assignatures, les sortides professionals i les universitats en què s’ofereix. A més, triar uns estudis et serà més fàcil si coneixes les professions a les que et porten, per això, t’animem a consultar el Diccionari de professions.

4. Consulta el teu grau per nota de tall al cercador de cursos

Vols saber on pots cursar un grau i les notes de tall per accedir-hi? Educaweb ha incorporat les notes de tall al cercador de cursos perquè hi trobis fàcilment la formació que t’interessa, el centre on s’imparteix i la nota mitjana que necessites per accedir a la titulació.

Les notes de tall, encara que siguin orientatives –són les del 2013–, et permeten saber quina nota tenia l’última persona que va ocupar l’última plaça d’una titulació concreta i calcular la nota mitjana que necessites per accedir-hi.

5. Servei d’orientació en línia

Encara tens dubtes i no saps com resoldre’ls? Envia la teva pregunta concreta al Servei d’orientació en línia d’Educaweb i les orientadores professionals te’ls respondran aproximadament en 48 hores.

Selecció de cursos

Novetats de la selectivitat per als estudiants que vulguin cursar Magisteri

Els estudiants que vulguin accedir al grau de Magisteri a la Comunitat de Madrid hauran d’aprovar l’examen de llengua de la selectivitat, o obtenir una nota mitjana de 9 en aquesta prova.

Aquest nou requisit començarà a aplicar-se a partir del curs vinent i, a més, es preveu que s’implanti «una prova específica i conjunta que hauran de superar els candidats que vulguin estudiar Magisteri a les universitats madrilenyes». La prova esmentada tindrà com a objectiu «valorar els coneixements, habilitats i competències que es considerin imprescindibles per desenvolupar amb èxit les activitats formatives del pla d’estudis». Aquesta iniciativa és similar a la que es duu a terme a Catalunya, on s’ha establert que la nota mínima per als exàmens de la selectivitat de llengua catalana i llengua castellana sigui un 5, a més de la creació d’una prova específica per al 2015.

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2014