Especial Turisme 2014


Especial Turisme 2014
Especial Turisme 2014

octubre

2014

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Busques una professió amb futur? Estudia turisme

Enguany, l’Estat espanyol ha rebut 52,4 milions de turistes, un 7,4% més que al 2013. Segons les dades del Ministeri d’Indústria i Turisme, el Regne Unit és el país que més turistes «exporta a Espanya». Durant el 2014, 12,3 milions de turistes procedien del Regne Unit (increment del 5,6%); 8,6 milions, de França (augment de l’11,5%), i 8,3 milions, d’Alemanya (creixement del 6,9%).   
 
El sector turístic cerca professionals formats. Vols ser-ne un? Informa’t de les opcions que tens a l’abast en aquest especial!

espai patrocinat per:



Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:






Deu raons per formar-te en la branca del turisme

T’interessa el turisme però no saps si és la professió que encaixa millor amb la teva personalitat? Abans de decidir-te fes el test d’orientació GR, que et mostrarà quins estudis i quina professió són adequats segons les teves característiques. En aquest especial t’oferim deu raons que t’ajudaran a orientar-te:

1. Tens do de gents i ets comunicador? Si creus que ets una persona extravertida i sociable, el turisme és un sector ideal per a tu.

2. Busques una professió en què puguis estar en contacte amb altres persones? Les activitats turístiques et permetran treballar de cara al públic com a guia turístic, animador sociocultural, intèrpret, etc.

3. T’interessen els idiomes? Dominar diverses llengües estrangeres és fonamental per treballar en aquest sector. L’anglès és bàsic, però com més idiomes coneguis millor.

4. El turisme té bones perspectives d’ocupació. El sector és multidisciplinari i et permet desenvolupar la carrera professional en hotels i restaurants, agències de viatges, línies aèries, consultores, entitats que es dediquen a fer rutes turístiques, congressos internacionals, etc.

5. Noves professions. Cada vegada apareixen més filons d’ocupació i oportunitats d’emprenedoria, com ara el turisme rural, l’ecoturisme i el turisme d’aventura.

6. Formació continuada. El sector s’ha tornat cada cop més exigent pel que fa a la formació dels treballadors. Ja no n’hi ha prou de tenir bona voluntat; per treballar-hi, cal formar-se i/o acreditar les competències corresponents.

7. Varietat d’opcions formatives. Pots accedir a la branca d’Hoteleria i turisme de la formació professional; de la formació especialitzada, en escoles privades espanyoles i estrangeres, i dels estudis universitaris de grau.

8. Formació dinàmica i multidisciplinària. Podràs estudiar assignatures relacionades amb la cultura general, idiomes, comptabilitat i gestió, etc.

9. Aquesta professió et permet conèixer el món i viatjar. Mentre estudies, pots compartir experiències amb estudiants d’altres països i, un cop acabada la formació, podràs exercir la professió aquí i a l’estranger.

10. TIC i turisme. T’apassiona la tecnologia? Les TIC són clau en el sector turístic, tant per a la pròpia gestió com per a la comercialització, la promoció i el màrqueting.

Selecció de cursos

La Comissió Europea crea un nou passaport europeu de competències en hostaleria

La Comissió Europea ha posat a disposició dels ciutadans una nova eina que filtra les competències en els sectors de l’hoteleria i el turisme i que facilita a les empreses la contractació de treballadors de qualsevol país de la Unió Europea.
 
El Passaport de competències en hostaleria és al web EURES i permet que els sol·licitants de feina especifiquin les competències que tenen i on les han obtingut.
 
L’eina té com a objectiu la mobilitat internacional dels treballadors del sector turístic, ja que n’organitza i unifica les competències i les funcions per tal de facilitar-ne la comprensió als futurs contractants. Per mitjà d’una plataforma multilingüe, els demandants d’ocupació creen el seu passaport i trien d’una llista les competències que posseeixen. Cada competència es vincula amb l’experiència laboral o la formació rebuda, avalada –d’una manera opcional– per les empreses en les quals s’ha treballat o pels títols.

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2014