Especial Veterinària 2014


Especial Veterinària 2014
Especial Veterinària 2014

novembre

2014

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Veterinària: la professió més vinculada al món animal

T’agraden els animals i vols treballar en una professió sanitària? Estudiar veterinària és la teva vocació des que eres petit o petita? El grau de Veterinària et donarà les competències necessàries per treballar en aquest sector, però aquesta no és l’única opció, perquè també pots escollir els cicles formatius de formació professional i cursos de formació específica.
 
En aquest especial trobaràs els passos que has de seguir per aconseguir els teus objectius. Forma’t!

espai patrocinat per:



Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:






Quines opcions formatives tinc si vull treballar amb animals?

Les funcions principals d’un veterinari o d’una veterinària són diagnosticar, prevenir i guarir les malalties dels animals. Es tracta d’una professió de la branca sanitària, com Medicina i Infermeria. De fet, el grau de Veterinària té una de les notes de tall més elevades, ja que superen l’11 de mitjana en centres com la Universitat Complutense de Madrid, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Múrcia.
 
Si t'interessa el món dels animals, existeixen molts cursos que poden introduir-te en aquest sector. A continuació els tens agrupats segons el tipus de feina que els requereixen:
 
- Vull treballar en una clínica veterinària o en una explotació ramadera. Per exercir la professió en aquest context has d’haver estudiat Veterinària o el cicle formatiu de grau superior en Ramaderia i assistència en sanitat animal. El tècnic superior és l’ajudant del veterinari, i tots dos s’encarreguen de la planificació i producció ramadera i de l’assistència sanitària a animals en clíniques veterinàries. A més, hi ha cursos específics d’urgències i quiròfans, de control i transport d’animals i de reproducció animal, entre d’altres.
 
- Vull treballar en zoològics, aquaris o parcs naturals. T’imagines fer un pas més en la cura de les mascotes? T’agradaria treballar amb animals grans o salvatges? En aquest cas, a més del grau o el cicle formatiu es requereix formació especialitzada en animals exòtics o formació com a cuidador de parcs zoològics. La feina dels veterinaris en un zoològic o en un entorn natural és molt diferent de la dels que treballen en una clínica, per això és molt important tenir les competències adequades.
 
- Vull treballar en la indústria alimentària. Els professionals que treballen en aquest sector s’encarreguen d’analitzar i dissenyar l’alimentació animal, com ara pinsos i productes alimentaris.També han de ser capaços d’elaborar dietes per a animals amb necessitats específiques en granges i clíniques veterinàries. Per especialitzar-se en aquest àmbit hi ha cursos de nutrició veterinària i també el grau en Ciència i tecnologia dels aliments.
 
- Vull treballar en un laboratori farmacèutic o en un centre de recerca. Les farmacèutiques també desenvolupen productes zoosanitaris i medicaments veterinaris. Qui prescriu aquests medicaments són els veterinaris; per això, els centres de recerca i els laboratoris disposen d’aquests professionals per a l’anàlisi i el disseny de productes. Per treballar en aquest sector és útil formar-se en laboratori d’anàlisi clínics  o farmàcia veterinària.

Selecció de cursos

Veterinaris emprenedors

Els veterinaris són alguns dels titulats més emprenedors. Segons l’estudi «Inserción laboral de los estudiantes universitaris», publicat pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, el 26% dels graduats en veterinària es converteixen en autònoms.
 
Per això, el Col·legi de Veterinaris de Las Palmas de Gran Canaria ha engegat un pla d’ocupació per als col·legiats adreçat a tots els veterinaris que vulguin establir-se com a autònoms, fins i tot els que vulguin establir una empresa aliena al sector. Aquest projecte té l’objectiu d’oferir orientació laboral i l’oportunitat de crear el propi negoci. Pel que fa a les empreses que cerquen candidats, els facilita la intermediació laboral per millorar la gestió dels recursos humans.
 
Si vius a la Península pots informar-te de les accions d’orientació professional que es duen a terme a la teva comunitat autònoma en el web de l’Organització Col·legial Veterinària Espanyola.
 

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2014