Especial Psicologia 2015


Especial Psicologia 2015
Especial Psicologia 2015

juliol

2015

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Psicologia: formació i sortides professionals

Et planteges estudiar la carrera de Psicologia? Per accedir a aquest grau universitari tens diverses opcions: el Batxillerat i la Selectivitat, la formació professional de grau superior o l’accés a la universitat per a majors de 25 i 45 anys.
 
En aquest especial t’informem de les sortides professionals que tindràs quan hagis acabat els estudis i també de la formació contínua a la qual pots accedir. Informa-te’n!

espai patrocinat per:


Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:






Les sortides professionals de la psicologia

Creus que estudiar psicologia et permetrà fer teràpia a pacients estirats en un divan? Les sortides professionals d’un psicòleg són molt més àmplies i pertanyen a àmbits com les organitzacions, la recerca, la salut pública, la docència…
 
El Consell General de Psicologia d’Espanya estableix una sèrie d’àrees d’intervenció professional en què un psicòleg pot exercir les seves funcions. Tot i que l’evolució de la psicologia i dels seus camps d’aplicació estan en constant canvi al detectar-se necessitats i demandes de persones, grups o organitzacions, en aquest especial en destacarem algunes.
 
Psicologia clínica. Aquesta branca de la psicologia s’encarrega d’investigar tots els factors, l’avaluació, el diagnòstic, el tractament i la prevenció que afecten la salut mental i la conducta adaptativa. Aquest professional pot treballar en hospitals, centres de salut, centres penitenciaris, empreses…
 
Psicologia de la salut. Aquesta branca de la psicologia se centra en el suport als pacients de malalties cròniques i aprofundeix en els factors psicològics (emocions, estrès, estils de vida…) i socials que, juntament amb els factors mèdics, influeixen sobre la cura de la malaltia.
 
Psicologia educativa. Es focalitza en els centres escolars i estudia l’aprenentatge i l’ensenyament humà; el professional analitza de quina manera aprenen els estudiants, i sovint se centra  en nens que tenen necessitats educatives especials. Hi ha cursos específics sobre aquest tema, però també es poden ampliar coneixements relacionats amb les tècniques d’estudi i les estratègies d’aprenentatge, les metodologies educatives, el constructivisme, etc.
 
Psicologia jurídica. Aquest àmbit relaciona el dret i la psicologia. Els professionals treballen en l’àmbit penitenciari o judicial; per exemple, poden fer les funcions d’avaluació, assessorament, rehabilitació i prevenció, recerca, mediació, etc.
 
Psicologia del treball, organitzacions i recursos humans. El reclutament, emmarcat dins l’àrea dels recursos humans, és una sortida per als professionals de la psicologia, però no és l’única en l’àmbit de les organitzacions. Poden dur a terme funcions d’avaluació de l’acompliment dels treballadors, assessorament, prevenció de riscos, estudis de mercat…

Selecció de cursos

    Prepara't per a l'examen PIR

    T’interessa l’àmbit de la psicologia clínica? En aquest cas has de saber que existeix un títol d’especialista en psicologia clínica i que s’obté després d’haver cursat la formació pràctica com a psicòleg intern resident (PIR). El PIR dels psicòlegs, que és equivalent al MIR dels metges, correspon a un període de residència que es duu a terme en centres de salut públics i al qual s’accedeix per un examen o oposició.
     
    Aquesta prova consisteix en un test i es fa durant el mes de gener, tot i que cal que estiguis atent a la convocatòria que es publica en el BOE per formalitzar la preinscripció. Quan es tenen els resultats de la prova s’assigna un número als candidats, en funció de la puntuació final corregida, que determina l’ordre a l’hora de triar la plaça en l’acte d’assignació de places.
     
    Si prefereixes treballar en l’àmbit privat, pots cursar el màster oficial en Psicologia general sanitària o un títol oficial d’especialista en Psicologia clínica. Aquest àmbit fa referència als professionals que disposen d’una consulta privada. Per aconseguir-ho cal ser col·legiat, donar-se d’alta com a autònom i seguir els passos administratius que sol·licita cada comunitat autònoma.

    Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

    Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
    © Copyright Educaonline S.L. 1998-2015