Especial Realització i producció audiovisual 2015


Especial Realització i producció audiovisual 2015
Especial Realització i producció audiovisual 2015

febrer

2015

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Realització i producció audiovisual: beques i competències per a futurs professionals

T’interessa el cinema, la televisió o l’àmbit de la comunicació audiovisual? En aquest especial t’informem sobre la formació Realització i producció audiovisual, que inclou formació professional, màsters i cursos d’especialització. A més, et proporcionem informació relacionada amb les convocatòries de beques vigents i amb les competències més sol·licitades pel mercat laboral.

espai patrocinat per:




Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:






Tendències de futur en la realització i la producció audiovisuals

El sector audiovisual canvia molt de pressa. Internet i les noves plataformes, com la televisió intel·ligent, els telèfons mòbils intel·ligents, les tauletes, etc., propicien que els usuaris accedeixin als continguts audiovisuals i hi interaccionin de maneres molt diferents.
 
A fi d’encaixar en aquest marc, els experts afirmen que el futur de la producció audiovisual inclou la creació i l’explotació de continguts en diversos suports, tant en línia com fora de línia.
 
A més de la formació específica que proporcionen els cicles formatius Realització de projectes d’audiovisuals i espectacles i Producció d’audiovisuals i espectacles, les persones que vulguin dedicar-se a aquest ofici han de tenir en compte una sèrie de competències digitals específiques, com l’ús d’eines i sistemes d’edició per a dispositius mòbils, tècniques de màrqueting i comunicació en xarxes socials, etc.
 
Aquest perfil professional disposa d’unes competències transversals clau que permeten desenvolupar-se en les diverses àrees audiovisuals de realització, producció, guió, direcció d’actors, direcció d’art, assistències, crítica i anàlisi cinematogràfica, etc. Són les següents:
 
– capacitat d’adaptació als canvis tecnològics, empresarials i socials
– capacitat per a la comunicació oral i el treball en equip
– capacitat d’autoaprenentatge i autoavaluació
creativitat
– capacitat d’organització i lideratge
flexibilitat
 
El sector audiovisual també ha estat afectat per la crisi, però els experts consideren que continua essent un dels àmbits per als quals es preveuen millors perspectives de futur. Precisament la flexibilitat és una de les competències clau per trobar feina en aquest sector. Els professionals més buscats són els que saben combinar la seva especialització amb un rol més flexible. Per exemple, es valora positivament que un realitzador tingui coneixements amplis sobre tots els processos de postproducció i sigui capaç d’enfrontar-se a qualsevol tasca dins d’aquest procés.
 
Per aconseguir aquesta flexibilitat és imprescindible obrir la ment i formar-se en àmbits d’interès diferents: TIC i Internet, emprenedoria, postproducció, locució… Recicla’t i forma’t!
 
 

Selecció de cursos

Beques per a projectes artístics

Busques formació especialitzada en audiovisuals però no tens prou diners? Tens planejat un projecte audiovisual però et falla el finançament? Actualment tens a l’abast diverses beques i ajudes:
 
Beques 2015 per al desenvolupament de projectes cinematogràfics (fins al 4 de març de 2015). Beques d’Ibermedia adreçades a autors de l’Amèrica Llatina, Espanya i Portugal.
 
Beca Photon Festival (fins al 31 de març de 2015). Dirigida a autors novells que tinguin treballs audiovisuals.
 
Beques d’estudi Bande à Part 2015-2016 (fins al 15 de setembre de 2015). Aquestes beques s’adrecen a aquelles persones que vulguin estudiar un curs de cinema o d’audiovisuals al centre Bande à Part de Barcelona.
 
Beques per a l’Institut del Cinema 2015 (de març a octubre del 2015). L’Institut del Cinema convoca beques per a les seves titulacions de cinema, interpretació, televisió, guió i producció. Consulta’n els requisits.

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2015