Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional

10a edició dels Premis d'Orientació Acadèmica i Professional

El certamen que fomenta i posa en valor l'orientació

Conclou amb èxit el 10è lliurament dels Premis Educaweb 

 
Gairebé 300 persones s'han congregat a l'auditori del Cosmocaixa de Barcelona per celebrar la 10a edició dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional.

El director general d'Educaweb, Josep Lluís Segú, ha donat la benvinguda als assistents i ha augurat un gran futur als professionals de l'orientació acadèmica i professional, responsables d'"ajudar a les persones a prendre les millors decisions possibles sobre la seva carrera acadèmica i professional; convençuts que prendre bones decisions implica més satisfacció acadèmica i professional; que el mínim percentatge de ciutadans quedin exclosos d'una vida laboral/professional digna, i que la majoria de ciutadans hagin assolit les competències necessàries per gestionar la seva vida professional amb èxit". 

Seguidament, i com ja és tradicional, ha donat pas a la ponent d'aquesta edició, l'arquitecta Benedetta Tagliabue, que ha encomanat la seva vocació i la seva passió per l'arquitectura, explicant el valor de la intuïció, l'amor i el lligam entre professió i vida personal per ser feliços. 

Quatre premis i tres mencions

A la 10a edició, celebrada el passat 30 de novembre, s'han lliurat quatre premis i tres mencions.  

Aquest any s'han lliurat tres premis que es concedeixen en les categories Institucions, Organitzacions i Centres Educatius; Professionals; i Menors de 35 anys amb projectes no aplicats.

Com a novetat, s'ha incorporat la categoria Empreses, amb la col·laboració de la Fundació Bertelsmann, que ha tingut una bona participació en la seva primera convocatòria. 

Pel que fa a les mencions, aquest any s'ha atorgat la Menció Ciutat Orientadora, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona que premia l'esforç de les administracions públiques locals com a motors d'iniciatives integrals d'orientació acadèmica i professional.

També la Menció Especial Educaweb, guardó que es concedeix des de 2010 a les persones, entitats o empreses amb què Educaweb ha treballat conjuntament en projectes o iniciatives d'orientació acadèmica i professional.

Finalment, s'ha atorgat la Menció Enric Renau i Permanyer a la recerca social aplicada en educació, formació i treball, que en aquesta 5a edició ha volgut valorar els grups de recerca centrats en l'orientació.

L'acte ha conclòs amb unes paraules de la directora i fundadora d'Educaweb, Montserrat Oliveras Bagués, recordant els orígens i el sentit dels premis:
"Posar en valor l'orientació acadèmica i professional, visibilitzar les iniciatives, els i les professionals que les porten a terme, les organitzacions i entitats que les fomenten, les administracions que les vehiculen amb polítiques... Res de posar medalles perquè sí; res d'autocomplaença ni de mirar-nos el melic".

En relació als reptes del futur, Oliveras ha indicat que segueix essent necessari "un sistema d'orientació integral, d'accés universal per a tothom" i ha considerat urgent "una millora clara de fonamentació, professionalització i, en definitiva, de formació especialitzada per a professionals de l'orientació".


Continua llegint i coneix els projectes guanyadors

 

Rècord de participació en la convocatòria de 2017

La desena edició dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional ha batut el seu rècord de participació, amb 73 projectes presentats, fet que suposa un augment del 62,2% respecte de l'any anterior.

Entre les principals novetats d'enguany, destaca l'elevat nombre de projectes presentats a la categoria Institucional, la qual ha aportat gairebé la meitat de les iniciatives sotmeses a valoració. La categoria Empreses, que s'ha convocat per primera vegada, s'ha situat en segon lloc, per davant d'altres categories tradicionals com la de Professionals i la de Menors de 35 anys amb projectes no aplicats.

En aquesta edició s'ha aconseguit també una major representació geogràfica. Catalunya continua sent la líder amb més projectes presentats (26), però li segueix molt de prop Madrid, amb 22. També s'han presentat iniciatives provinents d'Andalusia, Comunitat Valenciana, Castella La-Manxa, Castella i Lleó i Múrcia, amb un total de 14.

Des de la primera edició dels Premis Educaweb, a la qual es van presentar 24 propostes, fins al dia d'avui, s'han rebut 399 projectes, la qual cosa suposa una mitjana anual de 39,9.
Els Premis Educaweb van sorgir arran del desè aniversari d'Educaweb i tenen l'objectiu posar en valor l'orientació acadèmica i professional a l'Estat. Enguany es premiaran projectes d'orientació acadèmica i professional en les categories següents: Institucions, Professionals, Empreses i Orientadors menors de 35 anys amb projectes no aplicats. El dia del lliurament dels premis també es reconeixeran la Menció Ciutat Orientadora, la Menció Enric Renau i Permanyer, i la Menció Especial Educaweb.
 
Entre els patrocinadors figuren l'Associació Internacional per a l'Orientació Educativa i Professional (AIOSP), Aula-Ifema, Bagués Masriera, la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i l'Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull), el Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), la Confederació d'Organitzacions de Psicopedagogia i Orientació d'Espanya (COPOE), DEP Institut, la Diputació de Barcelona, Fira de Barcelona, la Fundación Bertelsmann, ITWorldEdu, l'Obra Social La Caixa, el Saló de l'Ensenyament-Fira de Barcelona, la Universitat de Barcelona i Vueling. 

 

 

Els guanyadors de la X edició dels Premis Educaweb al CosmoCaixa
Patrocinadors
Aiosp
Aula
Bagues-Mas Riera
blanquerna
Catalunya Radio
  copec
Copoe
DEP
Diputació Barcelona
Fira Barcelona
Fundación Bertelsmann
IT World
Obra social La Caixa
UB Facultad Pedagogía
Vueling
Vols ser patrocinador?