Descripció del centre

La Facultat ANTONI GAUDÍ d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts cristianes (FHEAG) és una institució eclesiàstica, de caràcter universitari, promoguda per l’Arquebisbe de Barcelona, Cardenal Lluís Martínez Sistach, i canònicament depenent de la Santa Seu. La Facultat, erigida canònicament el 2 d’octubre de 2014 en un solemne acte presidit pel cardenal Z. Grocholewski a Barcelona, és fruit de la col·laboració de dues institucions universitàries eclesiàstiques ja existents: la Facultat de Teologia de Catalunya i la Facultat de Filosofia de Catalunya. Així mateix, la Facultat ANTONI GAUDÍ s’ha beneficiat de l’experiència de les Aules d’Història de l’Església vinculades amb la Biblioteca Balmes.

El desig creixent de dotar Catalunya d’una institució eclesiàstica d’estudis no tan sols teològics i filosòfics sinó també d’altres disciplines eclesiàstiques, igualment humanístiques, com la història de l’Església, l’arqueologia cristiana i el ric patrimoni cultural i artístic de l’Església, ha intensificat el treball promotor de la nova Facultat.

La col·laboració estreta de les dues institucions universitàries esmentades, la realització d’algunes activitats comunes, i l’exercici de tot un treball d’investigació, docència i col·laboració amb les esglésies particulars amb seu a Catalunya i amb l’Església universal, han fet convenient i visible la identitat de la Facultat d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts Cristianes, com una aportació de qualitat universitària en l’àmbit eclesial i cultural del nostre país i d’altres països de la resta del món, i al servei específic del diàleg entre la fe i la cultura.

La Facultat ANTONI GAUDÍ té previst de programar les seves activitats acadèmiques segons l’Espai Universitari Europeu d’Instrucció Superior (EUEIS).

Campus i seus

Facultat ANTONI GAUDÍ d?Història de l?Església, Arqueologia i Arts cristianes (FHEAG)
CARRER DIPUTACIO 231 08007 Barcelona

Altres centres que et poden interessar

X