Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional

La cita anual de referència per als professionals del sector

La 12a edició visibilitza els múltiples camps d'acció de l'orientació acadèmica i professional

 
La creativitat ha estat la protagonista dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional 2019: per l'escenari triat (el Jove Teatre Regina de Barcelona); per l'actuació que el compositor Marc Parrot i la pintora Eva Armisén han fet sobre les professions vinculades a les arts escèniques, i, sobretot, per la pluralitat de públics i enfocaments als quals s'adrecen els projectes guanyadors de la dotzena edició de la cita anual de l'orientació acadèmica i professional.
 
El premi de la categoria Institucionsorganitzacions i centres educatius ha recaigut en el Centre d'Educació de Persones Adultes Paulo Freire de Fuenlabrada (Madrid) pel projecte OrientAdultos. Aquesta iniciativa es dirigeix principalment a joves procedents del fracàs escolar, treballadors i treballadores que no han acabat els estudis, i persones en situació de desocupació després de la crisi i/o que tenen alguna discapacitat física i/o psíquica. El jurat ha valorat, sobretot, com s'han adaptat "activitats convencionals" de l'orientació acadèmica i professional a un centre d'adults, que té unes característiques específiques. També ha tingut en compte que el centre treballi pel benestar de l'alumnat i el professorat, la transversalitat d'algunes de les propostes que impliquen tota la comunitat educativa i l'educació en valors com la tolerància i la diversitat.
 
El premi de la categoria Professionals ha estat per a María José Punter Pascual, professora de Formació i Orientació Laboral a l'IES Federica Montseny de Burjassot (València). La iniciativa Ajuda'm i t'hauré ajudatadreçada a l'alumnat de 1r i 2n dels cicles de formació professional de grau superior, dota els estudiants dels coneixements, de les habilitats tècniques i de les actituds necessàries per avançar en la cerca de feina per compte propi i per compte d'altri. Tot plegat també té en compte valors com la inclusió, la perspectiva de gènere, la sostenibilitat i l'economia social. El jurat ha valorat "la passió i l'entusiasme" de la professora, a més de l'alt valor que ha atorgat a l'orientació acadèmica i professional, "un aspecte que sempre és molt positiu, encara més en parlar de la formació professional".
 
Karina Cantero, Cristina Fernández, Paula García, Mar Gallardo i Laia Soria, estudiants del màster de Psicopedagogia de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna-Universitat Ramon Llull de Barcelona han estat les guanyadores en la modalitat Menors de 35 anys amb projectes no aplicats pel projecte M'escolto, em miro, em conec i m'estimo, que pretén promoure l'autoconeixement entre els menors de 3 a 6 anys. El jurat ha apreciat l'adequació de la proposta als destinataris, així com la contribució que fan a l'orientació acadèmica i professional, a més de la claredat, la correcció i la coherència.
 
El premi en la categoria Empreses, atorgat en col·laboració amb la Fundació Bertelsmann, ha estat per al projecte Let's Go Engineering, de l'empresa Schneider Electric. La iniciativa, per a l'alumnat de 5è i 6è de Primària, pretén trencar els estereotips de gènere associats a les carreres STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), despertar interès per les enginyeries i donar a conèixer l'impacte de les noves tecnologies d'una manera lúdica. Enguany s'ha desenvolupat en sis escoles de quatre ciutats i hi han participat més de 50 empleats i empleades voluntaris de l'empresa i 500 alumnes i alumnes. El jurat ha posat en relleu l'elecció de la temàtica i el moment en què s'intervé, perquè és en el període de l'Educació Primària quan "es formen les vocacions". També ha lloat l'impacte que té no sols sobre els estudiants, sinó sobre l'entorn familiar, escolar i empresarial, i la considera una bona pràctica de "col·laboració publicoprivada".

A més de les quatre categories anteriors, Educaweb ha reconegut la tasca que han dut a terme altres persones i entitats en l'àmbit de l'orientació acadèmica i professional.
 


Menció Ciutat Orientadora


La IV Menció Ciutat Orientadora, atorgada en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i que premia la ciutat que destaca per la seva aposta i compromís cap a l'orientació acadèmica i professional, ha recaigut sobre la ciutat de Terrassa (Catalunya).
 

Menció Enric Renau i Permanyer


La VII Menció Enric Renau i Permanyer a la recerca aplicada en educació, formació i treball, impulsada per Educaweb, DEP Institut i el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya, reconeix la tasca de recerca social aplicada en educació, formació i treball. En aquesta edició, el guardó és per a l'informe La qualitat de l'ensenyament superior d'Andorra i els objectius de desenvolupament sostenible: una proposta d'estàndard i directrius d'avaluació. El document ha estat coordinat per l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra i elaborat pel grup de recerca Còmplex de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
Els Premis Educaweb són possibles gràcies a persones, institucions i organitzacions que estan convençudes del valor i la necessitat de l'orientació acadèmica i professional. Entre els patrocinadors d'aquesta edició hi ha l'Associació Internacional per a l'Orientació Educativa i Professional (AIOEP-AIOSP); Bagués Masriera;; el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya (CDL); el Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC); la Confederació d'Organitzacions de Psicopedagogia i Orientació d'Espanya (COPOE); DEP Institut; la Diputació de Barcelona; la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i l'Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull); Fira de Barcelona - Saló de l'Ensenyament; la Fundació Bertelsmann; ITWorldEdu; la Universitat de Barcelona (UB), i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
 

Educaweb, l'únic portal referent de l'orientació acadèmica i professional

 
Educaweb és un portal especialitzat en orientació acadèmica i professional que, des del 1998, facilita als usuaris la informació que necessiten per trobar la formació més adequada per desenvolupar el seu projecte professional i de vida. El web, que té un cercador amb més de 30.000 cursos i 20.000 centres de formació, ofereix continguts, eines i serveis d'accés lliure. Des del seu origen, Educaweb ha aconseguit destacar com a eina essencial per a la cerca de formació i informació, amb més de 30 milions de visites i més de 250.000 usuaris registrats l'últim any.
 
Educaweb forma part del grup Educaedu, el qual disposa de portals de formació que generen una audiència global de pràcticament 100 milions d'usuaris l'any. Aquestes dades el converteixen en el líder dels cercadors de formació a Espanya i l'Amèrica del Sud. En concret, a Espanya el grup ha aconseguit gairebé 70 milions d'usuaris l'últim any, la qual cosa el converteix en el líder del mercat.


 

Els guanyadors i patrocinadors de la XII edició dels Premis Educaweb.
Patrocinadors de la 12a edició
Aiosp
Bagues-Mas Riera
blanquerna
Saló Futura
  copec
Copoe
DEP
Saló ensenyament
Fira Barcelona
Fundación Bertelsmann
UB
Diputació Barcelona
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
itworldedu
Vols ser patrocinador?