Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional

La festa de l'orientació

Ja ha començat el compte enrere per conèixer els projectes guanyadors de l'onzena edició

Premis Educaweb 2018

 
Educaweb ratifica la seva aposta per l'orientació acadèmica i professional i llança una nova edició dels Premis Educaweb, l'onzena. El termini per presentar-se a la convocatòria va acabar el passat 31 de juliol, data en què es van recopilar un total de 39 propostes provinents d'Aragó, Astúries, Andalusia, Canàries, Castella La-Manxa, Catalunya, Comunitat de Madrid, Illes Balears, Murcia i València.

Els Premis Educaweb atorguen visibilitat, reconeixement i impuls a les múltiples iniciatives que es desenvolupen en l'àmbit de l'orientació acadèmica i professional i que resulten fonamentals per prevenir, detectar i reduir l'abandonament escolar i l'atur. 

A la convocatòria participen orientadors, docents, tutors, tècnics d'inserció laboral, equips psicopedagògics, centres educatius i de formació, institucions, organitzacions, administracions, associacions, empreses i, en general, qualsevol persona física o jurídica interessada i implicada a l'orientació acadèmica o professional al llarg de la vida. 

Els projectes presentats podran optar a un premi en les següents categories:

  • Institucions: projectes d'institucions, administracions públiques, organitzacions, associacions o centres educatius que s'hagin realitzat abans de juny de 2018.
  • Professionals: projectes presentats individualment per professionals, que s'hagin realitzat abans de juny de 2018.
  • Menors de 35 anys amb projectes no aplicats: projectes d'orientació acadèmica i professional elaborats per persones menors de 35 anys i que encara no s'hagin implementat.
  • Empreses (2a edició): projectes d'orientació acadèmica i professional dissenyats i realitzats des de l'empresa, que s'hagin implementat abans de juny de 2018. Aquesta modalitat compta amb la col·laboració de la Fundació Bertelsmann.


Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional van néixer el 2008 amb motiu de la celebració del desè aniversari d'Educaweb, empresa especialitzada en orientació acadèmica i professional que compta amb el portal Educaweb.com per a professionals, estudiants i centres educatius i de formació.

 

Rècord de participació en la convocatòria de 2017

La desena edició dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional ha batut el seu rècord de participació, amb 73 projectes presentats, fet que suposa un augment del 62,2% respecte de l'any anterior.

Entre les principals novetats d'enguany, destaca l'elevat nombre de projectes presentats a la categoria Institucional, la qual ha aportat gairebé la meitat de les iniciatives sotmeses a valoració. La categoria Empreses, que s'ha convocat per primera vegada, s'ha situat en segon lloc, per davant d'altres categories tradicionals com la de Professionals i la de Menors de 35 anys amb projectes no aplicats.

En aquesta edició s'ha aconseguit també una major representació geogràfica. Catalunya continua sent la líder amb més projectes presentats (26), però li segueix molt de prop Madrid, amb 22. També s'han presentat iniciatives provinents d'Andalusia, Comunitat Valenciana, Castella La-Manxa, Castella i Lleó i Múrcia, amb un total de 14.

Des de la primera edició dels Premis Educaweb, a la qual es van presentar 24 propostes, fins al dia d'avui, s'han rebut 399 projectes, la qual cosa suposa una mitjana anual de 39,9.
Els Premis Educaweb van sorgir arran del desè aniversari d'Educaweb i tenen l'objectiu posar en valor l'orientació acadèmica i professional a l'Estat. Enguany es premiaran projectes d'orientació acadèmica i professional en les categories següents: Institucions, Professionals, Empreses i Orientadors menors de 35 anys amb projectes no aplicats. El dia del lliurament dels premis també es reconeixeran la Menció Ciutat Orientadora, la Menció Enric Renau i Permanyer, i la Menció Especial Educaweb.
 
Entre els patrocinadors figuren l'Associació Internacional per a l'Orientació Educativa i Professional (AIOSP), Aula-Ifema, Bagués Masriera, la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i l'Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull), el Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), la Confederació d'Organitzacions de Psicopedagogia i Orientació d'Espanya (COPOE), DEP Institut, la Diputació de Barcelona, Fira de Barcelona, la Fundación Bertelsmann, ITWorldEdu, l'Obra Social La Caixa, el Saló de l'Ensenyament-Fira de Barcelona, la Universitat de Barcelona i Vueling. 

Els guanyadors de la X edició dels Premis Educaweb al CosmoCaixa.
 
A l'edició de 2017 es van celebrar els 10 anys dels Premis Educaweb.
Patrocinadors d’edicions anteriors
Manpower
Generalitat de Catalunya
Aiosp
Aula
Bagues-Mas Riera
blanquerna
Catalunya Radio
  copec
Copoe
DEP
Saló ensenyament
Fira Barcelona
Fundación Bertelsmann
IT World
Obra social La Caixa
UB
Abacus
Diputació Barcelona
Vueling
Cascaid
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Vols ser patrocinador?