Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional

La cita anual de referència per als professionals del sector

Cinquanta projectes competiran a la 13a edició

 

El termini per participar en la 13a edició dels Premis Educaweb va finalitzar el 30 de setembre passat  amb un resultat de 50 projectes d'orientació acadèmica i professional presentats. Les categories amb més projectes recaptats han estat la d'Institucions, amb 21 propostes, i la de Professionals, amb 18. A més, totes dues categories han experimentat un creixement del 61,90% i del 27,77%, respectivament. La categoria d'Empreses va rebre 8 iniciatives, seguida de la de Menors de 35 anys, amb 3 projectes.

Les propostes han arribat de 13 comunitats autònomes diferents; Madrid i Catalunya han estat els territoris amb més iniciatives presentades, 18 i 17 respectivament. Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, i la Comunitat Valenciana ocupen el tercer lloc, amb 2 projectes cadascuna.
 

Del jurat al lliurament de premis virtual

 
Una vegada finalitzat el termini de presentació dels projectes, la secretaria tècnica dels Premis Educaweb comprova que els treballs rebuts compleixen els requisits exigits a les bases del concurs. A partir d'aquest moment, els membres del jurat de cada categoria inicien la tasca d'avaluació de cada proposta en funció dels indicadors establerts.

Enguany, la irrupció de la COVID-19 ha portat a l'organització a decantar-se per realitzar un lliurament de premis virtual, la data del qual s'anunciarà en el moment oportú. Allà es donaran a conèixer els projectes guanyadors en les categories indicades, però també la 3a Menció Ciutat Orientadora, concedida en col·laboració amb la Diputació de Barcelona; i la 8a Menció Enric Renau i Permanyer, impulsada per l'institut de recerca D'EP Institut, el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya i Educaweb, amb la finalitat de reconèixer la figura del cofundador de D'EP Institut i Educaweb, Enric Renau, en l'àmbit de la recerca aplicada en educació, formació i treball.
 

El patrocini dels Premis Educaweb continua obert

 
Els Premis Educaweb són possibles gràcies a persones, institucions i organitzacions convençudes del valor i la necessitat de l'orientació acadèmica i professional per a la lluita contra l'abandonament i el fracàs escolar, i la prevenció de l'atur juvenil, entre altres beneficis personals i socials.

Entre els patrocinadors d'aquesta edició figuren el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres de Catalunya (CDL), el Col·legi de Pedagogs de Catalunya (COPEC), el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, D'EP Institut, la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i l'Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull), la Fundació Bertelsmann, la Singularity Foundation i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
 
Entre els col·laboradors es troben l'Associació Internacional per a l'Orientació Educativa i Professional (AIOEP-AIOSP), la Confederació d'Organitzacions de Psicopedagogia i Orientació d'Espanya (COPOE), Quaderns de Pedagogia, la Diputació de Barcelona, l'Editorial Graó, El Diari de l'Educació i Màxima Formació.

Per participar en la festa anual de l'orientació, poden posar-se en contacte amb Educaweb a través del correu electrònic premios@educaweb.com.

 

 

Els guanyadors i patrocinadors de la XII edició dels Premis Educaweb.
Patrocinadors i col·laboradors de la 13a edició
Aiosp
Bagues-Mas Riera
blanquerna
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya
  copec
Copoe
Cuadernos de Pedagogía
DEP
Diputació Barcelona
Editorial Graó
El diari de l'Educació
Saló ensenyament
Fundación Bertelsmann
MÁXIMA FORMACIÓN
Singularity Foundation
Universitat de Barcelona
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Vols ser patrocinador?