Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional

La cita anual de referència per als professionals del sector

L'orientació que promou l'FP i les vocacions STEM, protagonista de la 15a edició dels Premis Educaweb

 
Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional han celebrat el 15è aniversari en un acte virtual en el qual, per primer cop, s'ha entregat el Premi IMPLIKA-Educaweb de Formació Professional. Es tracta d'un nou guardó que Educaweb lliura amb el patrocini del Grup Implika per reconèixer l'orientació que es duu a terme als centres d'FP.
 
Així mateix, en la nova edició dels guardons, celebrada dijous 1 de desembre, la majoria dels projectes premiats duen a terme accions d'orientació innovadores per promoure les vocacions STEM entre l'alumnat i fomentar les competències transversals.
 

Els guanyadors dels Premis Educaweb 2022

 
 • El nou Premi IMPLIKA-Educaweb de la categoria Centres de Formació Professional, l'ha obtingut el programa Orienta en FP: Mirant al Futur, del Centre Integrat de Formació Professional Politècnic de Cartagena.
   
 • El Premi Dualiza-Educaweb 2022 de la categoria de Professionals s'ha entregat a Núria Salán Ballesteros, pel projecte L'enginy (in)visible.
 
 • El Premi Educaweb de la categoria Empreses l'ha guanyat Un repte per la ciència, de la Fundació SENER
   
 • En la categoria Institucions, el guanyador ha estat neoSKILLS RV. Simulador de realitat virtual per al diagnòstic i el desenvolupament de soft skills, un projecte d'orientació basat en realitat virtual de neoCK.
 
 • La Menció internacional Ciutat Orientadora l'ha guanyada Bolonya, Itàlia, i la Menció Enric Renau i Permanyer per a la investigació social aplicada a l'educació, la formació i el treball s'ha atorgat a Iniciativa Barcelona Open Data.
 
Coneix a continuació més detalls de les iniciatives guanyadores dels Premis Educaweb 2022 i descarrega't els projectes que t'interessin.
 

Els Premis Educaweb celebren 15 anys d'història


Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional van néixer el 2008, amb motiu de la celebració del 10è aniversari d'Educaweb. L'objectiu és premiar els millors projectes d'orientació acadèmica i professional per visibilitzar i posar en valor el treball realitzat, moltes vegades en l'anonimat, pels professionals i les professionals de l'orientació.
 
"I aquí som, amb més vigència que mai, celebrant 15 edicions que s'han anat succeint amb fites importants en el camp de l'orientació, com ara la recent Llei de Formació Professional, que inclou un capítol dedicat a l'orientació; així com també els múltiples informes d'organismes internacionals que evidencien l'impacte de l'orientació en el futur de l'ocupació i en la prevenció de l'abandonament escolar", ha expressat, durant l'acte, Montserrat Oliveras Bagués, cofundadora d'Educaweb.
 
La també directora editorial d'Educaweb ha assenyalat que un dels assoliments en la història dels Premis Educaweb ha estat la creació, el 2020, d'un repositori de projectes d'orientació, en el qual s'inclouen, de manera íntegra, les més de 400 iniciatives que s'han presentat al llarg de totes les edicions dels guardons.
 
 
Per conèixer les fites dels Premis Educaweb al llarg de la seva història, consulta la infografia següent.
 
Per a més informació:  
Els Premis Educaweb han estat possibles gràcies als patrocinadors i col·laboradors següents:
L'acte de lliurament dels Premis Educaweb 2022 es va celebrar en format virtual l'1 de desembre a les 18.00 hores.
 
 
Patrocinadors de la 15.ª edició
Aiosp
Bagues-Mas Riera
blanquerna
CaixaBank-Dualiza
 copec
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya
Copoe
DEP
Education First - EF
Fundación Bertelsmann
Implika
kumon
Saló ensenyament
 Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Col·laboradors de la 15.ª edició
Colpis
Cuadernos de Pedagogía
Diputació Barcelona
El diari de l'Educació
Editorial Graó
Universitat de Barcelona
Vols ser patrocinador o col·laborador dels Premis Educaweb?