Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional

La festa de l'orientació

Els guanyadors de l'onzena edició

Premis Educaweb 2018

 
L'11a edició dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional s'ha celebrat aquest dijous en el CosmoCaixa de Barcelona per posar en valor el treball realitzat per professionals i interessats per l'orientació acadèmica i professional. En aquesta ocasió, s'han premiat especialment projectes que contribueixen a la inclusió i la justícia social.
 
La festa de l'orientació, a la qual han assistit professionals de l'educació i l'orientació, representants de l'administració i empresaris, ha comptat amb la participació de l'expert en polítiques públiques d'orientació, John McCarthy. El director de l'International Centre for Career Development and Public Policy ha inaugurat l'acte amb una ponència en la qual ha destacat la necessitat d'establir polítiques públiques d'orientació, per garantir que tots puguin rebre-la.
 
Els treballs d'orientació acadèmica i professional premiats, que contribueixen a la inclusió, la justícia social i la innovació de la funció orientadora, procedeixen de les Illes Balears, Madrid i de la Comunitat Valenciana, triats d'entre 39 projectes que van optar als guardons.
 
En la categoria d'Institucions el premi ha estat per a la iniciativa Una orientació per a tots, de l'Esment Escola Professional de Palma de Mallorca, mitjançant la qual s'han dissenyat i implementat serveis i programes d'orientació adaptats a les necessitats de persones amb discapacitat intel·lectual i a joves sense qualificació.
 
El Grup Vips, amb el projecte El camí a l'ocupació, ha estat el guanyador de la categoria Empreses, guardó atorgat en col·laboració amb la Fundació Bertelsmann. Aquesta iniciativa ha permès que col·lectius en situació de vulnerabilitat puguin rebre formació per a l'ocupació, entrenament en el lloc de treball i formació per al desenvolupament del professional.
 
Jesús Vicente Barberá Blasco, professor del CIPFP Ausiàs March de València, ha rebut el premi de la categoria Professionals, pel seu projecte 5W1H: Cap al meu futur professional, un programa d'orientació basat en les TIC per acompanyar l'alumnat de Formació Professional en la presa de decisions sobre el seu futur.
 

Mencions Educaweb, Ciutat Orientadora i Enric Renau i Permanyer

 
En la cerimònia també s'ha reconegut la labor realitzada per altres persones i institucions en l'àmbit de l'orientació acadèmica i professional.
 
La Menció Educaweb, dirigida a persones i entitats que fomenten l'orientació acadèmica i professional, ha recaigut en l'Ajuntament del Prat de Llobregat (Catalunya).
 
La Menció Ciutat Orientadora, atorgada en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i que premia la ciutat del món que destaca pel seu compromís cap a l'orientació acadèmica i professional, ha estat per a la ciutat de Göteborg (Suècia).
 
Finalment, la 6a Menció Enric Renau i Permanyer per a la recerca social aplicada en Educació, Formació i Treball ha estat per l'Estudi de l'Indicador d'Igualtat de Gènere de Catalunya (IIGC), realitzat pel Gabinet d'Estudis de la Cambra de Comerç de Barcelona i l'Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE).
 
Et convidem a conèixer més detalls dels projectes premiats, que poden consultar-se íntegrament en la secció Premiats de l'11a edició.

Els guanyadors de la XI edició dels Premis Educaweb.
Patrocinadors d’edicions anteriors
Manpower
Generalitat de Catalunya
Aiosp
Aula
Bagues-Mas Riera
blanquerna
Catalunya Radio
  copec
Copoe
DEP
Saló ensenyament
Fira Barcelona
Fundación Bertelsmann
IT World
Obra social La Caixa
UB
Abacus
Diputació Barcelona
Vueling
Cascaid
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Vols ser patrocinador?