Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional

La cita anual de referència per als professionals del sector

Els Premis Educaweb celebren el 15è aniversari llançant una nova categoria per reconèixer l'orientació en la Formació Professional

 
Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional compleixen 15 anys dedicats a posar en valor, donar visibilitat i promoure les iniciatives d'orientació en diferents àmbits, així com també a reconèixer la tasca dels professionals que la fan possible. Per celebrar aquest esdeveniment, Educaweb llança novetats importants en la convocatòria del 2022,  les bases per participar de la qual ja s'han donat a conèixer..
 
Entre les primícies de la 15a edició dels guardons hi ha el llançament d'una categoria nova que premiarà els projectes i programes d'orientació que es duen a terme als centres de Formació Professional (FP).
 
Amb el nou premi, Educaweb busca posar el focus en l'orientació acadèmica i professional en l'àmbit de l'FP, en un moment en què aquesta opció formativa ha cobrat més impuls: disposa d'una llei nova, l'alumnat cada cop la tria més, i des de les administracions i les empreses li estan atorgant més importància i prestigi. "La formació professional és un itinerari professionalitzador de gran valor", assenyala sobre aquest tema Montserrat Oliveras i Bagués, cofundadora i directora d'Educaweb.
 
Les persones i entitats interessades a participar al 15è aniversari dels Premis Educaweb poden postular el seu projecte d'orientació acadèmica i professional abans del 15 de setembre del 2022 en alguna de les categories següents:
 
  • Centres de Formació Professional: categoria nova per premiar els projectes d'orientació acadèmica i professional desenvolupats als centres formatius d'FP.
 
  • Institucions: premia els projectes d'orientació d'institucions, administracions públiques, organitzacions, associacions, centres educatius i empreses d'orientació, creats i implementats abans del juny del 2022.
 
  • Professionals: reconeix els projectes creats i implementats abans del juny del 2022 per professionals que ofereixin una orientació acadèmica i professional millor en el seu entorn de treball. Des de l'edició del 2021, aquest guardó rep l'impuls de CaixaBank - Dualiza.
 
  • Empreses: premia els projectes d'orientació dissenyats i creats per empreses de qualsevol sector i activitat (que no tinguin com a activitat principal l'orientació acadèmica i professional), i que hagin estat implementats abans del juny del 2022. Des del seu llançament el 2017, aquest guardó s'entrega en col·laboració amb la Fundació Bertelsmann.
 
 
En la nova edició del certamen es tindrà en compte que les iniciatives d'orientació que optin als Premis Educaweb incloguin els nous reptes globals als quals la nostra societat ha de fer front: l'impacte social, econòmic i sanitari de la pandèmia; l'emergència climàtica; els conflictes bèl·lics, i la immigració, entre altres.
 

Un formulari en línia per postular-se als Premis Educaweb 2022

 
Els professionals i les entitats interessats a postular els seus projectes als Premis Educaweb 2022 hauran d'emplenar un formulari en línia i completar els camps següents:
 
1.  Títol
2.  Introducció o breu descripció del projecte
3.  Objectius (generals i específics)
4.  Destinataris (edat, col·lectius, etc.)
5.  Justificació de la iniciativa
6.  Metodologia
7.  Recursos emprats (humans, materials, etc.)
8.  Pressupost
9.  Temporalització
10. Avaluació dels resultats i impacte
11. Conclusions
13. Vídeo resum del projecte (opcional)
 
En les bases dels Premis Educaweb es proporcionen més detalls sobre la dotació dels premis, el procés d'avaluació i els criteris del jurat, així com també sobre els compromisos que assumeixen els participants al certamen, entre d'altres qüestions.
 
Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional van néixer el 2008, amb motiu de la celebració del desè aniversari d'Educaweb. Amb l'organització d'un certamen d'àmbit estatal, es volia premiar els millors projectes d'orientació acadèmica i professional per visibilitzar i posar en valor la feina feta, moltes vegades en l'anonimat, pels professionals i les professionals de l'orientació.
 

Educaweb, l'únic portal referent en orientació acadèmica i professional

 
Educaweb és un portal especialitzat en orientació acadèmica i professional que, des del 1998, facilita als usuaris la informació sobre la formació més adequada perquè desenvolupin el seu projecte professional i de vida. El portal, que disposa d'un cercador amb més de 30.000 cursos i 20.000 centres de formació, ofereix continguts, eines i serveis d'accés lliure. Educaweb ha aconseguit destacar com a eina essencial per cercar formació i informació; ha rebut gairebé 27 milions de visites durant el 2021, 2 milions més que el 2020, i s'hi han registrat uns 900.000 usuaris el darrer any.
 
Educaweb forma part del Grup Educaedu, que disposa de portals de formació que generen una audiència global de pràcticament 200 milions d'usuaris l'any. Aquestes dades el converteixen en el líder dels cercadors de formació a Espanya i Sud-Amèrica. En concret, el grup ha aconseguit una audiència de més de 100 milions d'usuaris a Espanya, la qual cosa el converteix en el líder del mercat dels portals educatius. L'Observatori Educaedu de la Formació edita un butlletí d'informació en línia sobre l'actualitat del món de la formació.
.

15a edició dels Premis Educaweb
La convocatòria per a participar en els Premis Educaweb ja està oberta. Els interessats a participar poden enviar la seva candidatura fins al 15 de setembre
 
La 14ª edició dels Premis Educaweb es va celebrar virtualment. 
 
 
Patrocinadors de la 15.ª edició
Aiosp
Bagues-Mas Riera
blanquerna
CaixaBank-Dualiza
  copec
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya
Copoe
DEP
Education First - EF
Fundación Bertelsmann
kumon
Saló ensenyament
  Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Col·laboradors de la 15.ª edició
Colpis
Cuadernos de Pedagogía
Diputació Barcelona
El diari de l'Educació
Editorial Graó
Universitat de Barcelona
Vols ser patrocinador o col·laborador dels Premis Educaweb?