Descripció del centre

Els Pinetons
La llar d’infants Els Pinetons és la llar d’infants de l’escola Montcau-La Mola.
Inaugurada l’any 1999, Els Pinetons disposa de les instal•lacions i els mitjans més innovadors, adequats i efectius per portar a terme la tasca de desenvolupament global i integral que es proposa, i tot en un marc natural que, certament, hi predisposa.

Un ambient sa, acollidor i familiar en plena natura.
La llar d’infants es troba situada al peu del massís de Sant Llorenç, a Matadepera. Aquest entorn privilegiat i sa ens fa aprendre a estimar la Natura.
La llum natural, els espais oberts, les aules, els canviadors, les zones de neteja... tot respon a les necessitats d’una llar d’infants ideal.

Un projecte educatiu integral, dinàmic i actiu
Els Pinetons es planteja com una llar d’infants que potencia que cadascun dels nens i nenes assoleixi de manera òptima les diferents etapes del seu desenvolupament. Per a portar-lo a terme comptem amb un equip humà de mestres, educadores i psicopedagogues que vetllen per l’atenció individualitzada de cada infant.
L’equipament s’ha seleccionat d’acord amb les activitats que es duen a terme tant en les aules com en les zones exteriors, i van des de les joguines tradicionals fins a l’escala de braquiació, el mobiliari adequat o bé els mitjans tecnològics necessaris per als passis de Bits o per als programes d’anglès o de psicomotricitat.

La comunicació
Considerem molt important que els pares sàpiguen què fem a l’escola i com ho fem. És per això que plantegem una relació fluïda i constant, així com el tracte personal amb les educadores.

El transport
Els nens i nenes d’Els Pinetons poden venir a l’escola amb els autocars del centre. En aquest cas, van asseguts en la seva cadireta i són atesos per una monitora.

La natació
Oferim una hora de natació setmanal, dintre de l’horari escolar i en la piscina coberta del centre. Aquesta activitat, que s’inicia el mes de novembre i dura tot el curs, té per objectiu fer que els nenes i nenes perdin la por a l’aigua, coneguin aquest medi tot passant-s’ho d’allò més bé i entrin en contacte amb un dels esports més complets.

La música
Els nens i nenes segueixen diàriament el programa d’audicions musicals que els fa prendre contacte amb compositors i estils diversos. A més, fan mitja hora setmanal de sensibilització musical a càrrec d’una mestra especialista.

Aprenem anglès
Oferim mitja hora diària d’anglès a càrrec d’una mestra especialista. Aprofitem el moment en què el sistema nerviós central és més dúctil, per introduir, sense esforç, com un joc, la llengua anglesa.

Continuació de l’escolarització a Montcau-La Mola
Els nens i nenes de P2 tenen assegurat l’accés directe a P3 de Montcau-La Mola, sense passar pel procés de preinscripció i la continuïtat dels estudis fins a batxillerat.

Campus i seus

Llar d'infants Els Pinetons
Pg. del Pla s/n 08230 Matadepera (Barcelona)
X