CESDA - Centro de Estudios Superiores de la Aviación

Grau en Pilot d'Aviació Comercial i Operacions Aèries

CESDA - Centro de Estudios Superiores de la Aviación

Grau
Presencial
Oficial / Homologat
240 Crèdits
  • Reus (Tarragona)
consultar preu

Descripció

Grau oficial de Pilot d'Aviació ComercialActualment, la indústria de l'aviació  experimenta una ràpida evolució tecnològica i una creixent exigència de seguretat, eficiència, qualitat i respecte pel medi ambient. En aquest context, el pilot d'aviació comercial del futur haurà d'adquirir els coneixements, habilitats, actituds i valors que li permetin esdevenir un gestor eficient de sistemes d'elevada complexitat tècnica i d'equips humans propis de les operacions aèries modernes.L'oferta universitària dels pilots d'aviació dóna resposta a les esmentades exigències del sector del transport aeri i garanteix formar uns professionals altament qualificats.CESDA ofereix el Grau de Pilot d'Aviació Comercial i Operacions Aèries que s'integra per quatre cursos acadèmics i un total de 240 crèdits ECTS. Els graduats de pilot de CESDA accedeixen al mercat laboral amb una sòlida preparació, que inclou tant un grau universitari oficial com la llicència europea de pilot de transport de línia aèria, vàlida per exercir la professió arreu del món.Per què a CESDA?CESDA és una institució acadèmica amb més de 15 anys d'història, pionera en la formació universitària de pilots, que s'ha consolidat com un centre de referència europeu en l'àmbit de l'aviació. Els seus patrons són la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Reus, la Universitat Rovira i Virgili i el Col•legi Oficial de Pilots de l'Aviació Comercial d'Espanya.La nostra vocació i compromís és formar pilots d'aviació d'excel•lència en diversos aspectes com son l'àmbit personal, l'acadèmic i el professional. En aquest sentit, el Grau de Pilot de CESDA situa els graduats en una posició privilegiada per accedir a l'àmbit laboral amb totes les garanties necessàries que requereix aquest sector professional tant específic .Com ho fem?  •    Classes teòriques i pràctiques de vol de forma integrada en un mateix campus, a l'Aeroport Internacional de Reus


  •     Docència en format bilingual degree


  •     Pràctiques externes en empreses del sector


  •     Flota moderna d'avions, equipats amb la última tecnologia, que prepara de forma eficient als nostres estudiants per les noves generacions de Boeing i Airbus.


  •     Convenis d'inserció professional amb companyies aèries
Instrucció de volLa instrucció de vol a CESDA es desenvolupa amb els més alts estàndards de qualitat, seguretat, rigor i innovació tecnològica.A CESDA cada alumne és assignat a un instructor amb formació universitària, qui farà un seguiment individual de la seva progressió. Totes les operacions aèries es programen de manera coordinada amb les indicacions de l'instructor.  Un procediment rigorós i personalitzat que s'adapta en cada cas a les característiques de l'alumne i al seu ritme d'aprenentatge.Abans i després de cadascun dels vols, l'alumne assistirà a reunions de preparació i d'avaluació (briefings i debriefings) que el faran habituar-se a l'estudi diari. En aquestes reunions també hi assistiran els operadors i supervisors, els quals s'asseguraran que l'alumne té tota la informació i documentació necessària i està preparat per realitzar la missió. L'operador mantindrà el contacte per ràdio amb l'alumne durant tot el vol.Complint amb les nostres exigències de qualitat, posem a disposició dels futurs pilots una flota moderna d'avions monomotors i multimotors, equipats amb sofisticats equips de navegació que permeten la pràctica de vols visuals, instrumentals i nocturns. Aquests avions de la marca austríaca Diamond són els escollits també, per les més prestigioses escoles de vol de tot el món. Un precís ordre de programació combina les hores de vol real amb hores de vol simulat, útils per practicar situacions d'emergència i procediments d'exigència límit.Durant el Grau, els estudiants realitzen un total de 285 hores de vol, de les quals 170 es realitzen amb la flota d'avions de que disposa CESDA, 55 en simulador bàsic i 60 en simulador Multi Crew Cooperation.Les característiques pròpies de la nostra base d'operacions aèries, l'Aeroport internacional de Reus, faciliten el desenvolupament de la instrucció d'una manera eficient i segura. L'aeroport està situat en un entorn sense obstacles i sense limitacions operatives . Disposa d'una pista d'aterratge per aeronaus comercials de grans dimensions, bon clima, sistemes de control aeri i procediments de navegació instrumentals. En aquesta entorn, l'alumne obté un òptim aprofitament de les hores de vol.A CESDA som innovadors en la utilització de Tablet PC per les pràctiques de vol. El seu objectiu és millorar l'aprenentatge i practicar així amb les noves tecnologies que actualment s'estan incorporant en les companyies aèries.

 

Sortides professionalsLes perspectives de sortides professional dels estudiants formats a CESDA són molt positives. Les previsions de creixement de l'aviació comercial en els propers 20 anys són del 5% anual. Això implica una necessitat de gairebé mig milió de nous pilots per volar totes les aeronaus que formaran part de la flota mundial.Les possibilitats que el Grau de Pilot d'Aviació Comercial i Operacions aèries proporciona als futurs professionals s'orienten principalment en tres àmbits laborals:•    Operacions de vol, on es desenvolupen les activitats pròpies d'un pilot de transport de línia aèria, cargo i treballs aeris.

•    Gestió d'operacions aèries, on el graduat pot desenvolupar càrrecs de responsabilitat dins la companyia aeronàutica.

•    Àmbit acadèmic, on s'imparteixen les activitats pròpies de la docència i la recerca.Amb aquesta excel•lent formació aconseguim que la taxa d'inserció professional dels alumnes de CESDA en el sector aeri arribi al 75%. Aquesta xifra augmenta fins a un 90% per als alumnes que han assolit el grau amb un expedient acadèmic de notable o excel•lent.El departament d'Inserció Professional de CESDA assessora i acompanya els seus pilots graduats en el procés d'accés al món laboral. Aquest departament s'encarrega d'establir convenis de col•laboració amb companyies aèries de tot el món per tal que els graduats puguin optar al seu primer lloc de treball.  (Posar foto d'avió de Vueling o logo)En finalitzar el Grau els graduats accediran a la Comunitat CESDA Alumni, gaudint de tots els avantatges i serveis disponibles per antics alumnes, com el Mentoring Programme.


Veure més

Requisits

Els requisits d?entrada al grau són la via d?accés universitària, superar una prova de nivell d?anglès, i passar el reconeixement mèdic per a pilots.

Idiomes en què s'imparteix

Castellà i Anglès

Places

25

Durada

4 cursos

Lloc on s'imparteix el curs

Aeroport internacional de Reus

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Grau en Pilot d'Aviació Comercial i Operacions Aèries

Grau en Pilot d'Aviació Comercial i Operacions Aèries