Màster de Donació i Transplantament d'Òrgans, Teixits i Cèl.lules

1059 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Facultat de Medicina (UB)
Màster de Donació i Transplantament d'Òrgans, Teixits i Cèl.lules
Sol·licita informació
Màster oficial
Presencial
Barcelona
60 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

Formar professionals de la salut en el procés de la donació i el trasplantament d'òrgans, teixits i cèl · lules brindant les eines necessàries per investigar sobre aquesta especialitat i poder dur a terme aquest procés de manera satisfactòria.

Temari

-Dur a terme processos de donació d'òrgans, teixits i cèl · lules i desenvolupar projectes d'investigació relacionats i programes de trasplantament.
-Desenvolupar activitats dels bancs de teixits, cultius i teràpies cel · lulars, trasplantaments de progenitors hematopoètics i projectes d'investigació relacionats.
-Detectar les patologies cerebrals greus, potencials d'evolucionar en mort encefàlica, i manejar conceptes d'eficàcia en la detecció, potencialitat de donants, capacitat generadora en hospitals amb i sense unitats
de neurocirurgia.
-Conèixer i diagnosticar els estats de mort encefàlica, i d'administrar cures i teràpies mèdiques per al manteniment dels pacients en mort encefàlica, així com saber aplicar i raonar els criteris de
viabilitat de cada un dels òrgans per al trasplantament.
-Planificar una entrevista familiar per anunciar la mort i plantejar la donació, reconèixer els estats psicològics de xoc, negació i dol, i saber donar suport als familiars.
-Planificar una extracció multiorgànica i de teixits, conèixer els mètodes de preservació i les regles de distribució dels òrgans, així com les plataformes internacionals.
-Aprofundir en les especificitats de la donació i el trasplantament del donant viu i del donant a cor aturat.
-Conèixer les bases de la immunologia i la immunosupressió en relació amb el trasplantament i les especificitats del trasplantament d'òrgans, així com la seva cirurgia.
-Investigar i desenvolupar bancs de cèl · lules mare, teixits per a investigació i cultius cel · lulars, i gestió d'aquests bancs.
-Conèixer el funcionament dels mitjans de comunicació en l'àmbit científic, així com els sistemes de promoció de la donació a la societat, i els conceptes ètics i jurídics relacionats.

Destinataris

Llicenciats en Medicina, diplomats en Infermeria, llicenciats en ciències de la salut i llicenciats en altres àmbits.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Català, castellà i anglès
Màster de Donació i Transplantament d'Òrgans, Teixits i Cèl.lules
Facultat de Medicina (UB)
Campus i seus: Facultat de Medicina (UB)
Facultat de Medicina (UB)
Casanova, 143 08036 Barcelona
Sol·licita informació
X