Facultat de Geografia i Història (UB)

Màster d'Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania

Facultat de Geografia i Història (UB)

Màster oficial
Presencial
Oficial / Homologat
90 Crèdits

Descripció

Oferir una formació en els estudis sobre dones i gènere que sigui científicament rigorosa, aplicable a problemàtiques d'interès social en el nostre país i amb un objectiu concret pel que fa a la professionalització: formar agents d'igualtat.

Temari del curs

- Conèixer la història de les dones, els principals corrents teòrics i les aportacions en l'estudi del gènere i la sexualitat.
- Conèixer els canvis de paradigma dels feminismes i les seves causes, així com aplicar els diferents models teòrics a l'anàlisi de discursos diversos des d'una perspectiva de gènere. Elaborar propostes i plans d'igualtat en un context institucional, per combatre la desigualtat de gènere.

Itinerari Dones, Treball i Polítiques Públiques
- Analitzar les relacions de les dones amb les pràctiques educatives, de salut i d'economia del treball i / o les polítiques públiques.
- Aplicar de manera transversal la perspectiva de gènere en projectes d'empreses i tenir experiència en la seva aplicació en les tasques administratives i socials.

Itinerari Teoria, Crítica i Cultura. Perspectives de Gènere
- Conèixer les noves propostes de les representacions del gènere i la sexualitat en àmbits com els discursos científics, les pràctiques educatives, les pràctiques ètico-polítiques, els mitjans de comunicació, així com els seus fonaments ideològics.
- Resoldre de manera creativa qüestions actuals i complexes de l'estudi de la cultura i de l'actualitat i desenvolupar la seva pròpia aportació original en el context de la investigació avançada i / o l'aplicació professional.
Veure més

Destinataris

La totalitat de l'alumnat haurà de cursar els 120 crèdits totals del màster, atès que els estudis de dones i gènere no existeixen actualment ni a les universitats catalanes ni espanyoles. Per aquesta raó no hi ha mòduls d'anivellament per a aquest màster.

Es podrà sol · licitar el reconeixement d'estudis cursats amb anterioritat fins a un màxim de 30 crèdits. Es podrà sol · licitar el reconeixement per activitat professional d'una durada mínima de tres anys.

El reconeixement d'aprenentatges previs es regirà per l'estudi de la coincidència entre les competències i els continguts corresponents. En ambdós casos l'alumnat ha d'adreçar la sol · licitud a la coordinadora del programa, que emetrà un informe. L'informe s'elevarà a la Comissió Coordinadora, la qual donarà el vistiplau, si escau.
Veure més

Idiomes en què s'imparteix

Català i castellà

Places

60

Lloc on s'imparteix el curs

Interuniversitari

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Màster d'Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Màster d'Estudis de Dones, Gènere i Ciutadania