Màster Oficial d'Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic

Màster oficial
Presencial
Cerdanyola del Vallès (Barcelona)
60 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

El programa ha estat dissenyat per oferir als nostres estudiants una formació avançada i específica en diferents camps relacionats amb l'estudi i la gestió del patrimoni i la creació artística-investigació, crítica, conservació, gestió del patrimoni artístic, difusió, educació, mercat artístic i turisme cultural-. El curs té per objectiu, d'una banda, procurar als nostres estudiants les eines i els coneixements necessaris per poder continuar pel camí de la investigació, i, de l'altra, introduir-los en una diversitat d'aspectes relacionats amb la pràctica professional dels historiadors de l'art que també pot esdevenir la seva opció professional futura.

El màster compta amb la valuosa col · laboració del Museu Nacional d'Art de Catalunya. Una part de l'ampli equip de professionals del museu impartirà les classes del mòdul de Conservació i Gestió del Patrimoni Artístic a l'auditori ia les instal · lacions del MNAC (sales de reserves d'obra d'art, galeries tècniques, àrea d'oficines i de restauració, aules -taller i centre de control, entre d'altres). Mitjançant aquestes classes l'estudiant coneixerà les funcions que desenvolupen els responsables de les diverses seccions del MNAC; les tasques relacionades amb l'organització, anàlisi i conservació de les extenses i riques col · leccions del museu, així com el dia a dia de la seva gestió. www.mnac.cat

Temari

Art, Història i Pensament
Patrimoni Artístic: Vies d'Estudi i Tècniques d'Anàlisi
Pràctiques Externes
Treball de Fi de Màster
Art i Comerç
Conservació i Gestió del Patrimoni Artístic
Crítica i Difusió de l'Art

Destinataris

El màster va dirigit a persones amb titulació universitària prèvia, preferentment d'Història de l'Art, però també de l'àmbit de les Arts i Humanitats, d'Arquitectura i d'altres titulacions de les Ciències Socials, com són la comunicació audiovisual, el Periodisme, el Turisme, l'Antropologia i l'educació, que vulguin formar-se com gestors i investigadors del patrimoni artístic. Aquests estudis són adequats també per a aquells titulats que exerceixen com a professionals dels museus, fundacions, galeries d'art, centres de documentació i exposició del patrimoni artístic que vulguin avançar en la seva formació de postgrau i vulguin accedir al doctorat.

Els alumnes han de conèixer anglès en un nivell mínim de comprensió lectora. Així mateix es considera especialment recomanable el coneixement de l'italià i el francès al mateix nivell, donada la importància de la bibliografia en aquestes llengües per a la recerca en tots els camps relacionats amb la història de l'art i la museografia.

S'han posseir capacitats en la recerca i anàlisi de materials bibliogràfics i documentals en biblioteques.

Cal posseir interès per l'art i l'aprenentatge, sensibilitat i àmplia base cultural.

Idiomes en els quals s'imparteix

Català (80%) i Castellà (20%).

Preu

Consulteu el preu
45? per crèdit (estudiants UE o residents). 113? per crèdit (estudiants no UE no residents).
Màster Oficial d'Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic
Facultat de Filosofia i Lletres (UAB)
Campus i seus: Facultat de Filosofia i Lletres (UAB)
Facultat de Filosofia i Lletres (UAB)
Edificio B, Campus UAB 08193 Cerdanyola del Vallès (Barcelona)
Cursos més populars
Sol·licita informació
X