Preguntes freqüents

Consulta les respostes a les preguntes més habituals realitzades a l’equip d’orientadors i orientadores d’Educaweb

Estudis per ser enginyer informàtic

Què haig d'estudiar per treballar com enginyera o enginyer informàtic?

Si el teu objectiu professional és aplicar l'enginyeria informàtica al desenvolupament de solucions tecnològiques adaptades a les necessitats de l'empresa, has de cursar estudis universitaris, en primer lloc concretament el Grau en Enginyeria Informàtica.

En la carrera d'Enginyeria Informàtica hauràs de superar 240 crèdits, organitzats en 4 cursos acadèmics.

Algunes universitats ofereixen itineraris o mencions en el pla d'estudis d'aquests graus, com poden ser enginyeria del software o computació.

Per convertir-te en enginyer informàtic o enginyera informàtica, després del Grau hauràs de cursar també el Màster Universitari en Enginyeria Informàtica, que et capacitarà per exercir com a expert en la integració de tecnologies i per dirigir projectes i equips en l'àmbit de l'enginyeria informàtica.

Si després de graduar-te no realitzes el Màster Universitari citat, podràs treballar com  a Enginyer tècnic informàtic en empreses de qualsevol sector que comptin amb una àrea d'IT encarregada del desenvolupament de sistemes, serveis i aplicacions informàtiques.

Com a alternativa o complement als estudis universitaris relacionats amb la informàtica, tingues en compte que la Formació Professional ofereix:

- Cicles formatius de grau superior

Cicles formatius de grau mitjà

- Certificats Professionals

Per prendre la teva decisió, és important que t'informis en detall sobre les mencions i itineraris que ofereix cada universitat i els continguts que estudiaràs durant la carrera i el màster, així com les funcions que podràs desenvolupar una vegada titulat.