Preguntes freqüents

Consulta les respostes a les preguntes més habituals realitzades a l’equip d’orientadors i orientadores d’Educaweb

Funcions d'un auxiliar d'infermeria

Què fa un auxiliar d'infermeria?

Si el teu objectiu laboral és convertir-te en Tècnic o Tècnica en Cures Auxiliars d'Infermeria, potser ja sàpigues que les seves funcions poden variar segons el lloc de treball que ocupi.

Així que, depenent de si exerceixen en un hospital, en consultes d'atenció primària, en residències de gent gran o en altres àmbits en els quals es requereixin els serveis d'un auxiliar d'infermeria, algunes de les seves funcions, sempre sota la supervisió de l'equip d'infermeria, són:

- Observar i detectar canvis rellevants en l'estat del pacient

- Canviar llits

- Ocupar-se de la higiene de pacients enllitats

- Repartir menjar

- Prendre la temperatura

- Administrar medicaments

- Registrar informàticament les constants o altres dades relatives al pacient

- Col·locar contencions

- Recollir mostres d'orina, femta o esputs

- Incorporar i mobilitzar a pacients

- Facilitar instrumental en intervencions dentals

- Desinfectar material

Tots els dies aquests professionals duen a terme una gran varietat de tasques que hauran de prioritzar correctament segons les necessitats i indicacions dels supervisors.

Com pots observar, la tasca d'un Tècnic en Cures Auxiliars d'Infermeria és primordial per garantir el benestar físic i psicològic del pacient i el bon funcionament dels centres.

Pots consultar l'oferta existent al nostre portal dels estudis de Formació Professional que et permetran exercir aquesta professió, els Cicles Formatius de Grau Mitjà en Cures Auxiliars d'Infermeria i filtrar per província o modalitat, segons el que més t'interessi.