Preguntes freqüents

Consulta les respostes a les preguntes més habituals realitzades a l’equip d’orientadors i orientadores d’Educaweb

Treballar en el sector de la veterinària i la cura dels animals

De què puc treballar en el sector veterinari i què haig d'estudiar per aconseguir-ho?

Existeixen diferents treballadors que presten serveis en l'àmbit de la cura dels animals i la sanitat i producció animal, i cada lloc de treball requereix una formació determinada.

Les principals sortides professionals vinculades a aquest sector són: 

Veterinària o veterinari. Si aquest és el teu objectiu professional, necessites superar estudis universitaris, concretament el Grau en Veterinària, que dura 5 cursos.

Auxiliar o ajudant en una clínica veterinària. Actualment no hi ha formació oficial que capaciti aquests treballadors. Per valorar la qualitat de la formació és important que analitzis amb detall aspectes com el temari, la qualificació del professorat i les possibilitats de realitzar pràctiques en els centres en els quals t'interessi formar-te. Pots trobar diferents cursos sobre el tema.

- Ajudant de veterinària en granges o empreses del sector agroalimentari. Per a desenvolupar aquest treball existeix formació oficial d'FP: el Cicle Formatiu de Grau Superior en Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal.

Cuidador d'animals en reserves naturals o zoològics. Podràs obtenir la qualificació requerida per a aquest treball amb el Certificat de Professionalitat en Cures d'animals salvatges, de zoològics i aquaris.

Ensinistrador o ensinistradora canina. Una de les formacions que et permetrà exercir aquestes funcions és el Certificat de Professionalitat en Ensinistrament de base i educació canina o formacions no reglades sobre ensinistrament caní.

Perruquer o perruquera canina i/o felina. No hi ha formació que permeti obtenir de manera directa un títol oficial per aquesta feina. Si t'interessa aquesta activitat, abans de triar centre compara els temaris, assegura't que els formadors estan qualificats i consulta si podràs realitzar pràctiques. Pots trobar diferents cursos sobre el tema.

Ara que coneixes les opcions, pensa bé en quin és el teu objectiu professional per triar els estudis adequats.