15

Professions d'Imatge personal: perruqueria, estètica, maquillatge

Filtrar
Els esteticistes realitzen tractaments de bellesa a les persones per millorar el seu aspecte, i per ajudar-les a sentir-se més bé amb elles mateixes. Aquests tractaments inclouen tècniques de camuflatge cosmètic, depilació, tractaments facials i massatges.
Els aromaterapeutes utilitzen olis essencials (extrets de les plantes) per a la realització de tractaments integrals que ajudin a millorar la salut i estimular, calmar o curar el cos i la ment del pacient. Els olis es poden aplicar de diferents maneres: amb un massatge (barrejats en cremes i locions...
Els fabricants de perruques fan perruques i postissos que s'utilitzen amb finalitats estètiques, terapèutiques (salut) i artístiques (arts escèniques). Aquest ofici implica un treball detallista i minuciós.
Els perruquers canins mantenen els gossos en bones condicions tallant-los el pèl. També mantenen l'aparença i la salut dels gossos tallant-los les ungles i mitjançant tractaments antiparasitaris.
Els perruquers renten, condicionen, eixuguen, tallen, estilitzen, fan la permanent, allisen i tenyeixen els cabells. També poden aconsellar els clients sobre productes per als cabells que es venen al saló, realitzar tasques de recepció i ocupar-se dels pagaments. Alguns perruquers treballen pel seu ...
Els tatuadors fan servir habilitats artístiques i tècniques per gravar imatges permanents en els cossos de les persones. Utilitzen agulles i pigments per a tatuatges. Per tenir l'autorització del departament de salut local, els tatuadors han de treballar sota unes condicions higièniques estrictes.
Els assistents de compres personals (coneguts en anglès com a personal shoppers) utilitzen els seus coneixements experts en els articles per assistir els clients. N'hi ha que treballen a grans magatzems o a botigues de roba de moda. Aconsellen quins articles s'adapten millor als clients.
Els consultors de bellesa venen maquillatge, perfums i productes per a la cura de la pell i donen consells sobre el seu ús. Generalment, treballen al taulell d'una botiga de cosmètics.
Els especialistes en manicura ofereixen distints tractaments per a les ungles (de mans i peus) als seus clients. També treballen en l'art i la moda per a les ungles, per exemple, pintant-les en diferents estils. Els especialistes en manicura també apliquen, reparen i treuen ungles postisses o extens...
Els especialistes en pírcings perforen diverses zones del cos mitjançant agulles especials. Una vegada fet el forat, apliquen ornaments i arracades amb finalitats decoratives.
Els terapeutes de spa ofereixen una àmplia gamma de tractaments de bellesa i teràpies de salut centrats en els efectes curatius de l'aigua. Treballen a centres de salut i bellesa o a spas, que es poden trobar dins dels hotels, als centres de salut, als centres turístics o creuers.
Els assessors d'imatge ajuden els seus clients a treure el màxim partit del seu aspecte perquè se sentin bé i segurs de si mateixos. També mostren a la gent com donar una bona impressió a partir de la seva forma de parlar o de comportar-se, per exemple.
Els maquilladors s'asseguren que les persones que apareixen a la televisió, el cine o el teatre porten el maquillatge i el pentinat adequats. A les obres de teatre i als programes de lleure s'han de fer maquillatges creatius. Als programes de notícies, de temes d'actualitat i tertúlies s'han de fer ...
Els models apareixen a publicitat i articles de diaris i revistes, anuncis de televisió i desfilades de moda. Poden ser models de roba o promocionar altres productes, com ara cotxes o joies.
Els barbers són especialistes en la cura i manteniment del cabell i la barba dels homes. Aquests professionals ofereixen serveis de tall de cabell, així com, d'arranjament i afaitat de bigoti i de barba, aplicant tècniques especialitzades per a aconseguir un acabat suau i net. A més, alguns barbers ...