14

Professions d'Imatge i so: cinema, ràdio, fotografia

Filtrar
Els ajudants d'impressió fotogràfica treballen a laboratoris fotogràfics o botigues especialitzades. La seva feina consisteix en el processament d'imatges digitals.
Els tècnics de fotografia treballen per assegurar-se que les pel·lícules dels fotògrafs es processen a un nivell professional reconegut. Poden treballar en un laboratori de processament o en una botiga del carrer que tingui instal·lacions de processament.
Els operadors de so de ràdio i televisió capturen el millor so per a les emissions de televisió o ràdio o per al cinema. Utilitzen una gran varietat d'equips de so.
Els ajudants de producció de ràdio i televisió cobreixen una gran varietat de funcions dins de la producció televisiva i radiofònica. Donen suport administratiu, organitzen reunions d'equip i ajuden en la gravació.
Els fotoperiodistes fan fotografies per publicar-les posteriorment a diaris locals, regionals i nacionals, revistes, llocs web i agències de notícies. Alguns fotoperiodistes s'especialitzen en una àrea particular de la fotografia de premsa, com ara esports, o notícies d'interès social, empresarial o...
Els guionistes escriuen guions per a obres de teatre, pel·lícules i programes de televisió o ràdio. S'especialitzen en un cert tipus d'obres, com la comèdia. L'obra pot ser una peça original o una adaptació d'un relat ja existent.
Els muntadors de cine o vídeo preparen pel·lícules i cintes de vídeo per produir la versió final d'una pel·lícula o programa de televisió. Treballen en estreta col·laboració amb els productors i els directors.
Els directors d'estudi treballen a la ràdio i els regidors treballen a la televisió. Ajuden a aconseguir que els programes funcionin de la manera més fluida possible.
Els tècnics de so teatral preparen, col·loquen i fan servir equips de so per a produccions teatrals. Generalment, el maneig dels sistemes de so es realitza mitjançant una consola.
Els fotògrafs que treballen en un àmbit més general poden dedicar-se a la fotografia “social”, com casaments i retrats familiars, mentre que d'altres fan fotografia comercial i ofereixen els seus serveis a empreses locals que necessiten fotografies per a finalitats publicitàries o de màrqueting.
Els tècnics d'il·luminació preparen i fan anar els sistemes d'il·luminació escènica i efectes elèctrics i en fan el manteniment. Els sistemes d'il·luminació normalment es fan funcionar des d'una taula de llums. Aquesta feina es realitza en un lloc de treball fix o bé com a freelance.
Els realitzadors o productors de vídeo realitzen vídeos amb diferents propòsits comercials i industrials. Els vídeos de qualitat professional s'utilitzen en àmbits com la formació, l'educació, les relacions públiques, el màrqueting i les bodes.
Els tècnics de gravació de so treballen a estudis de gravació. Preparen l'equip que necessiten els artistes per fer les gravacions musicals, graven l'actuació i després utilitzen equip especialitzat per editar i millorar el que han gravat.
Els tècnics d'acústica estudien la física del so. Utilitzen els seus coneixements per desenvolupar la gestió del so en àrees com ara la ciència, la indústria, la medicina i el medi ambient. Treballen en la millora del so, controlant els nivells de soroll i el desenvolupament de tecnologies com ara s...