14

Professions d'Imatge i so: cinema, ràdio, fotografia

Filtrar
Els ajudants d'impressió fotogràfica treballen a laboratoris fotogràfics o botigues especialitzades. La seva feina consisteix en el processament d'imatges digitals.
Els fotoperiodistes fan fotografies per publicar-les posteriorment a diaris locals, regionals i nacionals, revistes, llocs web i agències de notícies. Alguns fotoperiodistes s'especialitzen en una àrea particular de la fotografia de premsa, com ara esports, o notícies d'interès social, empresarial o...
Els tècnics de fotografia treballen per assegurar-se que les pel·lícules dels fotògrafs es processen a un nivell professional reconegut. Poden treballar en un laboratori de processament o en una botiga del carrer que tingui instal·lacions de processament.
Els tècnics d'il·luminació preparen i fan anar els sistemes d'il·luminació escènica i efectes elèctrics i en fan el manteniment. Els sistemes d'il·luminació normalment es fan funcionar des d'una taula de llums. Aquesta feina es realitza en un lloc de treball fix o bé com a freelance.
Els realitzadors o productors de vídeo realitzen vídeos amb diferents propòsits comercials i industrials. Els vídeos de qualitat professional s'utilitzen en àmbits com la formació, l'educació, les relacions públiques, el màrqueting i les bodes.
Els muntadors de cine o vídeo preparen pel·lícules i cintes de vídeo per produir la versió final d'una pel·lícula o programa de televisió. Treballen en estreta col·laboració amb els productors i els directors.
Els ajudants de producció de ràdio i televisió cobreixen una gran varietat de funcions dins de la producció televisiva i radiofònica. Donen suport administratiu, organitzen reunions d'equip i ajuden en la gravació.
Els guionistes escriuen guions per a obres de teatre, pel·lícules i programes de televisió o ràdio. S'especialitzen en un cert tipus d'obres, com la comèdia. L'obra pot ser una peça original o una adaptació d'un relat ja existent.
Els operadors de so de ràdio i televisió capturen el millor so per a les emissions de televisió o ràdio o per al cinema. Utilitzen una gran varietat d'equips de so.
Els tècnics de gravació de so treballen a estudis de gravació. Preparen l'equip que necessiten els artistes per fer les gravacions musicals, graven l'actuació i després utilitzen equip especialitzat per editar i millorar el que han gravat.
Els fotògrafs que treballen en un àmbit més general poden dedicar-se a la fotografia “social”, com casaments i retrats familiars, mentre que d'altres fan fotografia comercial i ofereixen els seus serveis a empreses locals que necessiten fotografies per a finalitats publicitàries o de màrqueting.
Els tècnics d'acústica estudien la física del so. Utilitzen els seus coneixements per desenvolupar la gestió del so en àrees com ara la ciència, la indústria, la medicina i el medi ambient. Treballen en la millora del so, controlant els nivells de soroll i el desenvolupament de tecnologies com ara s...
Els directors d'estudi treballen a la ràdio i els regidors treballen a la televisió. Ajuden a aconseguir que els programes funcionin de la manera més fluida possible.
Els tècnics de so teatral preparen, col·loquen i fan servir equips de so per a produccions teatrals. Generalment, el maneig dels sistemes de so es realitza mitjançant una consola.