Ep! no t'ho pots perdre

14 de juliol de 2015
2 minuts de lectura ràpida

Suplement del Butlletí d'Educaweb

PER SABER-NE MÉS

MONOGRÀFIC Didàctica i noves metodologies d'aprenentatge

ENTREVISTA A Federico Malpica, Doctor en Ciències de l'Educació, fundador i director de l'Institut Escalae per a la Qualitat de l'Ensenyament-Aprenentatge

SUBSCRIU-TE

.....................
educaweb

cursos, màsters, infermeria...

.....................
SUPLEMENT DEL BUTLLETÍ D'EDUCAWEB
.....................
NOTICIAS
.....................

Graça Machel: "L'educació no només permet llibertat social, si no que lluita contra l'analfabetisme, la política i la gana"

El passat 25 de juny, Graça Machel, mestra i activista social en favor dels drets dels nens i les dones, i vídua de l'ex president de Sud-àfrica Nelson Mandela, va fer el discurs inaugural del Fòrum Impulsa 2015, organitzat per la Fundació Princesa de Girona (FPdeGi).

Educaweb no va voler perdre's la roda de premsa prèvia a la conferència, durant la qual Graça Machel va reflexionar sobre la importància de l'educació dirigida especialment a joves i dones, com a eina per lluitar contra l'exclusió social. Per a l'activista, “la inversió més rendible és la inversió en els nostres joves”.

............

Durant l'acte, Graça Machel va donar a conèixer als presents la seva història personal i va convidar-los a que, com ella a la seva edat, es vegin capaços de canviar el rumb del seu país: "és un plaer tenir la oportunitat d'informar a la gent jove de l'estat de la situació a Àfrica i donar-los a conèixer els reptes que tenen els joves de la seva edat a l'actualitat". Machel va explicar que va néixer en una família pobre de Moçambic i que quan va anar a l'institut ella era la única persona negra en una classe de 40 blancs.

Machel va lluitar per la llibertat d'Àfrica amb la missió d'alliberar i educar la població i va ajudar a la independència del seu país, Moçambic. "Formo part de la generació de la independència", va destacar. Un cop independitzat, Graça Machel va ser nombrada ministra d'Educació de Moçambic. Això li va permetre "liderar un nou procés educatiu per lluitar contra l'analfabetisme". La viuda de Nelson Mandela va explicar en una roda de premsa prèvia a l'acte que, per ella "l'educació tant a infants com a dones, permet crear consciència social i per tant, generar moviments socials propis de cada país". De fet, "les dones amb educació i independència financera poden canviar la seva situació personal, familiar i nacional", va subratllar Machel.

.....................
educaweb
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2024