Especial formació online 2012


Especial formació online 2012
Especial formació online 2012

octubre

2012

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Vols formar-te al teu ritme? Escull la formació online

Internet i els nous dispositius mòbils estan impactant en el sistema educatiu, sobretot en els estudis universitaris, de postgrau i en la formació contínua. Segons un estudi d'Oxford University Press, en 10 anys, la formació per a adults serà majoritàriament online.

Des d'Educaweb defensem la importància i la utilitat d'aquesta metodologia, necessària per compaginar estudis i treball o accedir a programes formatius internacionals. En aquest especial podràs trobar informació i centres que ofereixen formació online.

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








No saps quin curs online escollir? Orienta't!

Ara és el moment adequat per cursar formació online. En altres ocasions t'hem donat les claus per escollir la formació que millor s'adapta a les teves característiques i necessitats: abans de conèixer els cursos més demandats per l'alumnat de formació online, t'has d'orientar per realitzar una bona elecció, ajustada a les teves necessitats i interessos.Per fer-ho, t'aconsellem que cerquis informació sobre les universitats, escoles i instituts i t'informis sobre la qualitat docent i formativa, l'experiència i especialització, el bagatge del professorat i els recursos materials i plataformes d'aprenentatge. Si, a més a més, necessites assessorament concret et pots dirigir als Serveis d'Orientació d'Educaweb.

Quant als motius per cursar formació online, la principal conclusió que podem extreure a partir de les xifres de què disposa Educaweb i de les opinions dels experts, és que l'elecció de la formació online està vinculada a la recerca d'ocupació i al reciclatge formatiu dels professionals. Tal com constaten les dades recollides el 2012 pel Centre d'Estudis CCC, el 58,8% de l'alumnat declara que la principal motivació a l'hora de realitzar un curs a distància és preparar-se per aconseguir una feina nova.

Si ens centrem en els cursos més sol·licitats, observem que hi ha coincidències entre els centres formatius:

1.- Cursos d'idiomes: Jose Sanjuán Iglesias de l'Área de Investigación y Comercio Exterior Euroinnova, el Centro de estudios CCC i l'Asociación Nacional de Centros de E- learning y Distancia (ANCED) afirmen que els cursos d'idiomes online han experimentat un enorme creixement en els darrers anys. El motiu principal per escollir aquesta formació és millorar l'empleabilitat en les persones a l'atur i perfeccionar l'anglès en persones ocupades.

2.- Cursos d'energies renovables: segons Jose Sanjuán Iglesias també formen part dels cursos online més sol·licitats gràcies al creixement que està experimentant el sector en els últims anys. En aquest sentit Joaquín Nieto Sáinz, director de la Oficina para España de la Organización Internacional del Trabajo (OIT) reconeixia en una recent entrevista a Educaweb que “una de les vies més segures per sortir de la crisi, és a dir, per generar centenars de milers de noves ocupacions, és el foment de les feines verdes i les activitats que les generen: l'energia, el transport, l'edificació en rehabilitació...” Es tracta d'un sector en plena expansió que necessita professionals especialitzats i ben formats.

3.- Cursos del sector sanitari: a Educaweb, els cursos de la branca sanitària són els més demandats. Es tracta d'un sector que encapçala la llista de professions més sol·licitades segons el Catàleg d'Ocupacions de Difícil Cobertura i, a més a més, Medicina lidera el rànquing dels graus amb la nota de tall més alt. Si t'interessa treballar en aquest sector però no pots accedir a la carrera, tens a la teva disposició molts cursos online d'especialització, així com formació professional a distància.

Selecció de cursos

    Beques per estudiar a distància

    Si et planteges estudiar online però et frena un pressupost limitat, has de saber que moltes universitats i centres de formació ofereixen beques, ajudes i descomptes per poder accedir als seus estudis. T'aconsellem que consultis directament en els centres que apareixen en aquest especial perquè t'informin de les seves possibilitats de finançament. A més a més, pots accedir a alguna d'aquestes ajudes generals:

    - Beques del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport: moltes de les ajudes ja han tancat el termini, però et pots presentar a les beques- salari i a les beques generals per a grau i màster.
    - Beques de la Fundació AFIM (Ajuda, Formació i Integració del Discapacitat): amb motiu del seu 20è aniversari, concedeix 50.000 beques gratuïtes de formació online a Espanya, Llatinoamèrica i castellanoparlants per a joves amb discapacitat.
    - Beques de l'Organització d'Estats Americans (OEA): l'organització ofereix ajudes per estudiar en universitats americanes, de forma presencial i a distància. Ara, roman oberta la convocatòria per a formació de màster online en el Tecnológico de Monterrey (Mèxic).

    Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

    Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
    © Copyright Educaonline S.L. 1998-2012