Especial Formació Professional 2012


Especial Formació Professional 2012
Especial Formació Professional 2012

març

2012

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Els cursos d'FP amb millors sortides laborals

Tens dubtes sobre el teu futur professional?  Cerques uns estudis que et preparin de forma pràctica per exercir una feina i que tinguin bones perspectives laborals? Encara no saps què pot oferir-te la formació Professional? Trobar resposta a aquestes preguntes no és fàcil, per això, en aquest especial t'oferim informació sobre la Formació Professional amb millors sortides i les eines clau perquè puguis orientar-te i estudiar allò que et motiva i que es correspon amb les teves competències i habilitats.

No et perdis l'oportunitat i estudia un cicle formatiu!

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Sortides professionals de l'FP

Un estudi recent publicat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Consell de Cambres de Comerç mostra que la taxa d'ocupació dels graduats en formació professional es manté malgrat la crisi. A més a més, els joves amb formació de grau mitjà i de grau superior que cerquen feina no arriben al 14%, mentre que el total de joves aturats d'entre 16 a 24 anys, supera el 43%.

Aquestes dades reafirmen la necessitat d'impulsar la formació professional i validen les accions que s'estan duent a terme a nivell estatal, autonòmic i europeu per aconseguir més graduats en FP, com l'aprovació de 13 nous títols d'FP.

En paral·lel, Adecco i Infoempleo han elaborat un informe, a partir de l'anàlisi de 198.500 ofertes de treball d'arreu de l'Estat, per conèixer la demanda real de titulats d'FP per part de les empreses.

La principal conclusió que se'n pot extreure és que el 2011, un 21,2% de les ofertes de treball anaven dirigides expressament a candidats amb aquesta formació. Quant a les famílies professionals, Fabricació Mecànica i Electricitat i Electrònica acaparen gairebé el 60% de l'oferta dirigida als titulats en FP. Les segueix de lluny Administració (8,67%), que perd força respecte a l'any anterior.

Adecco observa que ha augmentat el nombre d'ofertes que cerquen titulats a les branques de Sanitat, Manteniment de Vehicles, Edificació i Obra Civil, o Imatge. Quant als llocs més sol·licitats, el 19,7% de les ofertes destinades a titulats d'FP són per a Tècnic de Manteniment. El segueix en la distància el lloc d'Administratiu amb un 7,97% de les ofertes, el de Comercial, amb un 7,68% i el d'Operari Especialitzat, títol que es demana en un 6,60% de les ofertes que exigeixen formació professional.

Encara tens dubtes? Orienta't!

Ara que has comprovat les perspectives professionals de la formació professional, et recomanem que visitis Qestudio, que et mostra els requisits per accedir a aquests estudis  y l'apartat de continguts d'Educaweb, on trobaràs tot el que necessites per orientar-te.

Recorda que mai no és tard per tornar a estudiar. Si ets un professional amb anys d'experiència pots acreditar les teves competències i convalidar-les per mòduls d'un cicle formatiu.

Selecció de cursos

Canvis en l'accés a l'FP

El 2011, el Govern va aprovar el Reial Decret que reforma la Formació Professional (FP). Entre altres mesures, la reforma estableix la creació de passarel·les entre els diferents nivells educatius. La principal novetat en aquest sentit és que s'amplien les possibilitats d'accedir als diferents nivells de l'FP:

- Accedir a un Cicle Formatiu de Grau Mitjà: Fins ara podia accedir-s'hi amb el títol de Graduat en ESO o realitzant una prova, si es tenien 17 anys complerts. Amb el nou Decret també podran accedir a aquest cicle els qui superin els mòduls obligatoris dels PQPI.
- Accedir a un Cicle Formatiu de Grau Superior: Es podia cursar amb el títol de batxillerat o si es tenien 19 anys i es superaven les proves. Ara, es podrà accedir als cicles de Grau Superior mitjançant la superació d'un curs pont dirigit a l'alumnat que finalitza la FP de Grau Mitjà.

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2012