Especial MBA 2012


Especial MBA 2012
Especial MBA 2012

gener

2012

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Les noves tendències en MBA

Cursar un MBA és, probablement, una de les decisions més importants d’una la carrera professional, ja que es pot convertir en la plataforma per millorar en el lloc de treball o aconseguir una feina nova amb millors expectatives. Aquests programes requereixen una gran inversió econòmica, de temps i d'esforç, així que si t'animes a assumir aquesta inversió, et recomanem que t'orientis en l'elecció de la formació que més s'adapta a les teves necessitats.

En aquest especial, a més a més de conèixer les escoles de negocis que ofereixen programes de MBA, podràs accedir a informació sobre les noves tendències en MBA: la formació en Responsabilitat Social Corporativa.

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








La formació en Responsabilitat Social Corporativa

Un dels efectes de la crisi és que ha fet replantejar el model d'empresa i de directius. L'ètica i els valors han començat a adquirir força en el món empresarial, davant d'un model de negoci agressiu i centrat en els guanys. Les organitzacions que només cerquen satisfer els seus propis interessos ja no són funcionals. El compromís amb la societat, el respecte al medi ambient, la sostenibilitat financera, l'adequada gestió dels recursos humans… són elements fonamentals perquè una empresa tingui èxit avui dia.

Aquest canvi de model implica que els empresaris han de tenir una nova perspectiva de la gestió de la seva organització i, per aconseguir aquesta visió, la formació és fonamental.

La Responsabilitat Social Corporativa (RSC) o Responsabilitat Social Empresarial (RSE) es pot definir, segons l'Organització Internacional del Treball (OIT) com el conjunt d'accions que prenen en consideració les empreses perquè les seves activitats tinguin repercussions positives sobre la societat i que afirmen els principis i valors pels quals es regeixen, tant en els seus propis mètodes i processos interns com en la seva relació amb els altres actors. La RSE és una iniciativa de caràcter voluntari.

Les escoles de negocis no són alienes a aquest canvi de paradigma de la gestió empresarial. Informar i formar sobre els valors de la RSC és fonamental per assolir el compromís necessari entre treballadors, directius, ciutadania, consumidors… per aconseguir un teixit empresarial més ètic.

Els futurs directius han de saber sobre sostenibilitat, lluita contra la corrupció, conciliació de la vida laboral i familiar, entre altres aspectes, per això, les escoles de negocis han introduït canvis en els plans d'estudis dels seus MBA, programes executive dirigits a professionals amb experiència i màsters i postgraus.

Actualment, podem trobar programes específics en RSC i formació contínua en altres àmbits del management que incorporen consideracions ètiques als seus mòduls. El ventall formatiu és molt ampli, així que no hem d'oblidar que la RSC és un conjunt d'estratègies i polítiques que afecta de manera transversal departaments molt diferents i amb objectius diversos.

La formació en RSC no solament consisteix en una guia per aplicar les polítiques a qualsevol empresa, sinó que ha de permetre l'alumnat entendre el concepte de responsabilitat social i els seus avantatges per a l'organització, facilitar les eines necessàries per aplicar aquests criteris i, sobretot, obrir la ment de les empreses i els empresaris a un nou model de gestió basat en el respecte, l'ètica, la sostenibilitat i la coherència amb l'entorn.

Recomanem...

Els MBA d'IE, ESADE i IESE, els millors del món en responsabilitat social

Aspen Institute ha publicat el seu informe bianual "Beyond Grey Pinstripes", que valora els millors programes de formació de postgrau del món en integrar responsabilitat social, ètica i medi ambient. En el rànquing figuren tres programes MBA  d'escoles de negocis estatals: IE Business School, ESADE Business School i IESE de la Universidad de Navarra.

La finalitat d'aquest informe és comprovar en quin grau s'integren les qüestions socials, ètiques i mediambientals en els programes MBA i en la formació de directius de 149 escoles de negocis. El fet d'introduir aquests conceptes en la formació específica en gestió d'empreses, permet que els directius siguin més conscients de l'impacte de les seves decisions en l'entorn.

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2012