Especial Selectivitat 2012


Especial Selectivitat 2012
Especial Selectivitat 2012

maig

2012

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Selectivitat 2012: ja saps què estudiaràs?

Un any més, els estudiants de batxillerat i formació professional que volen accedir a una carrera es preparen per superar les Proves d'Accés a la Universitat (PAU). Ja saps quin grau escolliràs? Segons un estudi realitzat per UNITOUR, el 71% dels estudiants de Batxillerat que acudeixen a la fira no té decidit quina titulació escollirà quan arribi el moment de fer la preinscripció universitària.

Si aquest és el teu cas, et recomanem que llegeixis atentament aquest especial, on a més a més de trobar informació rellevant sobre la Selectivitat, trobaràs orientació per triar els estudis adequats per a tu i trobaràs consells per superar les PAU amb èxit.

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Consells per superar la Selectivitat amb èxit

En aquest curs, la principal novetat havia de ser la introducció de l'examen oral d'idioma estranger, però el Consell Escolar de l'Estat ha decidit ajornar-ho almenys un any a causa de les dificultats per a la seva aplicació. Com que la prova començaria el juny del 2012, algunes comunitats que ja havien iniciat el procés han decidit mantenir la prova de manera experimental, com és el cas d'Aragó, Illes Balears, La Rioja, Madrid, Castella-La Manxa, Astúries i la Comunitat Valenciana.

Si vols estar al dia sobre la prova oral d'idioma estranger consulta el monogràfic sobre Selectivitat d'Educaweb.

Consells per superar la Selectivitat amb èxit

Qestudio
, la revista d'orientació per a joves, t'ofereix una sèrie de recursos que t'ajudaran a resoldre tots els dubtes sobre la Selectivitat com, per exemple, què fer si no s'obté la nota necessària, informació sobre els paràmetres de ponderació, etc.

A més a més, Neus Bosch i Cristina Caldas, orientadores d'Educaweb, t'ofereixen una sèrie de consells bàsics que, combinats amb les tècniques d'estudi, et permetran enfrontar-te a la Selectivitat i superar la prova amb èxit:

- Elabora un horari per gestionar el temps que dedicaràs a cada assignatura i compleix-lo!
- Utilitza les tècniques d'estudi que et resultin més còmodes: resums, esquemes, mapes conceptuals…
- Realitza exàmens de selectivitat d'anys anteriors amb els temps preestablerts. D'aquesta manera, sabràs el temps que necessites per respondre cada apartat i et podràs organitzar. També pots realitzar exercicis semblants als que et trobaràs a la prova.
- Estudia en un espai ben il·luminat, que et permeti concentrar-te.
- Segur que hi ha un moment del dia en què estàs més actiu: matí, migdia, tarda, nit… Intenta estudiar en aquest moment perquè així podràs assimilar millor els coneixements.
- Dorm cada dia 8h com a mínim  per poder estar bé per estudiar, descansat i despert.
- Vigila l'alimentació: ha de ser equilibrada i sana per garantir un estat òptim de treball.
- Tranquil·litza't. Un estat d'ànim relaxat i sense nerviosisme millora la concentració i afavoreix els resultats.

Selecció de cursos

Consulta el teu grau per nota de tall en el buscador de cursos

Busques formació universitària? Vols saber on cursar un grau i les notes de tall per accedir-hi? Vols saber a quines titulacions pots accedir amb la teva nota mitja? Educaweb ha incorporat les notes de tall al cercador de cursos, perquè et sigui més fàcil cercar la formació que t'interessa, el centre que la imparteix i la nota mitjana que necessites per poder accedir a la titulació.

La nota de tall t'indica quina nota tenia la última persona que va ocupar la última plaça d'una titulació concreta. Així, podràs calcular la nota que, almenys, has d'aconseguir per obtenir la teva plaça en una carrera d'una universitat concreta.

A més a més, també podràs trobar les notes de tall en el diccionari d'estudis, així podràs cercar una titulació concreta, veure'n les característiques, el pla d'estudis, etc.

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2012