Especial Turisme 2013


Especial Turisme 2013
Especial Turisme 2013

octubre

2013

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Forma't en turisme, un sector que està en auge

El turisme és un dels sectors més productius del nostre país. Tot i la crisi, que ha provocat alguns anys de recessió, el sector ha crescut aquest estiu i es preveu que acabi l’any amb un lleuger increment, de manera que es convertirà en un dels motors de l’economia.

Cada cop més, els visitants demanen serveis de gran qualitat i una atenció personalitzada i adequada. Per això, la formació de professionals dedicats a aquesta activitat és prioritària; cal que siguin capaços d’oferir un servei de qualitat adaptat a les necessitats dels clients.

Ets una persona extravertida i comunicativa? T’agraden les relacions interpersonals i les activitats d’oci i de vacances? Si és així, el turisme és el sector adequat perquè desenvolupis la teva carrera professional.

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Les competències per treballar en el sector turístic

Les perspectives de trobar feina per a l’estiu sempre són bones, però, què passa amb els professionals d’aquest sector quan s’acaba el període estival? Per a Luis Zoreda, vicepresident d’Exceltur, un lobby que agrupa una trentena de les empreses més grans del sector turístic d’Espanya, «el turisme demostra que torna a ser la principal locomotora de l’economia espanyola i el gran suport del conjunt de l’economia cap a la recuperació».

El carbó que impulsa aquesta locomotora representa els nous jaciments de feina i oportunitats d’emprenedoria: el turisme rural, l’ecoturisme, els viatges solidaris i de cooperació i el turisme d’aventura…

Però, per poder accedir a aquests llocs de treball, és necessari formar-se. Hi ha moltes possibilitats: cursar un cicle formatiu de formació professional de la branca d’Hostaleria i turisme; matricular-se en escoles privades espanyoles i estrangeres, pel que fa a la formació especialitzada, i accedir a estudis universitaris de grau. A més dels títols homologats, no t’oblidis de les competències.

Les competències transversals (capacitat per treballar en equip, comunicació, idiomes) són fonamentals avui dia per accedir a un lloc de treball i al sector turístic, cal disposar d’una sèrie d’habilitats que et mostrem a continuació:

- Idiomes. L’anglès és prioritari per treballar a Europa i als Estats Units, i qualsevol idioma, com ara l’alemany, el francès i l’italià, augmenta les possibilitats de feina en el sector turístic, sense deixar de banda els coneixements de les llengües pròpies dels països emergents, com ara el xinès i el portuguès (pensant en el Brasil).

- Dots comunicatius. Algunes persones tenen facilitat especial per comunicar-se, relacionar-se i resoldre conflictes. En canvi, a d’altres els costa molt establir una comunicació i parlar en públic. La capacitat comunicativa es pot aprendre a través de cursos d’escolta activa, de coaching, de parlar en públic, etc.

- Dots comercials. Si treballes per compte propi o per compte d’altri, els dots comercials et permeten relacionar-te amb els clients i fan que aquests s’enduguin una bona impressió de tu, de l’empresa on treballes i dels serveis o productes que oferiu. Pots millorar aquesta competència amb la formació en màrqueting.

- Capacitat de gestió i administració. Actualment, el sector necessita professionals capaços de gestionar i administrar empreses i centres, d’assumir responsabilitats directives i de promoció en empreses hoteleres, agències de viatges, empreses de transport, empreses dedicades a l’oci, pàgines web de serveis, etc.

Selecció de cursos

La formació en el turisme d'aventura

El sector del turisme és canviant, ja que han anat apareixent noves demandes, com ara l’ecoturisme i el turisme d’aventura. Precisament, el turisme rural és una de les tendències que pren més força.

El turisme d’aventura fa referència a les activitats o circuits turístics en què la principal atracció és una activitat a l’aire lliure; en què es pretén conèixer les característiques naturals de la zona, i en què, generalment, es requereix un equipament esportiu especialitzat. En són exemples les rutes amb cavall, el parapent, el barranquisme, etc.

Els professionals que s’hi dediquen han de triar la ruta que cal seguir i l’activitat més adequada als nivells físic i tècnic del client, a més d’assessorar-lo sobre l’equipament i el material necessaris per gaudir de l’aventura. T’interessa aquesta professió? Doncs forma’t! El Qestudio et mostra els estudis per treballar en aquest sector.

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2013