Descripció del centre

L'Institut del Teatre

És un centre superior de formació, investigació i difusió de les arts escèniques creat l'any 1913. El conjunt de totes aquestes activitats el configuren com a una de les institucions escèniques amb més dinamisme i potencial d'Europa.

Està format per quatre escoles (l'Escola Superior d'Art Dramàtic i el Conservatori Superior de Dansa, centres on es poden cursar estudis de grau superior; l'Escola d'Ensenyament Secundari i Artístic / Conservatori Professional de Dansa, centre que integra els estudis de secundària amb els estudis de dansa ; i l'Escola Superior de Tècniques de les Arts de l'Espectacle, que ofereix estudis de formació professional superior), un Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques i cinc sales teatrals. Té la seu central a Barcelona i dos centres territorials a Terrassa i Vic.

A l'Institut del Teatre s'imparteixen ensenyaments reglats i no reglats i s'organitzen diversos esdeveniments, com ara espectacles, conferències, congressos, exposicions i festivals, el més important dels quals és el Festival NEO (Noves Escenes Obertes) . A més, l'Institut compta amb una companyia de dansa, IT Dansa, que ajuda els joves ballarins que hi formen part a fer el salt cap a la professionalització.

En l'àmbit de la recerca destaca el màster oficial MUET, que es realitza conjuntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona.

Campus i seus

Institut del Teatre
Pl. Margarida Xirgu, s/n 08004 Barcelona

Altres centres que et poden interessar

X