CASAS FORMACIÓN

Curs d'Auxiliar Dental

CASAS FORMACIÓN

Curs
Presencial
100 Hores
  • 2
    -
    • Barcelona
    • Tarragona

Descripció

L'objectiu del curs és adquirir els coneixements necessaris d'odontologia per exercir correctament les funcions de l'auxiliar de clínica dental. Entre d'altres, aprendràs els procediments d'administració d'anestèsia, l'equipament instrumental i la seva preparació i, per descomptat, les bases de l'odontologia i l'estomatologia.
Temari del curs

• La clínica dental: Introducció. professionals. funcions del tècnic en cures auxiliars d'infermeria en el consultori dental: Funcions administratives. Funcions assistencials. secret professional i consentiment informat: Secret professional. Consentiment informat. consultori dental: Factors ambientals. Àrees o zones del consultori dental.
• El pacient-client: introducció: El pacient-client. Fitxa del pacient. La LOPD. ergonomia: Àrees de treball en el gabinet bucodental. Postura equilibrada. Moviments que es realitzen durant els procediments odontològics. Codificació numèrica dels dits de la mà. Transferència d'instrumental. Tècnica a quatre mans. Sistemes d'aspiració de fluids. Tècnica operatòria a sis mans. malalties professionals.
• Anatomia dels maxil·lars i de la boca: introducció. esquelet OSSI: Maxil·lar superior. Mandíbula. articulació temporomandibular. esquelet tou de la cavitat bucal: Glàndules salivals. Límits de la cavitat bucal. estructura dentària: Histologia dentària. Cares de la dent. Elements arquitectònics de les dents. Grups dentaris. Tipus de dentició. Característiques de la dentició permanent. Nomenclatura dentària. Registres a la consulta dental. Odontogramas i periodontogrames.
• Patologia dels teixits orals: introducció: Càries dental. Placa bacteriana. Dieta i càries dental. Diagnòstic de la càries dental. Classificació de la càries dental.
Mètodes de prevenció de la càries dental. malaltia periodental: Etiologia de la malaltia periodontal. Símptomes. Tractament. bruxisme: Etiologia. Classificació. Tractament. traumatismes dentaris: epidemiologia. classificació. tractament. prevenció alteracions del
color. discoloracions: alteracions del color de l'esmalt. canvis en el color de la dentina. modificacions en el color de l'esmalt i de la dentina. alteracions del color dental produïdes per la placa. càncer oral: Causes, incidència i factors de risc. Símptomes. Diagnòstic. Expectatives (pronòstic). Situacions que requereixen assistència mèdica. Prevenció.
• Desinfecció i esterilització: introducció. control de la infecció en el gabinet dental: normes d'higiene personal. elements de protecció de barrera. immunització. maneig d'objectes tallants i punxants. tècniques d'higiene d'instrumental i equips: protocols d'esterilització i desinfecció. desinfecció de superfícies. desinfecció d'equips. desinfecció d'impressions. tractament de residus. procediments rutinaris a realitzar en la consulta dental: procediments que es realitzen a l'inici de la jornada. Procediments que cal realitzar després de cada tractament. Procediments que cal realitzar en finalitzar la jornada.
• Instrumental dental I: introducció: Concepte d'instrument d'ús dental. Classificació dels instruments d'ús dental. Instrumental rotatori. organització de l'instrumental d'ús odontològic: Safata d'exploració. Safata d'anestèsia. Safata d'aïllament. Safates d'operatòria dental. Safata d'endodòncia.
• Instrumental dental II: introducció: instrumental de exodòncies. instrumental quirúrgic de exodòncies. instrumental de cirurgia. instrumental de pròtesis. instrumental de periodòncia i profilaxi: instrumental per a la neteja dental. instrumental de patologia periodontal. instrumental d'ortodòncia. instrumental d'implantologia.
• Materials d'ús en odontologia: introducció: conceptes generals. propietats dels materiales.Manejo i preparació dels
materials dentals: materials utilitzats en odontologia conservadora. materials utilitzats en odontologia preventiva. materials utilitzats en endodòncia. materials utilitzats per cimentar. materials utilitzats per a la presa d'impressions. materials per al buidatge de les impressions. materials utilitzats per anestèsia.
• Radiologia bucodental: Introducció. radiologia analògica: equips de raigs X analògics. la pel·lícula radiogràfica. tipus de plaques radiogràfiques. tècniques de revelat. emmagatzematge de les pel·lícules. radiologia digital: Tipus de radiologia digital. principis bàsics. característiques tècniques (resolució). sistemes comercialitzats. descripció i diferències. avantatges i inconvenients. Tècniques de projecció radiogràfiques: tècniques radiogràfiques intraorals. tècniques radiogràfiques extraorals. Mesures de protecció radiològica en radiodiagnòstic dental: protecció del pacient. protecció de l'operador. normativa en seguretat radiològica.
• Prevenció bucodental: introducció: el raspall dental. utilització dels raspalls de dents. la pasta dentífrica o dentifrici. revelador de placa oral. seda dental. netejador lingual. irrigació oral. estimulador de genives. col·lutoris. fluor. els segelladors. halitosi. hiperestèsia dental.
 
Veure més

Requisits

  No cal cap requisit per a accedir a aquest curs i poder obtenir la titulació final.
Lloc on s'imparteix el curs

C/ Moianès, 50-bis, 1º 1ª
08014 Barcelona

C/ Doctor Zamenhoff, 3 bajos
43001 Tarragona

Titulació obtinguda

Certificat o diploma

Avantatges del curs

Disposem de l'avantatge que les empreses ens coneixen com a centre de formació professional i en ocasions, quan precisen de la contractació de personal qualificat, es posen en contacte amb nosaltres.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Curs d'Auxiliar Dental

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos