Curs d'Auxiliar Dental

1094 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
CASAS FORMACIÓN
Curs d'Auxiliar Dental
Sol·licita informació
Curs
Presencial
100 hores
Consulteu el preu

Descripció

L'objectiu del curs és adquirir els coneixements necessaris d'odontologia per exercir correctament les funcions de l'auxiliar de clínica dental. Entre d'altres, aprendràs els procediments d'administració d'anestèsia, l'equipament instrumental i la seva preparació i, per descomptat, les bases de l'odontologia i l'estomatologia.

Temari

• La clínica dental: Introducció. professionals. funcions del tècnic en cures auxiliars d'infermeria en el consultori dental: Funcions administratives. Funcions assistencials. secret professional i consentiment informat: Secret professional. Consentiment informat. consultori dental: Factors ambientals. Àrees o zones del consultori dental.
• El pacient-client: introducció: El pacient-client. Fitxa del pacient. La LOPD. ergonomia: Àrees de treball en el gabinet bucodental. Postura equilibrada. Moviments que es realitzen durant els procediments odontològics. Codificació numèrica dels dits de la mà. Transferència d'instrumental. Tècnica a quatre mans. Sistemes d'aspiració de fluids. Tècnica operatòria a sis mans. malalties professionals.
• Anatomia dels maxil·lars i de la boca: introducció. esquelet OSSI: Maxil·lar superior. Mandíbula. articulació temporomandibular. esquelet tou de la cavitat bucal: Glàndules salivals. Límits de la cavitat bucal. estructura dentària: Histologia dentària. Cares de la dent. Elements arquitectònics de les dents. Grups dentaris. Tipus de dentició. Característiques de la dentició permanent. Nomenclatura dentària. Registres a la consulta dental. Odontogramas i periodontogrames.
• Patologia dels teixits orals: introducció: Càries dental. Placa bacteriana. Dieta i càries dental. Diagnòstic de la càries dental. Classificació de la càries dental.
Mètodes de prevenció de la càries dental. malaltia periodental: Etiologia de la malaltia periodontal. Símptomes. Tractament. bruxisme: Etiologia. Classificació. Tractament. traumatismes dentaris: epidemiologia. classificació. tractament. prevenció alteracions del
color. discoloracions: alteracions del color de l'esmalt. canvis en el color de la dentina. modificacions en el color de l'esmalt i de la dentina. alteracions del color dental produïdes per la placa. càncer oral: Causes, incidència i factors de risc. Símptomes. Diagnòstic. Expectatives (pronòstic). Situacions que requereixen assistència mèdica. Prevenció.
• Desinfecció i esterilització: introducció. control de la infecció en el gabinet dental: normes d'higiene personal. elements de protecció de barrera. immunització. maneig d'objectes tallants i punxants. tècniques d'higiene d'instrumental i equips: protocols d'esterilització i desinfecció. desinfecció de superfícies. desinfecció d'equips. desinfecció d'impressions. tractament de residus. procediments rutinaris a realitzar en la consulta dental: procediments que es realitzen a l'inici de la jornada. Procediments que cal realitzar després de cada tractament. Procediments que cal realitzar en finalitzar la jornada.
• Instrumental dental I: introducció: Concepte d'instrument d'ús dental. Classificació dels instruments d'ús dental. Instrumental rotatori. organització de l'instrumental d'ús odontològic: Safata d'exploració. Safata d'anestèsia. Safata d'aïllament. Safates d'operatòria dental. Safata d'endodòncia.
• Instrumental dental II: introducció: instrumental de exodòncies. instrumental quirúrgic de exodòncies. instrumental de cirurgia. instrumental de pròtesis. instrumental de periodòncia i profilaxi: instrumental per a la neteja dental. instrumental de patologia periodontal. instrumental d'ortodòncia. instrumental d'implantologia.
• Materials d'ús en odontologia: introducció: conceptes generals. propietats dels materiales.Manejo i preparació dels
materials dentals: materials utilitzats en odontologia conservadora. materials utilitzats en odontologia preventiva. materials utilitzats en endodòncia. materials utilitzats per cimentar. materials utilitzats per a la presa d'impressions. materials per al buidatge de les impressions. materials utilitzats per anestèsia.
• Radiologia bucodental: Introducció. radiologia analògica: equips de raigs X analògics. la pel·lícula radiogràfica. tipus de plaques radiogràfiques. tècniques de revelat. emmagatzematge de les pel·lícules. radiologia digital: Tipus de radiologia digital. principis bàsics. característiques tècniques (resolució). sistemes comercialitzats. descripció i diferències. avantatges i inconvenients. Tècniques de projecció radiogràfiques: tècniques radiogràfiques intraorals. tècniques radiogràfiques extraorals. Mesures de protecció radiològica en radiodiagnòstic dental: protecció del pacient. protecció de l'operador. normativa en seguretat radiològica.
• Prevenció bucodental: introducció: el raspall dental. utilització dels raspalls de dents. la pasta dentífrica o dentifrici. revelador de placa oral. seda dental. netejador lingual. irrigació oral. estimulador de genives. col·lutoris. fluor. els segelladors. halitosi. hiperestèsia dental.
 

Requisits

  No cal cap requisit per a accedir a aquest curs i poder obtenir la titulació final.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Titulació obtinguda

Certificat o diploma

Pràctiques

A més de les classes pràctiques impartides a les nostres aules, el centre ofereix també, a petició dels alumnes, coordinar 100 hores de pràctiques voluntàries.

Avantatges del curs

Disposem de l'avantatge que les empreses ens coneixen com a centre de formació professional i en ocasions, quan precisen de la contractació de personal qualificat, es posen en contacte amb nosaltres.

Lloc on s'imparteix el curs

C/ Moianès, 50-bis, 1º 1ª 08014 Barcelona C/ Doctor Zamenhoff, 3 bajos 43001 Tarragona
Curs d'Auxiliar Dental
CASAS FORMACIÓN
Campus i seus: CASAS FORMACIÓN
Casas Formación (Barcelona)
C/ Moianès, 50-bis, 1º 1ª 08014 Barcelona
CASAS FORMACIÓN
C/ Dr.Zamenhoff 3, baixos 43001 Tarragona
Sol·licita informació
X