Dietètica Naturista i Oriental

Curs
Presencial
90 hores
Consulteu el preu

Descripció

Objectius  

Els objectius d'aquest curs són, entre altres: conèixer la naturalesa dels aliments i els seus nutrients, conèixer els aliments més saludables, conèixer el tipus de dieta que més ens convé en cada moment, ser capaços de dissenyar i preparar dietes equilibrades i equilibradores.  

Metodologia  

El curs de dietètica és teòric.Consta de 3 hores de tipus conferència, permetent la participació dels alumnes per a realitzar les consultes que desitgin durant l'exposició.  
Aquest curs es pot complementar amb el curs de "Cuina Naturista i Terapèutica".  

Certificat  

En finalitzar el curs, es lliurarà un certificat acreditatiu.  

Paral.lelament, l'alumne podrà convalidar aquests cursos com a assignatures en els estudis de Naturopatia que s'imparteixen a la IFP Sanitària Roger de Llúria.  

Professorat  
DrOlga Cuevas Fernández  

Temari

Dietètica Naturista  

0: Introducció i objectius de l'assignatura  
1: Què hem de menjar?  

2: Els nutrients: necessitats i proporcions  

3: Els contaminants.Els transgènics.Els estimulants.  

4: Els aliments ecològics.  

5: Les proteïnes.  

6: Els hidrats de carboni.  

7: Els lípids.El colesterol.  

8: Els enzims.Les vitamines.Els radicals lliures.  

9: Els minerals.Els oligoelements.Les algues.  

10: Els lactis.Alternatives.  

11: Alimentació en l'anèmia ferropènica i en l'osteoporosi.  

12: La digestió i l'absorció de nutrients.  

13: El metabolisme i les seves alteracions.  

14: Els dejunis.  




Dietètica Oriental  

15: L'equilibri yin-yang  
El buit i la plenitud.El fred i la calor.  
Elecció dels aliments segons la constitució, la condició, l'edat, el sexe, l'activitat i el clima.  
16: La naturalesa dels aliments:  
Aliments freds, frescos, neutres, temperats i calents.  
Aliments expansius i aliments contractius.  
Aliments depuratius i aliments enfortidora.  
17: Introducció a la teoria dels 5 elements de la medicina oriental.  
18: L'alimentació segons les estacions.  
19: L'alimentació en les diferents etapes de la vida segons la teoria dels 5 elements.  
20: Planificació de dietes equilibrades segons la medicina oriental.  
21: Introducció a la interpretació de signes per a planificar dietes: rostre, llengua, set, orina, excrements, suor, sensacions tèrmiques, pols, pes ...  
22: Dietes personalitzades: febles amb símptomes de fred, febles amb símptomes de calor, plens amb símptomes de fred, plens amb símptomes de calor.  
23: Alimentació en les alteracions digestives: per debilitat i per excés.  
24: Elaboració de dietes en el sobrepès: per debilitat i per excés.  

Campus i seus: IFPS Roger de Llúria
IFPS Roger de Llúria
C. Mare de Deu del Coll, 40 08023 Barcelona
Cursos més populars
X