Diploma d'Expert de Documentalista Audiovisual i Film Researcher (UOC)

1041 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Expert de Documentalista Audiovisual i Film Researcher (UOC)
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
12 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

10% descompte!
En el context comunicatiu actual destaca la importància assolida pels continguts audiovisuals. Les produccions audiovisuals informatives i de ficció, tant en el sector televisiu com en el cinematogràfic, necessiten professionals de la documentació.
Els professionals de la documentació en aquests sectors estan especialitzats a gestionar, conservar, recuperar i generar productes audiovisuals, i també a resoldre totes les necessitats de documentació que requereix una producció audiovisual televisiva o cinematogràfica, per exemple, localitzant imatges en arxius audiovisuals de tot el món.
L'evolució de la gestió dels continguts audiovisuals i la digitalització necessiten professionals amb formació altament especialitzada, que puguin donar resposta a les necessitats actuals de documentació d'un producte audiovisual. Aquesta formació especialitzada habitualment no apareix en els programes de formació de grau relacionats, per la qual cosa es fan necessaris cursos d'especialització d'intenció clarament professionalitzadora.
Fet que s'evidencia en la sòlida trajectòria del curs d'especialització de Documentalista audiovisual i film researcher.

Temari

Documentació audiovisual en televisió (4 ECTS)
Es fa una introducció a les tasques de documentació en relació amb el treball periodístic informatiu. Definirem, per tant, les funcions de la documentació audiovisual en la producció d'informació. Aprendrem també a distingir els diversos tipus de documents audiovisuals, així com les fonts audiovisuals tradicionals i les digitals. Finalment, coneixerem les diferents etapes del procés de gestió de la documentació, des de l'anàlisi dels documents audiovisuals fins a la sistematització de la informació i la confecció de bases de dades.
Documentació cinematogràfica (4 ECTS)
S'analitza el perfil professional i el llenguatge d'especialitat que hi està vinculat. Com les altres assignatures, té un enfocament molt pràctic, ja que es treballa la documentació en la producció, així com l'anàlisi documental i la conservació posterior, a partir d'exemples reals i casos pràctics.
Film researcher (4 ECTS)
Té com a objectiu donar eines als professionals especialitzats en la gestió d'informació per fer un producte audiovisual, com ara assessorament, investigació, cerca, localització, gestió, drets d'explotació i propietat intel·lectual de documents audiovisuals.

Competències per a les quals et prepara el curs

Adquirir les habilitats, les metodologies i les estratègies necessàries per a assolir la figura professional del documentalista audiovisual, en les diferents especialitats: documentalista en televisió, documentalista cinematogràfic i film researcher. Conèixer els sistemes, els productes i els recursos necessaris per a portar a terme el treball de documentació en televisió i en cinema. Adquirir habilitats d'anàlisi documental de fons audiovisuals. Adquirir habilitats de cerca en arxius audiovisuals. Conèixer en profunditat el procés de documentació d'un producte cinematogràfic. Conèixer la problemàtica de la preservació de fons audiovisuals de televisió i cinematogràfics i ser-ne conscients. Conèixer la casuística de la gestió de compra d'imatges. Conèixer els aspectes legals de la informació audiovisual i ser-ne conscients.

Destinataris

Perfils:
  • Documentalista audiovisual (perfil genèric)
  • Documentalista cinematogràfic
  • Documentalista en una empresa de televisió
  • Film researcher
  • TV researcher
  • Consultor en fons audiovisuals
  • Gestor d'arxiu audiovisual o de continguts audiovisuals
  • Catalogador de col·leccions audiovisuals
  • Responsable d'arxiu o centre de documentació audiovisual
A qui es dirigeix:
Es dirigeix tant a titulats en Informació i Documentació, Comunicació Audiovisual o altres especialitats, com en general a persones amb experiència o interessades pel sector audiovisual i cinematogràfic. Com que es tracta d'un curs d'especialització no és imprescindible una titulació prèvia.

Requisits

Requisits d'accés:
Per a cursar el programa és necessari tenir una titulació universitària prèvia. En cas de no tenir una titulació universitària prèvia es pot accedir al programa a través del reconeixement de l'experiència professional següent: un mínim d'un any d'experiència professional en el sector documental, bibliotecari o audiovisual.
Coneixements previs:
No es requereixen coneixements previs.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà.

Durada

Inici: 15 d'octubre 2024.

Objectius

  • Aquest curs d'especialització, de caràcter clarament professionalizador, té com a objectiu general formar documentalistes audiovisuals amb un enfocament tant per al sector televisiu com el cinematogràfic.
  • Professionals que puguin donar resposta a les necessitats actuals de documentació dels productes audiovisuals de cinema i televisió.
  • El curs posa especial èmfasi en les necessitats i rols actuals i emergents.

Titulació obtinguda

Els estudiants que acabin els seus estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació contínua rebran el certificat corresponent.

Perspectives laborals

Documentalista audiovisual per treballar en mitjans de comunicació (ràdio, televisió, premsa) i productores audiovisuals. Documentalista cinematogràfic/a per a sèries, pel·lícules, documentals o altres formats. Director/a de mitjans (media manager). Film researcher. Documentalista audiovisual per treballar en museus, filmoteques, biblioteques, arxius, etc. Conservador/a de fons audiovisuals. Consultor/a per valorar arxius i catàlegs de pel·lícules i programes. Coordinador/a de projectes de conservació, migració i digitalització de col·leccions. Gestor/a d'arxiu i gestor/a de continguts en producció digital. Responsable de col·leccions audiovisuals i digitals. Responsable de la valoració de patrimonis.

Promocions

Fracciona fàcil
Diploma d'Expert de Documentalista Audiovisual i Film Researcher (UOC)
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
Sol·licita informació
X