El centre en xifres

 • Any creació
  1994
 • Nombre d'estudiants
  87.000
 • Nombre de seus
  11
 • Nombre de cursos
  220
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Sol·licita informació
 • Any creació
  1994
 • Nombre d'estudiants
  87.000
 • Nombre de seus
  11
 • Nombre de cursos
  220

Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona

Descripció del centre

Pionera i referent en e-learning
Més de 25 anys de compromís amb la transformació digital de l'educació:

La UOC va néixer el 1994 com a primera universitat en línia del món, per decisió del Govern i amb aprovació per llei del Parlament de Catalunya, amb la voluntat d'utilitzar la tecnologia per obrir l'accés a l'ensenyament universitari de qualitat a totes les persones, amb el mèrit com a únic criteri.
Després de 25 anys de recerca i educació digital, tant el progrés de la societat del coneixement com l'impacte de la pandèmia de COVID-19 als sistemes educatius, al món del treball ia la desigualtat, donen nou sentit i urgència a la missió de la UOC.
Conscient que la seva missió és preparar les persones i les comunitats per al món on viuran i no per al passat en què van viure generacions anteriors, la UOC es distingeix per tres elements diferencials:
 • És una universitat pionera i experta en e-learning que forma persones al llarg de la vida. La prioritat de la UOC és respondre a les necessitats canviants de persones, empreses i institucions, promovent l'ocupabilitat, l'emprenedoria, la igualtat social i el pensament crític de la ciutadania.
 • És una universitat nativa digital, global i amb mandat públic. Partint de les realitats socials i culturals, el model educatiu integralment digital de la UOC forma, a preus públics, ciutadans globals, digitalment competents, contribuint al Pla dEducació Digital de la UE ia lAgenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible.
 • És una universitat que focalitza la investigació en la interacció entre la tecnologia i les ciències humanes i socials. La UOC està compromesa amb el coneixement obert, la interdisciplinarietat i la cooperació en xarxa, promovent la investigació sobre tecnologia i lús de les TIC per a la transformació educativa i la igualtat social.
La UOC mira al futur amb l'ambició de contribuir a la transformació de l'educació superior a l'era digital, amb el convenciment que les universitats han d'assolir un paper més estratègic i un impacte social més gran exercint de punts d'intercanvi de coneixement entre els diferents actors de la societat.
Un model d'aprenentatge 100% en línia:
El model daprenentatge de la UOC és únic i possibilita i promou una formació contínua, dacord amb les necessitats de les persones i les organitzacions, aprofitant al màxim el potencial que ofereix la xarxa per aprendre en un entorn flexible i asíncron.
La metodologia de la UOC combina projectes i activitats per aprendre, acompanyament docent personalitzat i treball en equip. L'estudiant es marca el ritme en funció de les necessitats, cosa que facilita la conciliació familiar i laboral.
Universitat acreditada:
Les titulacions són oficials i estan avalades per l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU). A més, ha obtingut l'Acreditació Institucional de Centre del Consell d'Universitats, que acredita tots els graus i màsters universitaris oficials.
Universitat reconeguda globalment:
 • Times Higher Education World University Rankings
 • Iberoamèrica: 1a universitat en línia.
 • Global: Top 175 entre les universitats més joves del món.
 • Espanya: 1a universitat en línia de menys de 50 anys.

Serveis

Beques
Biblioteca
Borsa de treball
Campus virtual

Característiques

Avantatges d'estudiar en aquest centre

 • Cos docent: El professorat guia i acompanya l'estudiant al llarg de tota la formació.
 • Campus Virtual: Es tracta de l'espai d'aprenentatge en línia on l'alumnat podrà trobar professors i companys, a més de les activitats, els continguts i les eines per aprendre.
 • Acompanyament personalitzat: L'estudiant estarà acompanyat, en tot moment, pels professors, professors col·laboradors i tutors.
 • Avaluació continuada: L'avaluació és continuada i formativa i es proporciona un feedback formatiu per a la millora contínua de l'aprenentatge. Gràcies a les activitats d'avaluació, s'assoleixen els objectius d'aprenentatge i el desenvolupament de competències.
 • UOC Alumni: La xarxa UOC Alumni, que està formada per exalumnes del centre, acompanya els estudiants en la seva formació al llarg de la vida i en la millora permanent de la seva carrera professional.
 • Pràctiques d'empresa: Convenis amb empreses i institucions de tot el món
 • Borsa de feina pròpia.

Experiència

Amb més de 25 anys d'experiència en e-learning, forma més de 100.000 graduats i amplia la plantilla fins a 544 professors propis i personal investigador, 5.800 professors col·laboradors i tutors i 873 membres del personal de gestió.
A nivell internacional, la UOC disposa d'alumnes a 138 països, 2 càtedres UNESCO i convenis amb institucions de tot el món. I a més, ha estat mereixedora de diversos reconeixements de prestigi. Des del Bangemann Challenge de la Unió Europea, atorgat a la UOC el 1997, fins al premi a l'excel·lència institucional, concedit el 2016 per EDEN. Des que va iniciar la seva activitat ha obtingut molts premis. Entre ells, es poden destacar:
 • Premi a l'Impacte a l'Aprenentatge (Or): Atorgat per l'IMS Global Learning Consortium.
 • La Comissió Europea ha atorgat a la UOC el distintiu Human Resources Excellence in Research (HRS4R), un segell de qualitat que reconeix la capacitat d'atreure talent, generar un entorn de treball favorable, fomentar la investigació i potenciar la carrera dels investigadors al marc europeu.
La Universitat Oberta de Catalunya compta a més amb la bona crítica dels alumnes i exalumnes, ja que, el 84% d'exalumnes tornaria a escollir la UOC si hagués d'estudiar, i la taxa d'ocupació és del 93 %.

Requisits d'admissió

 • Els requisits d'accés a la UOC varien segons la titulació o el curs que es vulgui fer. Per saber les diferents vies daccés, lestudiant haurà de consultar els requisits acadèmics previs per a cada titulació.
 • És possible estudiar Postgraus i Màsters no oficials encara que no comptis amb una titulació prèvia. En acabar el programa, la UOC atorgarà a l'estudiant un certificat d'extensió universitària.
 • La UOC no fa exàmens d'admissió, però cal lliurar els requisits documentals exigits.
 • Si disposeu d'estudis universitaris, finalitzats o no, realitzats a Llatinoamèrica o altres països no europeus, la via d'accés és la convalidació parcial d'uns estudis estrangers per espanyols.
 • Si disposeu d'un títol universitari obtingut a Llatinoamèrica o altres països no europeus, podeu accedir amb l'equivalència de títol estranger o amb l'homologació ministerial a l'Estat espanyol.

Model educatiu

"La UOC m'ha ajudat no només a ser una persona més qualificada, sinó molt més reflexiva; a argumentar amb coherència, a saber escoltar. Els debats i treballs en grup a distància són una eina estupenda per fer-ho. Ha generat en mi la necessitat de ser curiosa, en el sentit de cercar coneixement." Sonia Raquel Alonso Botija, graduada en Màrqueting i Investigació de Mercats. "Considero molt rellevant el bon tracte en un entorn virtual on la manca de calor humana pot ser evident. Personalment, penso que aquests tutors fan gran aquesta entitat." Oriol Grau Garcia, graduat en Administració i Direcció d´Empreses. "Una companya de treball em va comentar la facilitat que representava tenir un horari d'estudi totalment flexible, adaptat a les teves disponibilitats. Aquest punt va inclinar la balança per reprendre uns estudis universitaris que havia aparcat feia gairebé quaranta anys." Prudenci Ortega Valentín, graduat en Dret.

Què ofereix aquest centre

Per què estudiar a la UOC?
El valor del model educatiu:
La UOC té la voluntat de cobrir les necessitats educatives de les persones que es formen al llarg de la vida, aprofitant al màxim el potencial de la xarxa per aprendre en un entorn flexible.
Per què escollir la UOC?:
Avalada pels graduats i graduades
 • Un 87% tornaria a triar la UOC.
 • Un 81% estan satisfets amb la titulació.
Premis internacionals:
Avalen la metodologia en línia la implicació en projectes de recerca, el compromís social i una trajectòria vinculada a l'e-learning de qualitat.
Model educatiu:
La UOC es caracteritza per un model educatiu propi, basat en una metodologia en línia de qualitat, que situa l'activitat de l'estudiant al centre. A la UOC l'estudiant aprèn de manera activa.

A qui es dirigeix

Impacte social UOC
L´impacte social de la UOC és global gràcies a la virtualitat.
Al llarg del temps, la UOC ha arribat a estudiants de tot el món i ha ampliat les seves oportunitats professionals i de vida gràcies al model educatiu. Això permet formar agents de canvi capaços de millorar el seu entorn i augmentar la qualitat de vida de les persones.
Aquest impacte social és més significatiu quan col·laboren amb els governs i els organismes internacionals, lAdministració pública, les organitzacions i les entitats socials dels diferents territoris per fer recerca, voluntariat i pràctiques socials.

"La UOC m'ha ajudat no només a ser una persona més qualificada, sinó molt més reflexiva; a argumentar amb coherència, a saber escoltar. Els debats i treballs en grup a distància són una eina estupenda per fer-ho. Ha generat en mi la necessitat de ser curiosa, en el sentit de cercar coneixement."
Sonia Raquel Alonso Botija, graduada en Màrqueting i Investigació de Mercats.

"Considero molt rellevant el bon tracte en un entorn virtual on la manca de calor humana pot ser evident. Personalment, penso que aquests tutors fan gran aquesta entitat."
Oriol Grau Garcia, graduat en Administració i Direcció d´Empreses.
 
"Una companya de treball em va comentar la facilitat que representava tenir un horari d'estudi totalment flexible, adaptat a les teves disponibilitats. Aquest punt va inclinar la balança per reprendre uns estudis universitaris que havia aparcat feia gairebé quaranta anys."
Prudenci Ortega Valentín, graduat en Dret.

Emplena aquest formulari i el centre t'informarà de manera gratuïta sobre:

X
Sol·licita informació