Diploma d'Expert de Guió de Ficció: Explicar Històries i Crear Personatges

6 Persones han demanat informació
1031 Persones estan visitant aquest curs
Preu 1.490 €
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Expert de Guió de Ficció: Explicar Històries i Crear Personatges
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
12 crèdits
Preu 1.490 €

Descripció

El primer gran pas cap a l'èxit a l'audiovisual és comptar amb una gran història.
Desenvolupar una idea inicial per convertir-la en una història completa i un guió és un gran repte: una combinació de talent, determinació, tècnica i temps de dedicació. El repte és encara més atractiu en un moment en què hi ha diferents maneres de mostrar una història en múltiples formats, llenguatges, contextos i plataformes, o diferents històries emmarcades en un món narratiu. Això exigeix conèixer noves estratègies i mètodes de treball, tant individuals com col·lectius. Aquests són alguns dels eixos principals que impulsen aquest curs despecialització.

En aquest Diploma d'Expert de Guió de Ficció: Explicar Històries i Crear Personatges es treballaran de manera teòrica i pràctica les qüestions clau següents:
  • El desenvolupament d'una història per a la creació de guions de ficció, tant per al cinema com per a la televisió i nous formats, en un context cultural i industrial transmèdia.
  • Les claus de la creació de mons narratius que es puguin convertir en base per a la generació d'històries interrelacionades.
  • Els documents i estratègies de treball propis de les històries seriades (bíblia, Writers Room), en què coexisteixen el treball de guió i el de producció (showrunner).

Temari

El curs d´especialització s´estructura al voltant de tres assignatures (dues teòriques, encara que aplicades, i un taller d´escriptura):
  • Construir i desenvolupar una història: de la idea al guió (6 crèdits).
  • Escriptura creativa per a diferents pantalles (3 crèdits).
  • Taller d'escriptura de guions de ficció (3 crèdits).

Competències per a les quals et prepara el curs

Capacitat per desenvolupar històries i guions literaris a partir d?idees pròpies o de l?adaptació d'històries preexistents. Capacitat d'anàlisi de guió per millorar-lo mitjançant processos de reescriptura. Coneixement de les tendències de consum per identificar formats adequats per desenvolupar una història. Capacitat per crear detalladament un món narratiu on emmarcar una història o un projecte narratiu. Domini dels documents, formats, tècniques i estratègies relacionats amb el desenvolupament de guions autònoms i en contextos seriats.

Destinataris

Perfils
  • Titulats o estudiants de l'àmbit de la comunicació, especialment els relacionats amb els sectors audiovisual i cinematogràfic i amb la creació de continguts.
  • Professionals del sector audiovisual amb interès a actualitzar-se i millorar les seves habilitats de creació d'històries de ficció en diferents formats (cinema, televisió, podcast, web, xarxes socials, transmèdia).
  • Titulats o estudiants de l'àmbit de les humanitats, la creació i la gestió cultural amb interès per ampliar els seus coneixements sobre desenvolupament d'històries en l'àmbit de la ficció i la no-ficció.
A qui s'adreça
  • Aquest curs s'adreça sobretot a persones interessades en els processos creatius propis del desenvolupament d'idees al sector audiovisual (guionistes, realitzadors, productors) o d'altres àmbits de les indústries culturals (escriptors, artistes, periodistes, desenvolupadors de videojocs, dissenyadors, professionals de l'entreteniment).
  • Tot i que el focus del curs és el camp de la ficció, creiem que pot resultar d'interès per a professionals de la no-ficció i interessats en formats innovadors connectats amb aquest camp (com periodistes o directores i directors de documentals o pòdcast), així com per a altres àmbits professionals de la comunicació en què la creació i transmissió d'històries és important, com ara la creativitat publicitària o les campanyes corporatives i institucionals.
  • Així mateix, aquest curs s'adreça a professionals l'activitat dels quals implica la interacció estreta amb persones i les seves històries personals, com ara professionals de l'educació, l'educació social, l'antropologia i la formació per a empreses i equips.

Requisits

Requisits d'accés
  • Per cursar el programa cal tenir una titulació universitària prèvia. En cas de no tenir una titulació universitària prèvia es pot accedir al programa a través del reconeixement de lexperiència professional següent: un mínim dun any dexperiència en làmbit de la comunicació, el cinema o laudiovisual.
Coneixements previs
  • Es recomana tenir coneixements bàsics de comunicació audiovisual i narrativa, especialment nocions sobre narrativa de ficció i no ficció, les característiques pròpies de la ficció audiovisual i sonora, els principis bàsics del guió i les tendències del sector audiovisual contemporani.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

Modalidad: Online.

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol.

Durada

Inici: 15 d'octubre 2024.

Objectius

  • Identificar fortaleses i debilitats en idees inicials, tant pròpies com alienes.
  • Desenvolupar una idea fins a obtenir un tractament complet.
  • Estimular la creativitat en la definició d'un món narratiu on s'emmarqui una història o una narració transmèdia.
  • Comprendre les tendències de consum cultural contemporànies per informar el procés de desenvolupament tenint en compte els diferents formats, llenguatges, contextos i plataformes.
  • Fomentar la capacitat d'anàlisi crítica sobre un guió propi o aliè per reescriure'l des d'una perspectiva professional.
  • Comprendre les pràctiques industrials relacionades amb el desenvolupament de les històries seriades.
  • Aplicar formats i estratègies de la indústria per a la redacció de guions literaris.
  • Conéixer documentació i tècniques relacionades amb el guió, així com la interrelació entre guió i producció (bíblia de personatges, dossier de projecte, etc.).

Titulació obtinguda

Els estudiants que finalitzin els estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació continuada rebran el certificat corresponent.

Perspectives laborals

Guió audiovisual, disseny i desenvolupament de projectes, escriptura de narratives digitals i transmèdia, formació, creativitat publicitària, periodisme.

Promocions

  • Fracciona fàcil
Diploma d'Expert de Guió de Ficció: Explicar Històries i Crear Personatges
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
Sol·licita informació
X