Diploma d'Expert de Guió de Ficció: Explicar Històries i Crear Personatges

1045 Persones estan visitant aquest curs
Consulteu el preu
Sol·licita informació
Descarregar Fullet PDF
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Expert de Guió de Ficció: Explicar Històries i Crear Personatges
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
12 crèdits
Consulteu el preu

Descripció

10% descompte!
El primer gran pas cap a l'èxit a l'audiovisual és comptar amb una gran història.
Desenvolupar una idea inicial per convertir-la en una història completa i un guió és un gran repte: una combinació de talent, determinació, tècnica i temps de dedicació. El repte és encara més atractiu en un moment en què hi ha diferents maneres de mostrar una història en múltiples formats, llenguatges, contextos i plataformes, o diferents històries emmarcades en un món narratiu. Això exigeix conèixer noves estratègies i mètodes de treball, tant individuals com col·lectius. Aquests són alguns dels eixos principals que impulsen aquest curs despecialització.
En aquest curs d'especialització es treballaran de manera teòrica i pràctica les qüestions clau següents:
 • El desenvolupament d'una història per a la creació de guions de ficció, tant per al cinema com per a la televisió i nous formats, en un context cultural i industrial transmèdia.
 • Les claus de la creació de mons narratius que es puguin convertir en base per a la generació d'històries interrelacionades.
 • Els documents i estratègies de treball propis de les històries seriades (bíblia, Writers Room), en què coexisteixen el treball de guió i el de producció (showrunner).

Temari

El curs d´especialització s´estructura al voltant de tres assignatures (dues teòriques, encara que aplicades, i un taller d´escriptura):
 • Construir i desenvolupar una història: de la idea al guió (6 crèdits).
 • Escriptura creativa per a diferents pantalles (3 crèdits).
 • Taller d'escriptura de guions de ficció (3 crèdits).

Destinataris

Perfils
 • Titulats o estudiants de l'àmbit de la comunicació, especialment els relacionats amb els sectors audiovisual i cinematogràfic i amb la creació de continguts.
 • Professionals del sector audiovisual amb interès a actualitzar-se i millorar les seves habilitats de creació d'històries de ficció en diferents formats (cinema, televisió, podcast, web, xarxes socials, transmèdia).
 • Titulats o estudiants de l'àmbit de les humanitats, la creació i la gestió cultural amb interès per ampliar els seus coneixements sobre desenvolupament d'històries en l'àmbit de la ficció i la no-ficció.
A qui s'adreça
 • Aquest curs s'adreça sobretot a persones interessades en els processos creatius propis del desenvolupament d'idees al sector audiovisual (guionistes, realitzadors, productors) o d'altres àmbits de les indústries culturals (escriptors, artistes, periodistes, desenvolupadors de videojocs, dissenyadors, professionals de l'entreteniment).
 • Tot i que el focus del curs és el camp de la ficció, creiem que pot resultar d'interès per a professionals de la no-ficció i interessats en formats innovadors connectats amb aquest camp (com periodistes o directores i directors de documentals o pòdcast), així com per a altres àmbits professionals de la comunicació en què la creació i transmissió d'històries és important, com ara la creativitat publicitària o les campanyes corporatives i institucionals.
 • Així mateix, aquest curs s'adreça a professionals l'activitat dels quals implica la interacció estreta amb persones i les seves històries personals, com ara professionals de l'educació, l'educació social, l'antropologia i la formació per a empreses i equips.
Sortides professionals
Guió audiovisual, disseny i desenvolupament de projectes, escriptura de narratives digitals i transmèdia, formació, creativitat publicitària, periodisme.

Requisits

Requisits d'accés
Per cursar el programa cal tenir una titulació universitària prèvia. En cas de no tenir una titulació universitària prèvia es pot accedir al programa a través del reconeixement de lexperiència professional següent: un mínim dun any dexperiència en làmbit de la comunicació, el cinema o laudiovisual.
Coneixements previs
Es recomana tenir coneixements bàsics de comunicació audiovisual i narrativa, especialment nocions sobre narrativa de ficció i no ficció, les característiques pròpies de la ficció audiovisual i sonora, els principis bàsics del guió i les tendències del sector audiovisual contemporani.
Descarregar Fullet PDF

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

Online.

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol.

Durada

Inici: 15 d'octubre 2024.

Objectius

Objectius
 • Identificar fortaleses i debilitats en idees inicials, tant pròpies com alienes.
 • Desenvolupar una idea fins a obtenir un tractament complet.
 • Estimular la creativitat en la definició d'un món narratiu on s'emmarqui una història o una narració transmèdia.
 • Comprendre les tendències de consum cultural contemporànies per informar el procés de desenvolupament tenint en compte els diferents formats, llenguatges, contextos i plataformes.
 • Fomentar la capacitat d'anàlisi crítica sobre un guió propi o aliè per reescriure'l des d'una perspectiva professional.
 • Comprendre les pràctiques industrials relacionades amb el desenvolupament de les històries seriades.
 • Aplicar formats i estratègies de la indústria per a la redacció de guions literaris.
 • Conéixer documentació i tècniques relacionades amb el guió, així com la interrelació entre guió i producció (bíblia de personatges, dossier de projecte, etc.).
Competències
 • Capacitat per desenvolupar històries i guions literaris a partir d?idees pròpies o de l?adaptació d'històries preexistents.
 • Capacitat d'anàlisi de guió per millorar-lo mitjançant processos de reescriptura.
 • Coneixement de les tendències de consum per identificar formats adequats per desenvolupar una història.
 • Capacitat per crear detalladament un món narratiu on emmarcar una història o un projecte narratiu.
 • Domini dels documents, formats, tècniques i estratègies relacionats amb el desenvolupament de guions autònoms i en contextos seriats.

Titulació obtinguda

Els estudiants que finalitzin els estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació continuada rebran el certificat corresponent.

Promocions

10% descompte!
Diploma d'Expert de Guió de Ficció: Explicar Històries i Crear Personatges
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
Sol·licita informació
Descarregar Fullet PDF
X