Diploma d'Expert de Seguretat i Sistemes Alimentaris Sostenibles (UOC)
1073 Persones estan visitant aquest curs
Preu 1.490 €
Sol·licita informació
Diploma d'Expert de Seguretat i Sistemes Alimentaris Sostenibles (UOC)
Sol·licita informació
Informació del curs
Postgrau
On-line
12 crèdits
Preu 1.490 €
Descripció
20% descompte!
Amb aquest diploma d'expert pots adquirir eines que et permetin contribuir al desenvolupament i la implementació de sistemes alimentaris que contribueixin a garantir la salut planetària, aplicant el control i la seguretat dels aliments al sector industrial.
En un món on la nutrició és un tema clau en la salut pública, hi ha una demanda creixent de professionals que puguin garantir que els processos industrials alimentaris desenvolupen productes òptims per al consum i contribuir alhora a la creació de sistemes alimentaris sostenibles.
Els experts en aquest camp poden ajudar a:
Amb aquest diploma d'expert pots adquirir eines que et permetin contribuir al desenvolupament i la implementació de sistemes alimentaris que contribueixin a garantir la salut planetària, aplicant el control i la seguretat dels aliments al sector industrial.
En un món on la nutrició és un tema clau en la salut pública, hi ha una demanda creixent de professionals que puguin garantir que els processos industrials alimentaris desenvolupen productes òptims per al consum i contribuir alhora a la creació de sistemes alimentaris sostenibles.
Els experts en aquest camp poden ajudar a:
- Contribuir al desenvolupament daliments i sistemes alimentaris sostenibles.
- Assessorar la indústria alimentària en temes de sostenibilitat al llarg de tot el procés de la cadena alimentària.
- Intervenir en el control dels aliments per garantir-ne la seguretat per al consum.
Temari
Per obtenir aquest diploma d'expert, els estudiants han de superar 12 crèdits ECTS.
El nombre de crèdits ECTS és una estimació del temps que lalumnat pot invertir per adquirir les competències associades a una assignatura.
Cada crèdit ECTS equival aproximadament a 25 hores de dedicació.
El procés daprenentatge està basat en el model davaluació continuada (EC), és a dir, no es realitzaran proves finals presencials en cap de les assignatures.
Assignatures
Aquest diploma expert es cursa en un únic semestre acadèmic i consta de 2 assignatures obligatòries.
Sistemes alimentaris sostenibles - 6 Crèdits ECTS
El nombre de crèdits ECTS és una estimació del temps que lalumnat pot invertir per adquirir les competències associades a una assignatura.
Cada crèdit ECTS equival aproximadament a 25 hores de dedicació.
El procés daprenentatge està basat en el model davaluació continuada (EC), és a dir, no es realitzaran proves finals presencials en cap de les assignatures.
Assignatures
Aquest diploma expert es cursa en un únic semestre acadèmic i consta de 2 assignatures obligatòries.
Sistemes alimentaris sostenibles - 6 Crèdits ECTS
- Sistemes alimentaris sostenibles: una comprensió del sistema alimentari
- Producció dels aliments
- Avaluació de l'impacte de l'alimentació a la salut planetària
- Entorns alimentaris: barreres i facilitadors per a un consum sostenible
- Accions per transformar els sistemes alimentaris en més sostenibles
- Processos tecnològics a les diferents fases de producció o processament, envasament, conservació i distribució d'aliments
- Tractaments tecnològics sobre la biodisponibilitat de nutrients i la seva relació amb la salut
- Control i seguretat alimentària
- Nous aliments segurs i sostenibles dins del marc legal
Destinataris
Perfils:
Professionals de la nutrició, la salut, la restauració o la indústria alimentària.
Sortides professionals
Aquest diploma d'expert implica una millora de la carrera professional en diferents àmbits, com ara els següents:
Professionals de la nutrició, la salut, la restauració o la indústria alimentària.
Sortides professionals
Aquest diploma d'expert implica una millora de la carrera professional en diferents àmbits, com ara els següents:
- Tècnic en empreses del sector agroalimentari o departaments de qualitat, innovació i desenvolupament.
- Tècnic a la indústria alimentària, a càrrec del desenvolupament de productes més saludables garantint els protocols de seguretat.
- Consultor al sector agroalimentari i de consum.
Requisits
Requisits d'accés:
Per cursar el programa cal tenir una titulació universitària prèvia. En cas de no tenir una titulació universitària prèvia es pot accedir al programa a través del reconeixement d'un mínim de 2 anys d'experiència professional en els àmbits següents:
Coneixements previs:
Per cursar el programa cal tenir una titulació universitària prèvia. En cas de no tenir una titulació universitària prèvia es pot accedir al programa a través del reconeixement d'un mínim de 2 anys d'experiència professional en els àmbits següents:
- Nutrició Humana i Dietètica
- Infermeria,
- Medicina,
- Biomedicina,
- Farmàcia,
- Fisioteràpia,
- Veterinària,
- Biologia,
- Biologia Sanitària,
- Ciència de l'Activitat Física i l'Esport,
- Ciència i Tecnologia dels Aliments,
- Gastronomia i Arts Culinàries,
- Bioquímica
- Biotecnologia
- Enginyeria Agrònoma
- Enginyeria Biomèdica
- Genètica
- Un altre camp vinculat a les Ciències de la Salut.
Coneixements previs:
- No es requereixen coneixements previs.
Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573
Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h
Idiomes en els quals s'imparteix
Espanyol, Català.
Durada
Inici: 10 de març 2025.
Durada: 12 crèdits ECTS.
Objectius
Objectius
- Identificar els diferents sectors i actors implicats del sistema alimentari i analitzar com poden afectar l'alimentació saludable i sostenible
- Dominar la planificació, la selecció, la preparació, el desenvolupament i la provisió dels aliments per millorar el benestar i la salut de les persones, famílies i comunitats, i repercutir favorablement també als sistemes alimentaris
- Identificar els factors que apunten a l'alimentació com un dels reptes principals de la salut planetària i entendre -més enllà de l'impacte ambiental de la producció i el consum d'aliments- les dimensions social, econòmica i cultural de l'alimentació sostenible
- Reconéixer la implicació dels processos tecnològics en les diferents fases de producció o processament, envasament, conservació i distribució d'aliments
- Dissenyar projectes de recerca i intervencions en alimentació, així com la seva possible implementació i avaluació, considerant els factors socioeconòmics, polítics o culturals que interactuen i afecten la salut i el medi ambient
- Utilitzar metodologies de recerca quantitatives i qualitatives per a estudis dalimentació i saber avaluar intervencions alimentàries
- Aplicar de forma sistemàtica enfocaments creatius i originals al desenvolupament de projectes acadèmics i professionals ia la resolució de problemes vinculats a l'alimentació i la salut
Titulació obtinguda
Els estudiants que finalitzin els estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert.
Els estudiants que superin altres cursos de formació continuada rebran el certificat corresponent.
Diploma d'Expert de Seguretat i Sistemes Alimentaris Sostenibles (UOC)
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156
08018
Barcelona
UOC, sede Lleida
C/ Canyeret, 12, 2a planta
25007
Lleida
UOC, sede Madrid
Plaza de las Cortes, 4
28010
Madrid
UOC, sede Palma
C/ d'Ausiàs March, 11
07003
Palma
(Illes Balears)
UOC, sede Reus
Plaça del Baluard, 3
43201
Reus
(Tarragona)
UOC, sede Salt
C/ Sant Antoni, 1, 1a. planta
17190
Salt
(Girona)
+ vegeu més seus