MCA network group

Expert Universitari en nutrició i tecnologia dels aliments per colectividades

MCA network group

Postgrau
On-line
9 Mesos
1.600 €

Descripció

El curs d'Expert en Nutrició i tecnologia dels aliments per a col·lectivitats està orientat a titulats universitaris i professionals de l'àrea de la restauració col·lectiva interessats en actualitzar la seva formació i especialitzar-se en aquest àmbit. Els seus continguts estan dissenyats per oferir una formació teòric-pràctica, que respon a la demanda actual del sector.

 

Temari del curs

Mòdul 1.  Fonaments de la nutrició
1. Alimentació i nutrició: conceptes bàsics.
2. Bases fisiològiques i metabòliques de la nutrició.
3. Regulació de la ingesta d'aliments: la gana i la set

Mòdul 2.  Nutrients
1. Nutrients: conceptes bàsics
2. Energia
3. Hidrats de carboni
4. Lípids
5. Proteïnes
6. Vitamines
7. Minerals
8. Aigua

Mòdul 3.  Aliments
1. Aliments. Conceptes bàsics
2. Cereals, tubercles i sucre
3. Greixos i olis comestibles
4. Llet i productes derivats
5. Carnes, peixos, ous i llegums
6. Fruites i hortalisses
7. Begudes
8. Aliments funcionals

Mòdul 4.  Alimentació i salut
1. La salut
2. Reaccions adverses als aliments
3. Prevenció i promoció de la salut

Mòdul 5.  Qualitat i seguretat alimentària
1. Bases de la seguretat alimentària
2. Perills per a la seguretat alimentària
3. Gestió de la seguretat alimentària en l'empresa
4. Legislació en matèria de seguretat alimentària

Mòdul 6.  Sistema APPCC
1. Fase 1: preparació i planificació APPCC
2. Fase 2: estudi i desenvolupament del pla APPCC
3. Fase 3: implantació APPCC
4. Fase 4: verificació i manteniment APPCC

Mòdul 7.  Alimentació i tecnologia en col·lectivitats
1. Introducció al sector de les col·lectivitats
2. Organització de la cuina de col·lectivitats
3 Distribució a cuines satèl·lits
4. Processat i conservació dels aliments
5. Influència dels tractaments sobre el valor nutritiu

Mòdul 8.  Dietètica
1. Dietètica: conceptes bàsics
2. Valoració de l'estat nutricional
3. Disseny, elaboració i seguiment de dietes
4. Nutrició i dietètica en estats fisiològics
5. Nutrició i dietètica en diferents estats patològics

Mòdul 9.  Dietes en col·lectivitats
1. Col·legis.
2. Residències d'ancians.
3. Hospitals i clíniques.
4. Restauració comercial
Veure més

Destinataris


  • Titulats universitaris, preferentment llicenciats en Biologia, Bioquímica, Química, Psicologia, Medicina, Farmàcia, Veterinària, Ciències de l'Educació, Psicopedagogia, Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, i Ciència i Tecnologia dels Aliments. 

  • Professionals relacionats amb la restauració per a col·lectivitats: hospitals, escoles, residències d'ancians, empreses de catering, cuines centrals.... 



Objetius


  • Conèixer els conceptes bàsics relacionats amb la fisiologia i metabolisme dels nutrients. 

  • Conèixer els efectes dels aliments en l'organisme i la salut de les persones. 

  • Actualitzar i ampliar els coneixements relacionats amb la composició d'aliments i els requeriments nutricionals. 

  • Proporcionar la capacitat metodològica necessària per al disseny i l'aplicació d'una dieta adequada a cada individu i col·lectivitat 

  • Detallar l'actuació de l'alimentació i nutrició en diferents alteracions patològiques 

  • Definir la seguretat alimentària i conèixer la legislació que la regeix. 

  • Analitzar els aspectes relatius a la prevenció i promoció de la salut. 

  • Estudiar el funcionament de les cuines centrals i la restauració diferida. 

  • Conèixer les noves tècniques de conservació i dels processos en l'elaboració d'aliments. 

  • Conèixer la influència dels processos tecnològics sobre el valor nutritiu dels aliments



Preu

1.600 €
Possibilitat de finançament.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Expert Universitari en nutrició i tecnologia dels aliments per colectividades

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Expert Universitari en nutrició i tecnologia dels aliments per colectividades