MCA network group

Expert Universitari en nutrició i tecnologia dels aliments per colectividades

MCA network group

Postgrau
On-line
9 Mesos
1.600 €

Descripció

El curs d'Expert en Nutrició i tecnologia dels aliments per a col·lectivitats està orientat a titulats universitaris i professionals de l'àrea de la restauració col·lectiva interessats en actualitzar la seva formació i especialitzar-se en aquest àmbit. Els seus continguts estan dissenyats per oferir una formació teòric-pràctica, que respon a la demanda actual del sector.

 

Temari del curs

Mòdul 1.  Fonaments de la nutrició
1. Alimentació i nutrició: conceptes bàsics.
2. Bases fisiològiques i metabòliques de la nutrició.
3. Regulació de la ingesta d'aliments: la gana i la set

Mòdul 2.  Nutrients
1. Nutrients: conceptes bàsics
2. Energia
3. Hidrats de carboni
4. Lípids
5. Proteïnes
6. Vitamines
7. Minerals
8. Aigua

Mòdul 3.  Aliments
1. Aliments. Conceptes bàsics
2. Cereals, tubercles i sucre
3. Greixos i olis comestibles
4. Llet i productes derivats
5. Carnes, peixos, ous i llegums
6. Fruites i hortalisses
7. Begudes
8. Aliments funcionals

Mòdul 4.  Alimentació i salut
1. La salut
2. Reaccions adverses als aliments
3. Prevenció i promoció de la salut

Mòdul 5.  Qualitat i seguretat alimentària
1. Bases de la seguretat alimentària
2. Perills per a la seguretat alimentària
3. Gestió de la seguretat alimentària en l'empresa
4. Legislació en matèria de seguretat alimentària

Mòdul 6.  Sistema APPCC
1. Fase 1: preparació i planificació APPCC
2. Fase 2: estudi i desenvolupament del pla APPCC
3. Fase 3: implantació APPCC
4. Fase 4: verificació i manteniment APPCC

Mòdul 7.  Alimentació i tecnologia en col·lectivitats
1. Introducció al sector de les col·lectivitats
2. Organització de la cuina de col·lectivitats
3 Distribució a cuines satèl·lits
4. Processat i conservació dels aliments
5. Influència dels tractaments sobre el valor nutritiu

Mòdul 8.  Dietètica
1. Dietètica: conceptes bàsics
2. Valoració de l'estat nutricional
3. Disseny, elaboració i seguiment de dietes
4. Nutrició i dietètica en estats fisiològics
5. Nutrició i dietètica en diferents estats patològics

Mòdul 9.  Dietes en col·lectivitats
1. Col·legis.
2. Residències d'ancians.
3. Hospitals i clíniques.
4. Restauració comercial
Veure més

Destinataris


  • Titulats universitaris, preferentment llicenciats en Biologia, Bioquímica, Química, Psicologia, Medicina, Farmàcia, Veterinària, Ciències de l'Educació, Psicopedagogia, Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, i Ciència i Tecnologia dels Aliments. 

  • Professionals relacionats amb la restauració per a col·lectivitats: hospitals, escoles, residències d'ancians, empreses de catering, cuines centrals.... 



Objetius


  • Conèixer els conceptes bàsics relacionats amb la fisiologia i metabolisme dels nutrients. 

  • Conèixer els efectes dels aliments en l'organisme i la salut de les persones. 

  • Actualitzar i ampliar els coneixements relacionats amb la composició d'aliments i els requeriments nutricionals. 

  • Proporcionar la capacitat metodològica necessària per al disseny i l'aplicació d'una dieta adequada a cada individu i col·lectivitat 

  • Detallar l'actuació de l'alimentació i nutrició en diferents alteracions patològiques 

  • Definir la seguretat alimentària i conèixer la legislació que la regeix. 

  • Analitzar els aspectes relatius a la prevenció i promoció de la salut. 

  • Estudiar el funcionament de les cuines centrals i la restauració diferida. 

  • Conèixer les noves tècniques de conservació i dels processos en l'elaboració d'aliments. 

  • Conèixer la influència dels processos tecnològics sobre el valor nutritiu dels aliments



Preu

1.600 €
Possibilitat de finançament.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Expert Universitari en nutrició i tecnologia dels aliments per colectividades

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb i del Centre relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Expert Universitari en nutrició i tecnologia dels aliments per colectividades