Grau en Biologia Humana

1247 Persones estan visitant aquest curs
Preu 1.801 €
Sol·licita informació
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Grau en Biologia Humana
Sol·licita informació
Grau
Oficial / homologat
Presencial
Barcelona
4 anys
Preu 1.801 €

Descripció

El grau en Biologia Humana està especialment dissenyat per permetre desenvolupar activitats professionals a la indústria farmacèutica i biotecnològica, als laboratoris clínics, a la recerca biomèdica o a l'ensenyament.

Els estudis de biologia humana es desenvolupen en un entorn biosanitari multidisciplinari, amb una gran sinergia amb els estudis de Medicina de la UPF-UAB.

Pràctiques

La formació pràctica dels estudiants és determinant en la titulació. Els estudis requereixen una gran dedicació per arribar a aconseguir els objectius d'aprenentatge de les habilitats pràctiques.

L'assistència a les pràctiques és un requisit imprescindible per superar les assignatures. A banda de les pràctiques vinculades a cada una de les assignatures, a la titulació està previst fer pràctiques professionals externes durant l'últim trimestre de la carrera, un espai on l'estudiant tindrà una preparació especial per abordar amb èxit la seva inserció professional. Aquestes pràctiques es poden desenvolupar en camps diversos, però principalment en el de la investigació biomèdica, els laboratoris d'anàlisis i la indústria sanitària o biotecnològica.

Treball de fi de grau

Es desenvoluparà en diverses àrees rellevants de la biomedicina i estarà dirigit per experts. Es complementa amb formació en competències per al postgrau i la inserció professional en sectors públics i privats de la biomedicina.

Estades a l'estranger

La Facultat anima els estudiants a fer estades acadèmiques o de recerca a l'estranger. A més a més dels programes d'intercanvi tradicionals (per exemple, Erasmus), el pla d'estudis preveu un trimestre de mobilitat per facilitar que l'estudiant que faci estudis en d'altres universitats (espanyoles o estrangeres) tingui un reconeixement acadèmic automàtic d'un nombre considerable de crèdits.

Així mateix, la Facultat fomenta estades de recerca durant els mesos d'estiu. Gairebé tots els estudiants que han cursat Biologia a la UPF han fet estades de recerca d'aquest tipus, majoritàriament a l'estranger.

Competències per a les quals et prepara el curs

Els futurs graduats adquiriran tant competències específiques relacionades amb la seva tasca professional com a biòlegs com competències genèriques necessàries per desenvolupar qualsevol activitat professional futura. Les competències específiques estan agrupades en nou àrees de coneixement: ciències bàsiques, ciències aplicades, bases moleculars i cel·lulars, biologia de l'organisme humà, salut humana, biologia d'organismes i sistemes, humanitats, procediments generals bàsics, i actituds, aspectes ètics i responsabilitats professionals. Respecte a les competències genèriques, als estudis de Biologia Humana es fomenten totes les recomanades per les autoritats educatives europees; però els graduats n'hauran d'acreditar cinc de molt rellevants: saber parlar en públic, escriure correctament, buscar informació, dominar les noves tecnologies i treballar en equip.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Metodologia

Els estudis de Biologia Humana es desenvolupen en un medi biosanitari en estreta relació amb els estudis de Medicina de la UPF i la UAB, i es caracteritzen per: La importància que es dóna a l'aprenentatge d'habilitats pràctiques. L'increment dels aprenentatges actius, en què l'estudiant té més implicació. Part de l'ensenyament es realitza amb el mètode d'aprenentatge basat en problemes. El foment d'hàbits de treball i d'estudi per a tota la vida. Un ensenyament tutoritzada en la qual cada estudiant té un professor guia al llarg de tota la carrera. L'ús de les noves tecnologies, en els processos educatius. Els estudis de Biologia Humana de la UPF han estat distingits per la Generalitat de Catalunya amb la distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària en tres ocasions, el 2002, 2005 i 2009, i pel Ministeri d'Educació i Ciència espanyol amb un premi nacional a la innovació docent en 2006.

Perspectives laborals

El grau en Biologia Humana va ser dissenyat considerant les necessitats socials, i està directament relacionat amb la futura inserció professional dels estudiants. La pràctica adquirida durant l'últim any de carrera, en què l'estudiant serà especialment format per inserir-se professionalment en el món del treball, repercutirà positivament en la seva inserció laboral immediata o en la seva incorporació a la formació de postgrau. El grau en Biologia Humana està especialment dissenyat per permetre als graduats desenvolupar l'activitat professional a la indústria farmacèutica i biotecnològica, als laboratoris clínics -on la xarxa pública de salut ocupa un lloc destacat- i al camp de la recerca biomèdica o de l'ensenyament.
Grau en Biologia Humana
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Campus i seus: Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Plaça de la Mercè, 10-12 08005 Barcelona
Sol·licita informació
X