Grau en Disseny i Innovació

Grau
Oficial / homologat
Presencial
4 anys
9660 €

Descripció

El Grau en Disseny i Innovació posa a la teva disposició totes les eines, coneixements i recursos necessaris perquè potenciïs al màxim les teves capacitats i aprenguis a utilitzar el disseny com a eina de reflexió i posicionament personal.
Creiem en el "fer" com a motor per al canvi i la innovació. Per això, el nostre model educatiu es basa en el treball per projectes on totes les disciplines coexisteixen i es combinen per obtenir resultats originals i disruptius.
Al Grau en Disseny i Innovació d'Elisava aprendràs a generar idees i superar reptes que conformin nous paradigmes i realitats. Pensem a l'Escola com un hub de connexions i, per això, fomentem i reforcem les relacions amb el teixit empresarial i institucional, els professionals del disseny i l'enginyeria i els nostres exalumnes i exalumnes; una xarxa de contactes nacionals i internacionals per realitzar pràctiques, participar en projectes o anar-te'n d'Erasmus.
 

Temari

El Grau en Disseny i Innovació es desenvolupa en quatre anys. El primer curs està format per assignatures de formació bàsica on s'introdueixen les diferents disciplines del disseny i descobriràs les eines d'expressió i comunicació que conformaran el seu llenguatge propi.
Al segon curs hauràs d'escollir la menció en què et voldràs especialitzar. Durant aquest any, adquiriràs les eines, coneixeràs els materials i integraràs les tècniques pròpies de la teva especialitat, així com les metodologies de disseny aplicades a projectes disciplinars.
Al tercer curs, podràs continuar aprofundint en la menció escollida o bé desenvolupar un perfil més global cursant assignatures d'altres mencions. També en aquest curs, podràs participar en projectes transversals, fer pràctiques curriculars o cursar un semestre en una universitat estrangera a través del programa Erasmus.
A l'últim curs, hauràs de desenvolupar dos projectes globals de caràcter multidisciplinar a més del Treball Fi de Grau (TFG) on demostraràs el teu posicionament personal davant del disseny a través d'un projecte que integri i demostri totes les competències que hauràs adquirit al llarg del Grau en Disseny i Innovació.
Per a més informació, consulteu el web de la Facultat.

Competències per a les quals et prepara el curs

? Definir el vostre posicionament personal del disseny a partir d'una visió social, mediambiental, política, ètica i estètica. ? Dissenyar escenaris per anticipar les necessitats del futur. ? Dialogar amb professionals d‟altres àmbits (tècnics, artístics, científics...), gestionant coneixements propis d‟altres disciplines de forma resolutiva. ? Experimentar amb materials, processos i tècniques per aportar valor al projecte de disseny. ? Desenvolupar projectes de disseny en diferents àmbits laborals, per compte propi o en qualsevol model empresarial o institucional. ? Comunicar de manera efectiva en cadascuna de les fases del projecte de disseny. ? Aplicar el coneixement dels diferents àmbits del disseny adaptats a l'evolució i les necessitats del context professional.

Destinataris

Perfil amb una gran curiositat intel·lectual i un interès per la comprensió de la complexitat del món. Tenim en compte les actituds personals relacionades amb les capacitats de representació, anàlisi, síntesi i comunicació, i creiem imprescindible posseir habilitats tecnicoartístiques, així com predisposició i ganes de treballar en equip. Així mateix, valorem l'interès per les arts belles, les humanitats i les ciències socials, així com la creativitat, la imaginació, la innovació i l'interès per l'aprenentatge continu.

Requisits

Fer la preinscripció universitària.

Prova d'accés

Als estudis de Grau d'Elisava s'hi accedeix principalment mitjançant la preinscripció universitària en qualsevol de les vies d'accés previstes.

Durada

4 cursos acadèmics

Objectius

El Grau en Disseny i Innovació posa a la teva disposició totes les eines perquè et converteixis en un dissenyador o dissenyadora capaç de resoldre problemes i satisfer les necessitats en la relació de l'individu amb el seu entorn, així com utilitzar el disseny com a eina de reflexió i posicionament personal.

Titulació obtinguda

Graduat/da en Disseny i Innovació, títol homologat expedit per la Universitat de Vic ? Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC).

Pràctiques

Pràctiques amb empreses i institucions internacionals sota la direcció de tutors que fan un seguiment constant.

Perspectives laborals

Disseny d'espais (espais interiors ? bars, restaurants, habitatges... ? disseny d'estands, exposicions, intervencions en espai públic, escenografia, muntatges efímers, aparadorisme). Disseny de producte i/o disseny industrial (mobiliari, il·luminació, automoció, packaging, objectes i accessoris, productes, sistemes i serveis). Disseny gràfic i comunicació visual (direcció d'art, imatge corporativa, disseny editorial, disseny web, disseny d'aplicacions, disseny d'informació, packaging, il·lustració, tipografia, senyalització). Disseny dexperiències interactives i interacció (disseny web, disseny audiovisual, multimèdia, experiència dusuari, disseny dinterfícies digitals, disseny de producte i entorns interactius). Educació i investigació en disseny (crítica, investigació, desenvolupament teòric i pedagògic del disseny).

Promocions

La Beca a l'Excel·lència Acadèmica d'Elisava és un tipus d'ajuda que pretén premiar el rigor i la progressió acadèmica dels estudiants cada any d'estudi. L'obtenció d'aquest ajut implica el 50% del cost del curs acadèmic de cada grau.
D'altra banda, els graus d'Elisava poden optar a la beca general del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports que tramita l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i Recerca de la Generalitat de Catalunya (AGAUR).
A més, l'estudiant de Grau té a la vostra disposició diverses bonificacions en funció de la seva situació personal/familiar.
 

Preu

9660 €
9660 euros

Borsa de treball

Sí. Es tracta d'un servei complet i àgil obert a tots els graduats de l'Escola. La borsa de treball estudia, classifica i dóna resposta a les demandes de les empreses

Professorat

Més de 700 professionals

Tipus d'avaluació

Contínua

Lloc on s'imparteix el curs

Elisava (La Rambla 30-32, Barcelona)

Horari

Matí
Grau en Disseny i Innovació
Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona
Campus i seus: Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona
Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona
La Rambla 30-32 08002 Barcelona
Cursos més populars
X