Grau en Economia

1052 Persones estan visitant aquest curs
entre 1.000 € i 2.500 €
Sol·licita informació
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Grau en Economia
Sol·licita informació
Grau
Oficial / homologat
Presencial
Barcelona
240 crèdits
entre 1.000 € i 2.500 €

Descripció

Jo, la Pompeu perquè...
 
Compta amb l'extraordinari potencial dels estudiants -que es caracteritzen per  un elevat nivell acadèmic i un alt índex d'internacionalització (hi ha alumnes d'intercanvi de 70 països)-, que dóna capacitat de relació i d'amistat i contactes professionals arreu del món.
Té professors procedents de 20 països, capdavanters en la recerca a Europa i, al mateix temps, molt rellevants al país, que fan que el Departament d'Economia i Empresa sigui reconegut com un referent internacional.
Imparteix més del 50% de la docència en anglès, excepte pel que fa al grau en International Business Economics en què la docència és integrament en anglès.
Fa intercanvis amb les millors universitats del món; un total de 119 institucions reben 250 alumnes de la Facultat cada any, i inclou una àmplia oferta de pràctiques en empreses (més de 300 cada curs).
Els cinc títols de grau de la Facultat ocupen la primera posició d'Espanya en els rànquings Indicadores Sintéticos del Sistema Universitario Español 2013 (ISSUE) i Las 50 carreras 2013 d'El Mundo; la novena a Europa en el The Tilburg University Top 100 Worldwide Economics Schools Research Ranking 2008-2012, i la trenta-vuitena al món en els QS World University Rankings 2013. 

Presentació
Per esdevenir un bon professional en l'àmbit de l'economia i l'empresa és imprescindible un bon domini de les matemàtiques. Per això, es recomana vivament que tots els estudiants que vulguin estudiar graus d'Economia i Empresa a la Universitat Pompeu Fabra cursin les Matemàtiques del Batxillerat de Ciències i Tecnologia i, en qualsevol cas, que es presentin a les proves d'accés a la universitat (PAU), tant a la prova de Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials com a la prova de Matemàtiques aprofitant les eleccions disponibles a les dues fases de les PAU.
 
El nostre compromís és que cada estudiant que decideix cursar la carrera universitària a la nostra facultat pugui desenvolupar al màxim les seves capacitats. Això es concreta en una sèrie d'oportunitats que fan que l'estudiant estigui motivat per formar-se amb una actitud activa, utilitzant les eines del campus virtual per al seu autoaprenentatge.

Temari

Durant el primer any de la carrera s'imparteixen assignatures bàsiques i obligatòries, com ara Matemàtiques, Introducció al Dret de l'Empresa o Introducció a la Comptabilitat Financera, entre d'altres, que són fonamentals per conèixer l'economia i l'empresa.
 
Durant el segon any s'aprofundeix en les diferents àrees: microeconomia, macroeconomia, probabilitat, estadística, econometria i anàlisi comptable, entre d'altres.
 
Durant el tercer i el quart any l'estudiant ha de cursar un total de 120 crèdits, tant d'assignatures obligatòries de l'àrea d'economia (Economia Internacional, Sector Públic i Organització Industrial, entre d'altres) com d'assignatures optatives de les diferents àrees de l'economia i l'empresa.
 
Tant al final del primer cicle com al final del segon hi ha definits crèdits de síntesi dels progressos assolits; en el tercer trimestre de segon curs és el Seminar Paper (5 crèdits) i en el quart curs, el Treball de Fi de Grau (6 crèdits).
 
S'ofereixen dos programes de doble titulació: el grau en Dret i Administració i Direcció d'Empreses i el grau en Dret i Economia, que permeten obtenir les dues titulacions en cinc anys i un trimestre.
 
Itineraris
En la carrera no es defineixen itineraris, ja que un dels objectius principals del pla d'estudis és permetre la màxima flexibilitat mitjançant un nombre important de crèdits d'assignatures optatives. Això permetrà a l'estudiant ampliar i aprofundir els seus coneixements en aquelles àrees en què vulgui especialitzar-se.

Estades a l'estranger
Els estudiants poden fer opcionalment una estada a l'estranger mitjançant els programes de mobilitat universitària. Els crèdits de mobilitat universitària (màxim 40) es poden computar com a crèdits optatius o bé, sempre que hagin estat prèviament reconeguts, com a crèdits obligatoris de tercer i quart curs o del treball de fi de grau.
 

Competències per a les quals et prepara el curs

Desenvolupar la capacitat de raonament autònom. Tenir consolidats hàbits d'autodisciplina, d'autoexigència i de rigor. Ser capaços de treballar en equip.

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Català, castellà i anglès (depenent de l'assignatura). Entre el tercer i el quart curs els estudiants han de cursar 30 crèdits obligatoris en anglès

Durada

4 cursos acadèmics

Objectius

El grau en Economia proporciona els coneixements tant teòrics com pràctics que permeten analitzar acuradament la realitat econòmica que ens envolta. Els graduats en Economia per la UPF han de ser capaços d'entendre la interrelació entre economia i societat, de pensar en els problemes econòmics des de la perspectiva global i en la seva resolució a escala local; han de poder relacionar els diferents aspectes que configuren un sistema econòmic; han de saber valorar les implicacions derivades de les decisions de política econòmica, i han de saber donar resposta a la problemàtica econòmica que planteja la societat en general i les diferents unitats que hi interactuen, com poden ser les institucions, les empreses privades o els diferents sectors econòmics.

Titulació obtinguda

Grau en Economia

Pràctiques

Les pràctiques externes són opcionals, tenen un valor màxim de 14 crèdits optatius i poden fer-se a tercer o a quart curs.

Perspectives laborals

Analista de mercat Analista de polítiques públiques Analista econòmic Analista financer Analista monetari Consultor sectorial (finances, assegurances, activitats no lucratives) Direcció d'organismes i d'institucions econòmiques Dissenyador de mecanismes i d'assignacions institucionals Economista de l'Estat Estadístic aplicat, serveis d'estudis de banca Expert en cooperació econòmica Expert en avaluació econòmica de projectes Expert en regulació de la competència Expert en tècniques quantitatives per a la gestió Serveis d'estudis

Horari

La dedicació als estudis és de jornada completa. En general, l'estudiant rebrà setmanalment dues hores de teoria i una de seminaris per assignatura.
Grau en Economia
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Campus i seus: Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Plaça de la Mercè, 10-12 08005 Barcelona
Sol·licita informació
X