Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Grau en Enginyeria Biomèdica

Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Grau
Presencial
Oficial / Homologat
4 Anys
2.512,23 €

Descripció


Jo, la Pompeu perquè...


 


Sabré descriure i analitzar l'estructura i la funció de l'organisme humà i dels seus òrgans i aparells, així com les alteracions més freqüents.


Podré analitzar i relacionar els fonaments biològics de l'estructura i la funció dels éssers vius, i de les bases moleculars i cel·lulars de la malaltia.


Podré dissenyar i implementar solucions tecnològiques relacionades amb l'adquisició, el processament, el modelatge, la visualització i la interpretació de variables i senyals biològics, fisiològics i clínics que contribueixen als processos de prevenció, diagnòstic, tractament i rehabilitació.


Podré comprendre els principals mecanismes fisiopatològics i modelar computacionalment els diversos sistemes orgànics del cos humà.


Comprendré i sabré diferenciar les diverses tècniques i sistemes d'adquisició de senyals i imatges biomèdics capaços d'aportar informació estructural i/o funcional sobre els diversos processos biològics i fisiològics.


Sabré utilitzar les eines i els sistemes de producció biotecnològica i farmacèutica.
Presentació
El grau en Enginyeria Biomèdica proporciona una formació àmplia i sòlida en àrees com la tecnologia, les ciències físico-químiques i la biomedicina, que capacita per exercir la professió en projectes en què s'apliquin principis tècnics d'enginyeria als camps de la medicina i la biologia, i també dirigir-los. A més, té una orientació cap al modelatge computacional, fisiològic i biològic que permet cursar itineraris optatius centrats en la biologia de sistemes, les neurociències, el sistema cardiovascular i l'aparell locomotor.


 


El desenvolupament de la professió d'enginyer biomèdic se centra fonamentalment en l'aplicació de tecnologies computacionals per comprendre, diagnosticar i tractar malalties humanes, així com en el disseny i la construcció de productes sanitaris. A més, la formació en Enginyeria Biomèdica proporciona una base sòlida per a la recerca i el desenvolupament en l'àmbit de la biologia sintètica i les seves aplicacions en camps com la biomedicina o les aplicacions mediambientals, entre d'altres.


 


Estades a l'estranger


El pla d'estudis preveu fer estades a l'estranger, amb caràcter optatiu, a partir de tercer curs.


Veure més

Competències per a les que et prepara el curs

En acabar els estudis els graduats tindran una formació interdisciplinària que els ha de permetre integrar-se en equips professionals

Idiomes en què s'imparteix

Català, castellà i anglès (depenent de l'assignatura). Les assignatures de tercer i quart curs s'imparteixen en anglès.

Horari/Torn

Les classes s'impartiran al matí i a la tarda en tots els cursos

Places

40

Durada

de septembre a juny

Objectius

La principal característica i novetat d'aquests estudis és que aporten una formació que combina estretament assignatures de l'àmbit de l'enginyeria i la ciència amb una sòlida formació bàsica en biologia i fisiologia. Aquest enfocament permet dotar els estudiants d'un coneixement integrat dels sistemes biològics i dels seus principis de disseny.
El rol central del modelatge (computacional) d'organismes i sistemes en aquests estudis respon a la perspectiva i a la necessitat de formar professionals que puguin integrar coneixements diversos i que siguin alhora capaços d'analitzar i d'interpretar dades experimentals, de descobrir nous mecanismes i principis biològics i fisiològics, i de predir l'evolució fisiopatològica d'alteracions en l'homeòstasi d'aquests sistemes o les derivades d'accions terapèutiques.

Titulació obtinguda

Grau en Enginyeria Biomèdica

Perspectives laborals

Els enginyers biomèdics poden treballar en les universitats, en la indústria, en els hospitals, en les instal·lacions de recerca de les institucions educatives i mèdiques, en l'ensenyament i en agències reguladores. Sovint compleixen una funció de coordinació o interconnexió, i utilitzen la seva experiència aplicada tant en el camp científico-tècnic com en el camp clínico-biomèdic.
Òrgans artificials (audiòfons, marcapassos, ronyons i cors artificials, oxigenadors de sang, vasos sanguinis sintètics, articulacions, braços i cames).
Monitoratge automàtic del pacient (durant la cirurgia o en cures intensives; persones sanes en ambients inusuals, com els astronautes a l'espai o els bussos sota l'aigua a gran profunditat).
Sensors de química de la sang (potassi, sodi, O2, CO2 i PH).
Dispositius terapèutics i quirúrgics avançats (sistema de làser per a la cirurgia ocular, dosatge automàtic d'insulina, etc.).
Aplicació de sistemes experts i d'intel·ligència artificial a la presa de decis

Preu

2.512,23 €

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Grau en Enginyeria Biomèdica

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Grau en Enginyeria Biomèdica