Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Grau
Presencial
Oficial / Homologat
4 Anys
  • Barcelona
2.286,63 €

Descripció


El Grau Obert és una nova manera d'accedir a la UPF, per la qual els estudiants es matriculen en aquesta universitat sense la necessitat d'haver d'optar per un grau en concret.


 


Aquest grau neix de la voluntat de la UPF d'oferir un model innovador de docència i d'aprenentatge encara més personalitzat: un tutor acadèmic acompanya i orienta l'estudiant en el procés de tria del grau que obtindrà en finalitzar els seus estudis.


 


Així, l'estudiant, amb l'assessorament i la tutorització d'un professor, explorarà diferents àmbits disciplinaris per articular un itinerari propi, d'acord amb els seus interessos acadèmics i professionals.


 


Durant quatre trimestres l'estudiant pot cursar assignatures de diferents graus de la UPF. En el tercer o quart trimestre, ja haurà de triar definitivament el grau -exclosos els graus interuniversitaris i els dels centres adscrits a la UPF- del qual es vol graduar quan acabi els seus estudis.


Veure més

Temari del curs

Característiques dels estudis
 
En primer lloc, el tutor orientarà l'estudiant en la tria d'assignatures dels tres o quatre primers trimestres dels estudis i, en segon lloc, en l'elecció del grau de sortida.
 
Les assignatures que l'estudiant haurà de cursar durant aquests trimestres han de correspondre al primer i al segon curs de qualsevol dels graus de la UPF, exclosos els graus interuniversitaris i els dels centres adscrits a la UPF.
 
El primer any, l'estudiant admès al programa s'ha de matricular obligatòriament d'un nombre de crèdits equivalent a un primer curs de qualsevol grau; és a dir, de 60 crèdits.
 
L'estudiant podrà cursar assignatures de dos o tres graus, de disciplines diverses i, el primer any, els crèdits escollits no poden suposar més d'un 70% dels crèdits d'un mateix grau.
 
Accés
 
1. Accés al Grau Obert
L'accés al Grau Obert s'ha de fer mitjançant la preinscripció universitària ordinària, que compta amb una opció específica amb places per a l'accés "Grau Obert UPF".
 
2. Accés al grau de sortida
Un cop matriculat en el programa, durant el tercer o el quart trimestre, l'estudiant escollirà un grau en concret entre l'oferta de graus de la UPF -excloent els graus interuniversitaris i els dels centres adscrits a la UPF-, i aquesta serà la titulació que obtindrà en finalitzar els seus estudis, al cap de 4 anys o al cap de 4 anys més un o dos trimestres, segons l'itinerari personal de cada estudiant.
 
La UPF garanteix a l'estudiant admès una plaça en el grau de la seva preferència, sempre que la seva nota d'admissió a la Universitat hagi estat igual o superior a la nota mínima d'admissió de la seva via d'accés a aquells estudis en l'any en què va ser admès al Grau Obert. També es tindrà en compte el rendiment acadèmic obtingut durant el primer any dels estudis a la UPF i l'afinitat de les assignatures cursades amb el grau elegit, entre altres requisits.
 
Documents previs a la matriculació
 
Abans de matricular-se, l'estudiant ha d'escriure al coordinador acadèmic del Grau Obert una carta de motivació que expliqui les raons per les quals vol cursar aquest programa. També ha d'enviar una breu descripció dels ensenyaments i dels àmbits disciplinaris en els quals està interessat, perquè el tutor pugui orientar-lo sobre les assignatures i els itineraris que seran més adequats per a ell.
Veure més

Requisits

Els requisits d'accés i d'admissió al Grau Obert són els mateixos que els de qualsevol altre grau de la UPF.

Places

20

Durada

4 anys acadèmics (240 ECTS) en funció del grau escollit

Titulació obtinguda

Quan l'estudiant hagi completat el pla d'estudis del grau de destinació, obtindrà el títol del grau corresponent.

Preu

2.286,63 €

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Grau Obert UPF

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos