Máster en Bioinformática per les ciencies de la salut

Màster oficial
Presencial
Barcelona
Consulteu el preu

Descripció

objectius

El programa té com a objectiu formar professionals amb coneixements i habilitats orientats cap al desenvolupament de noves estratègies computacionals i sistemes informàtics d'utilitat en la investigació biomèdica i la pràctica sanitària, posant especial èmfasi en els sistemes informàtics relacionats amb la R + D de medicaments i amb les aplicacions sanitàries de les tecnologies òmiques.

Destinataris

Criteris d'admissió i selecció o valoració de mèrits
La bioinformàtica és una ciència interdisciplinària i el perfil d'accés de l'alumnat és molt ampli. Per tant, inclou estudiants de ciències de la salut i de la vida, estudiants d'enginyeries o ciències exactes i estudiants de ciències experimentals no biològiques

Idiomes en els quals s'imparteix

Inglés

Promocions

Competències
Aquest màster es fonamenta en cinc grans àrees de contingut:

Bioinformàtica del Genoma: anàlisi, alineació, comparació i anotació automàtics de seqüències biològiques, anàlisi de l'evolució i la variació de genomes, bases de dades de biologia molecular.
Bioinformàtica Estructural: introducció als mètodes experimentals usats en la determinació estructural de biomolècules, predicció ab initio i per homologia d'estructures de proteïnes, simulació de sistemes biomoleculars, incloent prediccions energètiques i d'interacció entre molècules.
Biologia de sistemes computacional: descripció de xarxes biològiques i modelatge de xarxes gèniques, metabòliques i de proteïnes. Anàlisi dels conjunts massius de dades resultants de les tecnologies òmiques.
Farmacoinformática: gestió de biblioteques moleculars i el seu cribratge virtual, disseny de fàrmacs assistit per ordinador i modelatge quantitatiu de les relacions estructura-activitat (QSAR i 3 D-QSAR /).
Informàtica Biomèdica: sistemes d'informació clínic-sanitaris, anàlisi d'imatges biomèdiques, estudi de les relacions genotip-fenotip i sistemes informàtics d'ajuda a la presa de decisions sanitàries.

A més d'aquestes àrees especialitzades, el màster inclou formació en temes horitzontals d'interès general com algorísmia i programació, gestió i anàlisi de dades, mineria de textos, i nocions de bioètica i protecció de dades aplicades a la bioinformàtica.
Máster en Bioinformática per les ciencies de la salut
Facultat de Biologia (UB)
Campus i seus: Facultat de Biologia (UB)
Facultat de Biologia (UB)
Av.Diagonal, 645 08028 Barcelona
Cursos més populars
X