Facultat de Biologia (UB)

Máster en Bioinformática per les ciencies de la salut

Facultat de Biologia (UB)

Descripció

objectiusEl programa té com a objectiu formar professionals amb coneixements i habilitats orientats cap al desenvolupament de noves estratègies computacionals i sistemes informàtics d'utilitat en la investigació biomèdica i la pràctica sanitària, posant especial èmfasi en els sistemes informàtics relacionats amb la R + D de medicaments i amb les aplicacions sanitàries de les tecnologies òmiques.


Veure més

Destinataris


Criteris d'admissió i selecció o valoració de mèrits

La bioinformàtica és una ciència interdisciplinària i el perfil d'accés de l'alumnat és molt ampli. Per tant, inclou estudiants de ciències de la salut i de la vida, estudiants d'enginyeries o ciències exactes i estudiants de ciències experimentals no biològiques


Veure més

Idiomes en què s'imparteix

Inglés

Places

20

Promocions

Competències

Aquest màster es fonamenta en cinc grans àrees de contingut:Bioinformàtica del Genoma: anàlisi, alineació, comparació i anotació automàtics de seqüències biològiques, anàlisi de l'evolució i la variació de genomes, bases de dades de biologia molecular.

Bioinformàtica Estructural: introducció als mètodes experimentals usats en la determinació estructural de biomolècules, predicció ab initio i per homologia d'estructures de proteïnes, simulació de sistemes biomoleculars, incloent prediccions energètiques i d'interacció entre molècules.

Biologia de sistemes computacional: descripció de xarxes biològiques i modelatge de xarxes gèniques, metabòliques i de proteïnes. Anàlisi dels conjunts massius de dades resultants de les tecnologies òmiques.

Farmacoinformática: gestió de biblioteques moleculars i el seu cribratge virtual, disseny de fàrmacs assistit per ordinador i modelatge quantitatiu de les relacions estructura-activitat (QSAR i 3 D-QSAR /).

Informàtica Biomèdica: sistemes d'informació clínic-sanitaris, anàlisi d'imatges biomèdiques, estudi de les relacions genotip-fenotip i sistemes informàtics d'ajuda a la presa de decisions sanitàries.A més d'aquestes àrees especialitzades, el màster inclou formació en temes horitzontals d'interès general com algorísmia i programació, gestió i anàlisi de dades, mineria de textos, i nocions de bioètica i protecció de dades aplicades a la bioinformàtica.

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Máster en Bioinformática per les ciencies de la salut

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Máster en Bioinformática per les ciencies de la salut