Màster en Disseny de Mobiliari

1036 Persones estan visitant aquest curs
Preu 8.500 €
Sol·licita informació
Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona
Màster en Disseny de Mobiliari
Sol·licita informació
Màster
Presencial
Barcelona
60 crèdits
Preu 8.500 €

Descripció

Al Màster en Disseny de Mobiliari es desenvolupen de manera específica les pràctiques professionals que configuren un ofici, el de moblista o dissenyador de mobles. Aquesta disciplina té unes particularitats que la diferencien d'altres especialitats en disseny. Exigeix el coneixement d'un llenguatge i unes referències pròpies que s'han anat desenvolupant i depurant al llarg del temps i que ens han permès resoldre amb solvència els objectes que configuren el nostre entorn domèstic o laboral.

Aquesta immersió en la realitat del moble, del present i del passat,ens obre les portes a la realitat industrial d'un sector que avui és un dels referents en la producció d?'objectes d'avantguarda, amb modes i tendències pròpies, nous materials i tecnologies que ens permeten avançar i innovar, tot proposant productes que millorin la qualitat del nostre entorn.

El màster identifica i connecta amb els diversos perfils professionals del sector. Les tasques i projectes per desenvolupares basen en propostes realistes. El professorat encarregat de l'assessorament i el seguiment dels projectes es compon de professionals del sector, i els diversos conferenciants i les visites programades responen a aquest mateix esperit.

El màster està estructurat en dos postgraus que ens aporten una visió de conjunt de les diverses realitats del sector. En primer terme, el vessant que ens és més proper,el del moble a mida o per a la llar, i en segon terme, el més industrial, el del moble de contract per a instal·lacions o col·lectivitats.

Temari

3a edició. Octubre de 2013: el títol de Màster en Disseny de Mobiliari s'obté cursant el
Diploma de Postgrau en Disseny de Mobiliari per a Col·lectivitats, Contract i Urbà, d'octubre de 2013 a febrer de 2014, i el Diploma de Postgrau en Disseny de Mobiliari per a l'Hàbitat, de març a juliol de 2014.

4a edició. Març de 2014: el títol de Màster en Disseny de Mobiliari s'obté cursant el Diploma de Postgrau en Disseny de Mobiliari per a l'Hàbitat, de març a juliol de 2014, i el Diploma de Postgrau en Disseny de Mobiliari per a Col·lectivitats, Contract i Urbà, d'octubre de 2014 a febrer de 2015.

Diploma de Postgrau en Disseny de Mobiliari per a Col·lectivitats, Contract i Urbà

En aquest Postgrau s'aborden específicament els aspectes que tenen a veure amb el moble de producció industrial orientat a equipar espais per a col·lectivitats, ja siguin públics o privats.

Es tracta, en definitiva, de resoldre objectes mobles que ajudin a crear les condicions per desenvolupar activitats essencials fora de l'àmbit domèstic, com  poden ser auditoris, aularis, oficines, hotels i espais de restauració, instal·lacions esportives, espai urbà, etc.

El Postgrau està estructurat amb els següents mòduls:

El moble i l'espai de treball
Tipologies, àrees de treball i de representació, el sentit simbòlic del moble en l'espai de treball, espais d'espera i recepcions, cadires tècniques, la indústria auxiliar, materials i tècniques de fabricació, ergonomia del seient, els sistemes per taules de treball i d'arxiu.

El moble i l'espai per a restauració, allotjament i residencial
Tipologies, àrees de recepció i acollida, l?equipament a mida, el moble a hotels i espais residencials, usos i tipologies adaptades de l?entorn domèstic. El teixit tècnic en el contract.

El moble i l'espai urbà
Tipologies, materials i manteniment, el projecte a mida, el moble com a organitzador del espai públic, elements singulars.

El moble als nous espais públics polivalents
Els grans espais per a actes i espectacles públics requereixen de productes amb garanties que siguin versàtils i que, alhora, donin resposta a la creixent demanda d'espais polivalents. Aquests productes incorporen prestacions inèdites que s'integren a mida en el projecte arquitectònic.

Il·luminació
Diverses estratègies de mercat per resoldre les necessitats d'il·luminació en l'espai de treball.
Il·luminació i espai urbà, la llum com a senyalística.

Materials i Tecnologies
Processos avançats i recerca de nous materials per generar innovació i productes competitius que assoleixin les exigents condicions ambientals de treball.

Sostenibilitat i Ecodisseny
Com s'integren aquests paràmetres en el procés de disseny de nous productes, criteris a tenir en compte a l'hora de projectar un nou moble. Normativa i certificacions internacionals de referència.

Diploma de Postgrau en Disseny de Mobiliari per a l'Hàbitat

El programa planteja la disciplina del disseny de mobiliari domèstic industrial i a mida des d'una perspectiva especialitzada que fa referència a un coneixement històric del moble com a objecte social i cultural.

Aquest postgrau s'estructura a partir dels següents mòduls:

Introducció històrica del moble com a motor d'innovació
Introducció històrica del moble estructurada a partir dels diferents perfils professionals que en cada moment han tingut la responsabilitat de dissenyar i manufacturar el moble.

Introducció tipològica. Treball de recerca per tal de descobrir l'àmplia varietat i riquesa tipològica com a territori de reflexió i investigació de noves solucions a aplicar en el disseny del moble contemporani.

El moble domèstic
Anàlisi del panorama actual de la producció de mobiliari contemporani, amb un acurat estudi de fabricants i editors de referència. Fires sectorials a Europa, les tendències en el món del moble i nous canals de venda i distribució. Visita a showrooms, xerrades amb industrials i dissenyadors de mobiliari que aportin una visió de conjunt del panorama actual.

El moble a mida
La oferta de mercat sovint no recull necessitats específiques que han de ser resoltes d'una manera determinada. Anàlisi de com es desenvolupa un moble a mida, limitacions i oportunitats. El moble d'edició limitada.

Criteris constructius, materials i tecnologies
Recorregut pels materials i derivats de la fusta com a matèria primera. Els taulells. Tipus, característiques i mides comercials. La xapa decorativa. Revestiments sintètics, nous materials derivats de la fusta.
Altres materials: el moble en plàstic, el metall, anàlisi a partir d'exemples pràctics, materials de nova generació o d?altres sectors, noves aplicacions.
Les indústries auxiliars: Els ferratges, components per a construcció de mobles.
El disseny de mobles entapissats, el moble entapissat injectat, la indústria auxiliar en tapisseria.

Projectes
Són el focus principal de la nostra proposta. El gruix dels continguts tenen una relació directa i son d'aplicació en el desenvolupament dels projectes de cada Postgrau. La majoria de les propostes estan plantejades en contacte directe amb el client i es corresponen a escenaris i necessitats reals.

Destinataris

  • Graduats Superiors en Disseny.
  • Enginyers Industrials.
  • Enginyers Tècnics en Disseny Industrial.
  • Arquitectes.
  • Llicenciats en Belles Arts.
  • Professionals amb experiència acreditada en aquest camp d'activitat.

Requisits

Fer la preinscripció a través de la web d'ELISAVA

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Castellà

Durada

Properes edicions: Setembre 2014 - Juliol 2015. Febrer 2015 - Febrer 2016.

Objectius

Assolir un coneixement avançat del sector i identificar els fabricants i dissenyadors de referència, així com les línies o tendències actuals, per anticipar els escenaris i usos del futur, etc.

Titulació obtinguda

Màster en Disseny de Mobiliari, títol expedit per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

Pràctiques

ELISAVA disposa d'una Borsa de pràctiques per els alumnes i disposen d'un Servei de Borsa de treball per els estudiants antics.

Preu

Preu 8.500 €
Els membres de l'Associació d'Antics Alumnes de l'Escola gaudiran d'un 15% de rebaixa.

Borsa de treball

Professorat

RICARD FERRER Dissenyador de producte per ELISAVA i la “Llotja”, Escola d'Arts Aplicades i Oficis Artístics de Barcelona, BA Top-Up in Design per la Universitat de Southampton i la Winchester School of Arts. Professor a ELISAVA i director del Màster en Disseny de Mobiliari.

Lloc on s'imparteix el curs

ELISAVA Escola Superior de Disseny e Enginyeria de Barcelona (La Rambla 30-32)

Horari

dimarts, dimecres i divendres, de 17h a 21.15h
Màster en Disseny de Mobiliari
Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona
Campus i seus: Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona
Elisava Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona
La Rambla 30-32 08002 Barcelona
Sol·licita informació
X