Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Màster en Estudis Internacionals sobre Mitjans, Poder i Diversitat

Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Màster
Presencial
Oficial / Homologat
60 Crèdits
3.301,8 €

Descripció

El màster universitari en Estudis Internacionals sobre Mitjans, Poder i Diversitat ofereix l'oportunitat d'estudiar i d'investigar el paper dels mitjans de comunicació en la construcció, representació i reconeixement de la diferència i de la diversitat a través dels col·lectius considerats com a més vulnerables. El programa ofereix una mirada transversal i crítica des de diferents perspectives de les ciències socials sobre les estructures de poder existents darrere les pràctiques comunicatives (tant periodístiques com persuasives o d'influència) i que impacten en els processos socials relacionats amb la diferència i la diversitat, els reflecteixen i hi interaccionen.

Els mitjans de comunicació tenen un paper cabdal en la construcció de l'imaginari moral de les societats i, per tant, en la representació de l'altre i de la seva diferència. Per aquest motiu, l'estudi de l'alteritat des de la comunicació social constitueix actualment un dels àmbits d'investigació amb més projecció internacional, tant pel seu caràcter pioner com per la seva naturalesa multidisciplinària i la seva riquesa de perspectives (estudis culturals, economia política de la comunicació i ètica de la mediació).
Veure més

Competències per a les que et prepara el curs

Identificar el rol de la comunicación en los procesos que afectan a la diversidad social y la diferencia, con especial atención a los fenómenos en los que están implicados los colectivos más vulnerables.

Conocer la multiplicidad de manifestaciones de la diversidad con las que conviven las sociedades actuales, y sus interrelaciones con los medios de comunicación (políticas de comunicación, prácticas comunicativas e industrias de la comunicación).

Abordar los fenómenos relacionados con la diversidad y la comunicación de la misma desde contextos interculturales comparados, que permitan reconocer y comprender las diferentes formas de expresión y de comprensión de la diferencia que conviven actualmente.

Reconocer, comprender y aplicar las teorías, metodologías y conceptos clave de la investigación de vanguardia hoy en día en comunicación de la diferencia y la diversidad.

Diseñar y ejecutar un proyecto investigador sobre comunicación de la diferencia y la diversidad.

Destinataris

Llicenciats o graduats universitaris, preferentment en un grau de comunicació (Periodisme, Comunicació Audiovisual, Publicitat i Relacions Públiques, etc.). També poden optar al màster altres graduats de qualsevol àmbit de les humanitats, les ciències socials i les ciències jurídiques, així com de les ciències de la salut o de les tecnologies.

Requisits


  • Títol universitari oficial de grau, llicenciat o equivalent. Tenen preferència els titulats a l'àrea de comunicació i a qualsevol àrea de les ciències socials, les ciències jurídiques i les humanitats que vulguin realitzar la seva carrera professional en els mitjans de comunicació, gabinets de comunicació d'organismes internacionals, organismes no governamentals o organismes governamentals de tots els nivells.

  • Expedient acadèmic de la formació oficial acreditada, amb la nota mitjana, de la universitat d'origen.

  • Un curriculum vitae en català, espanyol o anglès.

  • Escrit de presentació d'una extensió màxima de dues pàgines, en anglès, en el qual el candidat exposi la seva adequació al perfil del màster i els seus objectivos.

  • Acreditació de nivell B.2 d'anglèsVeure més

Idiomes en què s'imparteix

Anglès

Horari/Torn

Horari de tarda

Places

30

Perspectives laborals

Accedir a un programa de doctorat.
Iniciar una carrera de recerca en un gabinet, laboratori o institut privat o públic.
Incorporar-se a una carrera professional de l'àmbit de la comunicació.
Incorporar-se a un organisme governamental o no governamental nacional o internacional per exercir tasques de comunicació.

Preu

3.301,8 €
Estudiants UE: 3.301,8 ? | Estudiants no UE: 4.639,8 ?

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Màster en Estudis Internacionals sobre Mitjans, Poder i Diversitat

Per contactar has d'acceptar la política de privacitat
Enviant aquest formulari accepteu rebre informació periòdica d'Educaweb relacionada amb aquests cursos.
També et recomanem aquests cursos

Màster en Estudis Internacionals sobre Mitjans, Poder i Diversitat