Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Màster Universitari en Assessorament Genètic

Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Màster
Presencial
Oficial / Homologat
  • Barcelona
13.400 €

Descripció

Amb el Màster universitari en Assessorament Genètic aprendràs a informar els pacients sobre malalties genètiques i a assessorar-los en temes de planificació familiar que hi estiguin relacionats (entendre'n l'herència, conèixer el risc de transmetre-les a la descendència, etc.).

Durant el màster rebràs formació especialitzada en genètica (genètica molecular, genètica del càncer, citogenètica, etc.) i en psicologia per poder proporcionar als pacients i a les famílies la informació i el suport necessaris per prendre les millors decisions. A més, assessoraràs els pacients i les famílies sota la supervisió de genetistes i doctors experts. El curs se centra en l'aprenentatge basat en problemes i s'estructura entorn a pràctiques clíniques i de laboratori.

El Màster universitari en Assessorament Genètic és l'únic curs d'Espanya acreditat oficialment per la Junta Europea de Genètica Mèdica per formar consultors genètics professionals. S'adreça principalment a graduats en ciències (Biologia, Química, Bioquímica, Farmacèutica o Medicina). Els estudiants de Psicologia i Infermeria que hi estiguin interessats hi podran accedir després de fer un curs de formació addicional.
Veure més

Temari del curs

  1. Perquè és l'únic màster per a la formació professional d'assessors genètics a Espanya acreditat per la Secció d'Assessors del Consell Europeu de Genètica Mèdica. La teva titulació final estarà reconeguda a Espanya i Europa, amb programes equivalents als reconeguts pel consell dels EUA i el Canadà, i et facilitarà poder treballar tant a la sanitat pública com en empreses privades.
  2. Perquè aborda l'assessorament genètic d'una manera integral i aporta una gran formació pràctica: aplicaràs la formació teòrica mitjançant sessions d'ABP (aprenentatge basat en problemes) i jocs de rol, en les pràctiques de laboratori assistencial i en les 500 hores d'entrenament clínic obligatòries.
  3. Per l'excel3lència de les seves instal·lacions (el màster s'imparteix al campus del Mar, annex al PRBB) i dels centres assistencials col·laboradors en què els nostres alumnes fan les pràctiques: Hospital Clínic, de la Vall d'Hebron i del Mar (Barcelona), Parc Taulí (Sabadell), etc.
  4. Pel seu excel·lent equip docent, format per professors i investigadors de la Universitat Pompeu Fabra i d'altres universitats reconegudes, assessors genètics titulats, i altres professionals de renom dels hospitals participants i del CIBERER (Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Rares).
  5. Pel grau de satisfacció elevat dels seus exalumnes (el 100% dels exalumnes el recomanaria) i per la necessitat creixent de professionals que té aquest sector
Veure més

Destinataris

Adreçat a graduats en Ciències (Biologia, Química, Bioquímica, Farmàcia, Medicina o Psicologia) i en Infermeria. El nombre de participants és menor de 20 i està determinat en funció de la capacitat formativa dels centres, limitada fonamentalment per la gran formació pràctica del programa i la necessitat del contacte directe supervisat amb el pacient.

Metodologia

Els màsters, postgraus i cursos presencials de la UPF Barcelona School of Management combinen la participació activa de l'estudiant amb l'aprenentatge de conceptes teòrics i pràctics. Aquest tipus d'aprenentatge es centra en la discussió i resolució de casos pràctics a l'aula, així com en l'aplicació pràctica en situacions reals dels coneixements adquirits. Els programes presencials utilitzen un entorn virtual, l'Aula Global, com a espai de continuïtat entre les sessions presencials.

Idiomes en què s'imparteix

Espanyol

Tipus d'avaluació

Es realitzen avaluacions objectives de totes les àrees d'aprenentatge, entre elles, les classes teòriques, l'ABP i pràctiques d'ordinador, les pràctiques de laboratori i les pràctiques clíniques

Horari/Torn

De dilluns a dijous, de 16.00 a 19.00 h (classes teòriques i ABP). Les pràctiques clíniques i de laboratori, de 9.00 a 14.00 h a coordinar amb els grups receptors.

Lloc on s'imparteix el curs

Barcelona School of Management

Preu

13.400 €

Sí, m'interessa

conèixer tots els detalls, preus, beques, dates i places disponibles

Màster Universitari en Assessorament Genètic

Màster Universitari en Assessorament Genètic