Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Els Premis Educaweb 2023 reconeixen l'orientació que anima als joves a formar-se en l'FP i en àmbits STEM

Nota de premsa


 • Deixa el teu comentari
 • Valora


 • La 16a edició dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional ha tornat a celebrar-se presencialment després de tres anys realitzant-se en format virtual. L'acte s'ha dut a terme aquest 23 de novembre al Hub Social de Barcelona.
   
 • En la categoria Centres de Formació Professional ha estat reconegut un projecte d'orientació per despertar l'interès de l'alumnat envers el sector de l'automoció.
   
 • En la categoria Institucions ha guanyat un projecte col·laboratiu d'orientació que facilita que els joves en situació de risc social de les Escoles de Segona Oportunitat puguin construir el seu futur acadèmic i professional.
   
 • En la categoria Professionals s'ha premiat un joc de taula, l'objectiu del qual és fomentar les vocacions cientificotecnològiques entre l'alumnat de forma lúdica.
   
 • En la categoria Empreses el guardó ha estat per a una iniciativa que promou el talent jove en els àmbits de l'hostaleria i el turisme.
   
 • La Menció Ciutat Orientadora l'ha guanyat Nova York, per la seva àmplia varietat de serveis d'orientació i assessorament dirigits a tota la ciutadania.
 
Barcelona, 24 de novembre de 2023.

El lliurament dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional ha tornat a celebrar-se presencialment aquest 23 de novembre al Hub Social de Barcelona, després de tres anys duent-se a terme en format virtual a partir de la pandèmia. 
 
En la 16a edició dels guardons han estat premiats projectes d'orientació destinats a joves en risc d'exclusió social, i iniciatives que fomenten entre l'alumnat formar-se en estudis d'FP en sectors com l'automoció, l'hostaleria i el turisme, o bé en professions dels àmbits STEM (ciència, enginyeria, tecnologia i matemàtiques).
 
Enguany les iniciatives guanyadores dels Premis Educaweb procedeixen d'Andalusia, Catalunya, la Comunitat de Madrid i el País Basc, elegides d'entre les 60 candidatures rebudes. I és que per primera vegada en la història dels guardons s'han presentat projectes de 15 comunitats autònomes. 
 
"En aquesta nova festa de l'orientació volem, a través dels projectes premiats, reconèixer la feina de tot el col·lectiu d'orientadors acadèmics i professionals, així com presentar a través del ponent convidat, les noves tendències en orientació", ha recalcat Josep Lluís Segú, director general d'Educaweb. 
 
Així mateix, durant la celebració dels Premis Educaweb s'ha comptat amb la presència de Genís Roca, expert en transformació digital i president de la Fundació.cat, qui ha centrat la seva ponència en reflexionar sobre la irrupció de la intel·ligència artificial (IA) en els entorns formatius i laborals.
 

Els guanyadors dels Premis Educaweb 2023

Els projectes premiats en la 16a edició dels Premis Educaweb han estat els següents:
 
Ganadores de los Premios Educaweb 2023 - categoría Centros de FP
Clàudia Grau, directora de marketing de iFP Innovación en Formación Profesional, entrega el Premi iFP-Educaweb per a Centres de Formación Professional a Montse Barrera i Carlos Salazar, directora del departament d'Orientació i Promoció Laboral, i director de l'àrea d'Automoció, respectivament, de Monlau Formació Professional. Imatge: Educaweb.
 
Ganadores de los Premios Educaweb 2023 - instituciones
Elisenda Farrás, directora de l'àrea de serveis d'orientació de la Universitat Oberta de Catalunya, entrega el Premi Educaweb de la categoría Institucions a Laura López, Ester Muñoz i Soledad Romero, representants de l'Associació Arrabal AID, la Fundació Don Bosco i la Universitat de Sevilla, respectivament. Imatge: Educaweb.
 
 • El Premi Dualiza-Educaweb de la categoria Professionals, patrocinat per CaixaBank Dualiza, ha estat per al joc de taula Nobel Run, creat per Lorena Fernández Álvarez, directora de comunicació digital de la Universidad de Deusto, en col·laboració amb Pablo Garaizar, autor de diversos jocs, i Íñigo Maestro, artista audiovisual.
Aquesta iniciativa vol promoure les vocacions STEM entre els nens i nenes, donant visibilitat a les dones inventores, científiques i creadores de solucions tecnològiques, a través d'un joc que es basa en la construcció de piles de cartes. L'objectiu de Nobel Run és que els participants aconsegueixin i gestionin un equip de recerca que els permeti obtenir el Premi Nobel.  
 
Ganadores de los Premios Educaweb 2023 - categoría Profesionales
Ricard Guillem, director territorial de Catalunya de CaixaBank Dualiza, entrega el Premi Dualiza-Educaweb de la categoria Professionals a Lorena Fernández, una de las creadores del projecte guanyador Nobel Run. Imatge: Educaweb..
 • El Premi Bertelsmann-Educaweb d'Orientació per a Empreses, que es lliura en col·laboració amb la Fundación Bertelsmann, l'ha aconseguit el programa Creamos Oportunidades en Hostelería y Turismo, de la Fundación Mahou San Miguel, en el qual participen 16 centres formatius d'FP i més de 230 establiments d'hostaleria de tota Espanya.
Aquesta iniciativa, que es du a terme des del 2014, té per objectiu formar joves amb talent i vocació en els àmbits de l'hostaleria i el turisme facilitant-los formació i orientació acadèmica i professional contínua.  
 
Ganadores de los Premios Educaweb 2023 - categoría Empresas
Juan José Juárez, Senior Project Manager de la Fundació Bertelsmann entrega el Premi Bertelsmann-Educaweb d'Orientació per Empreses a Isabel Ponce, directora de projectes de la Fundació Mahou San Miguel. Imatge: Educaweb.

Nova York, guanyadora de la Menció Ciutat Orientadora

La Menció Ciutat Orientadora, que reconeix i visibilitza una ciutat del món que disposa d'un projecte integral i coordinat d'orientació acadèmica i professional, l'ha guanyat la ciutat de Nova York. 
 
Aquesta ciutat ha estat reconeguda per la seva àmplia varietat de serveis d'orientació i assessorament que ofereixen en conjunt els departaments d'Educació, Joventut i Serveis Socials. Aquests van acompanyats de polítiques i iniciatives per brindar orientació acadèmica i professional a tota la ciutadania, tant de manera presencial com virtual. 
 
Amb aquesta iniciativa, que engloba diversos programes d'orientació dirigits a col·lectius específics, els novaiorquesos tenen l'oportunitat de rebre acompanyament gratuït per part d'orientadors, assistir a diversos tallers per afrontar la recerca de feina, o bé formar-se per millorar les seves competències digitals, entre altres activitats per augmentar les seves oportunitats de construir el seu projecte acadèmic i professional.


Els Premis Educaweb, 16 edicions posant en valor l'orientació

Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional van néixer el 2008, amb motiu de la celebració del 10è aniversari de la creació del portal Educaweb. El seu objectiu és premiar els millors projectes d'orientació acadèmica i professional per visibilitzar i posar en valor el treball realitzat, moltes vegades en l'anonimat, pels i les professionals de l'orientació.

"Un any més reiterem la nostra aposta per la formació i l'orientació en un context global en què les evidències confirmen la nostra missió de fer més accessible la formació a la ciutadania. L'OCDE ens diu que el 82% de les persones adultes no es formen perquè no troben l'opció formativa adequada. L'orientació és l'eina que facilita aquesta tria, que apropa la formació a cada usuari", explica la directora editorial i cofundadora d'Educaweb, Montserrat Oliveras Bagués. 
 
En la història dels Premis Educaweb cal destacar la creació, el 2020, d'un repositori de projectes d'orientació, on s'inclouen de manera íntegra les més de 400 iniciatives que s'han presentat al llarg de totes les edicions dels guardons.
 

Educaweb, l'únic portal referent en orientació acadèmica i professional

Educaweb és un cercador d'educació i formació especialitzat en orientació acadèmica i professional que des de 1998 facilita als usuaris la informació que necessiten per trobar la formació més adequada per desenvolupar el seu projecte professional i de vida. Al seu portal, que compta amb un cercador amb més de 30.000 cursos i 20.000 centres de formació, ofereix continguts, eines i serveis d'accés lliure que ajuden l'usuari a escollir la formació més adequada. 

Educaweb ha aconseguit destacar com a eina essencial per a la recerca de formació i informació, amb gairebé 27 milions de visites durant el 2021 i uns 900.000 usuaris registrats en l'últim any.

Educaweb forma part del Grup Educaedu, que compta amb més de 50 portals de formació a 20 països que generen una audiència global de pràcticament 120 milions de visites l'any a tot el món. Aquesta audiència el converteix en el líder dels cercadors de formació en països com Espanya, Itàlia, Mèxic, Colòmbia i Xile. En concret, a Espanya el grup ha aconseguit una audiència de gairebé 50 milions d'usuaris en l'últim any, cosa que el converteix en el líder del mercat. 

Els Premis Educaweb han estat possibles gràcies als patrocinadors i col·laboradors que un any més s'uneixen a l'aposta per la formació i l'orientació:

Patrocinadores y colaboradores de los Premios Educaweb
 

Per a més informació:

Noelia Carmona Núñez Redactora
Sóc periodista, redactora i editora de continguts a Educaweb, on també gestiono les xarxes socials corporatives.

Vaig estudiar el Grau en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona amb Menció en Periodisme Especialitzat en Cultura i Societat. Treballo a Educaweb amb la il·lusió d'informar les persones perquè prenguin decisions sobre el seu futur acadèmic i professional a través de les nostres publicacions sobre formació, educació i treball.
Deixa el teu comentari